MATKUSTUSKAUSI:  
syyskuu-joulukuu
MATKAN KESTO:
to-su, 3 yötä
su-to, 4 yötä
su-su, 7 yötä
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Varaa matkasi

Kohde: Praha 2021

Linnan valot rokkaavat.

Prahan linnan tuntevat monet, mutta tiesitkö, että The Rolling Stones on maksanut linnan valaistuksen?

Tšekkoslovakian viimeinen ja Tšekin tasavallan ensimmäinen presidentti Václav Havel oli tunnetusti rock&roll -musiikin ystävä. Vuonna 1990, samettivallankumouksen jälkeisenä vuonna, The Rolling Stones teki legendaarisen esiintymisen Prahassa. Presidentti ja hänen vaimonsa olivat mukana seuraamassa Strahovin stadionilla pidettyä konserttia.

Prahan vierailu ei suinkaan jäänyt The Rolling Stonesin viimeiseksi. Tarinan mukaan vuonna 1995 yhtye ja presidentti tapasivat jälleen kerran konserttikiertueen yhteydessä. Tuolloin yksi yhtyeen jäsenistä kysyi presidentiltä, miksi Prahan kaunis linna on öisin pimeänä. Kysymys johti siihen, että yhtye sponsoroi linnaan valaistuksen, jonka hinnaksi kerrotaan 32 000 dollaria.

Kun ihailet linnaa sen upeassa iltavalaistuksessa, ei siis ole ihme, jos sisälläsi alkaa rokata. Siihen on luonnollinen selitys.

Ei pelkkää knöödeliä ja olutta.

Vegan_curry_with_tofu_and_vegetables_ThinkstockPhotos-480256493

Olutkansana tšekit pitävät epävirallista ykkössijaa maailmassa. Tšekin keittiö puolestaan tunnetaan konstailemattomasta ja tuhdista ruoasta, joka pitää miehen (ja naisen ja lapsetkin) takuuvarmasti tiellä. Ajoittain kuuleekin väitteen, että tšekki ei kasviksiin koske.

Tervetuloa 2010-luvulle, sanomme me. Knöödelit ja possu maistuvat herkullisilta, mutta muitakin vaihtoehtoja on tarjolla. Nyky-Prahasta löydät monia erinomaisia kasvisravintoloita, joiden listoja niin vegetaristit, vegaanit ja muuten vain keventäjätkin tutkivat innoissaan. Kokeile vaikka Maitreaa (Týnská ulička 6), jonka tilat noudattavat feng shui -ajattelua, tai Lehká Hlavaa (Boršov 2), jonka nimi tarkoittaa Kevyttä Päätä.

Ja hiljaa kuiskaten kerromme, että myös sille mainiolle tšekkioluelle on vaihtoehto. Maan suurimmat viinialueet sijaitsevat Määrissä, ja myös Böömissä tuotetaan oikein kelpo viinejä. Etenkin böömiläinen kuohuviini nostaa komeasti päätään tässä perinteisessä olutkulttuurin maassa.

Jo muinaiset OK-Matkalaiset...

Kaikki alkoi Prahasta. Ensimmäiset OK-Matkalaiset kolusivat Vanhankaupungin kujia jo vuonna 1982, ja siitä lähtien olemme viettäneet saumatonta yhteiseloa Prahan kanssa. Apropoo, olemme säästäneet muistojen lisäksi monta nostalgista esinettä alkuaikojen yhteistaipaleeltamme. Kuten esimerkisi hilpeyttä herättäviä viivottimia, joissa lukee "Tsekkoslovakian asiantuntija".

Mutta maailma muuttuu, Kafkaseni, ja me sen mukana. Nykyinen kohdevalikoimamme ulottuu laajalle Euroopan - saati sitten Tšekin - ulkopuolelle. Silti Prahalla on meille erityinen merkitys. Onhan se esikoisemme, joka alkaa vähitellen kolkutella jo keski-ikäisyyden ovea.

Ja kuten kunnon kanaemot ainakin, mekin haluamme edelleen laittaa nokkamme Prahan kaikkiin asioihin. Lapsi on kuitenkin aina lapsi, kasvaa se sitten mihin mittaan tahansa. Vaikka niinkin isoksi, ettei se nostalginen viivotin enää riitä.


Kaikin puolin lätkässä Prahaan.

Tuoteasiantuntijamme Piipi alkaa haastaa Prahan tuntemuksellaan jo monet tšekkiläisetkin. Hän on menettänyt sydämensä kaupungille ja vieraillut siellä kahdenkymmenen vuoden aikana yhteensä yli 70 kertaa. Ennen ensimmäistä matkaansa Piipi tiesi maasta vain sen, että siellä osataan pelata lätkää, mutta nyt tietoa on vaikka muille jakaa. Ja niin hän tekeekin.

”Kieltämättä olen niin rakastunut Prahaan, että välillä huomaan markkinoivani sitä matkakohteeksi myös ryhmille, jotka olivat ensin ajatelleet jotain aivan muuta. Se tunne, kun pystyn oman kokemukseni pohjalta innostamaan ryhmän lähtemään Prahaan, on kerrassaan huikea”, hän kuvailee. ”Kaupungin tunnelma ja tuoksut ovat minulle edelleen suuri nautinto, enkä kyllästy kaupunkiin koskaan. Aina löytyy lisää opittavaa ja itselleni uusia alueita tutkittavaksi.”

Yleensä Piipi mahduttaa matkaohjelmaansa käynnin lätkämatsissa. Kerran hän oli seuraamassa ottelua kollegansa Arjan kanssa. Arjalla oli päällä Suomen lätkäpaita, Piipillä Tšekin. Yhtäkkiä kaksikko huomasi olevansa paitoineen täpötäyden hallin suurimmalla valkokankaalla. Tulipahan lähetettyä terveiset tšekkiläisille tutuille.


 Matkasta sanottua:

"Oli aivan ihana päästä suoraan lentokentältä lounaalle tsekkiläiseen ruokapöytään. Gulassikeitto leipäkuoressa ja Strahovin luostarin olut olivat paras mahdollinen tervetulotoivotus uuteen maahan!” – Kirsti

Seuraavat ohjelmalliset kaupunkimatkat Prahaan

LÄHTÖ PALUU MATKA HINTA ALKAEN    
5.9. Su 12.9. Su Praha su-su 7 yötä, Finnair 699,00 € VARAA
5.9. Su 9.9. To Praha su-to 4 yötä, Finnair 649,00 € VARAA
9.9. To 12.9. Su Praha to-su 3 yötä, Finnair 499,00 € VARAA
12.9. Su 19.9. Su Praha su-su 7 yötä, Finnair 699,00 € VARAA
12.9. Su 16.9. To Praha su-to 4 yötä, Finnair 649,00 € VARAA
16.9. To 19.9. Su Praha to-su 3 yötä, Finnair 499,00 € VARAA
19.9. Su 26.9. Su Praha su-su 7 yötä, Finnair 699,00 € VARAA
19.9. Su 23.9. To Praha su-to 4 yötä, Finnair 649,00 € VARAA
23.9. To 26.9. Su Praha to-su 3 yötä, Finnair 499,00 € VARAA
26.9. Su 3.10. Su Praha su-su 7 yötä, Finnair 699,00 € VARAA

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

23.04.2021
Toimistomme huhti- ja toukokuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!