MATKUSTUSKAUSI:  
7.-11.9.2020
MATKAN KESTO:
ma-pe, 4 yötä
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Varaa matkasi

Kohde: Porto

Valtameri tyrskyää metromatkan päässä.

Portugali_Porto_Matosinhosin ranta_ThinkstockPhotos-498767495

Atlantin rannikko kauniine merimaisemineen ja uimarantoineen ei ole kaukana Porton keskustasta. Sinisellä metrolinjalla pääset sukkelasti keskustan Trindade-asemalta Matosinhos Sul-asemalle rantojen kupeeseen. Matosinhosin uimarannat soveltuvat niin auringonottoon kuin tunnelmalliselle iltakävelyllekin, ja alueella on etenkin meren herkkuihin erikoistuneita ravintoloita.

Aterian tai kahvihetken kruunaa usein rento portugalilainen ilmaisohjelma: monentasoiset surffarit kesyttävät Atlantin aaltoja ja seuraavat toistensa suorituksia rantahiekassa seisten ja lautaansa nojaillen. Kupliva into tarttuu helposti: Pitäisikö itsekin kokeilla aloittelijan kurssia...?

Portossa asuu portviini.

Portviinilasi ja appelsiineja_ThinkstockPhotos-524000239

Et ole ainoa, jolle Portosta tulee ensimmäisenä mieleen portviini. Noilla tummanruskeilla, kellanpunaisilla ja valkoisilla juomilla on Portossa selkeä kotikenttäetu, minkä huomaa ravintoloiden valikoimissa. Ensikertalainen saattaa olla termeistä pyörryksissä: mitä on Ruby, Tawny Reserve tai Single Quinta Vintage? Kannattaa kurkata tekstin etiketin lisäksi myös hintalappuun, sillä pisimpään kypsytetyt harvinaisuudet saattavat maksaa - anteeksi epäviinimäinen ilmaisu - maltaita.

Astetta vakavammin portviiniin suhtautuvat suuntaavat kulkunsa myös 1700-luvun rakennuksessa sijaitsevaan portviinimuseoon (Museu do Vinho do Porto). Siellä on mukava perehtyä tuon sielukkaan juoman menneisyyteen ja merkitykseen Porton kaupungin kehitykselle.

Kulttuurinälkä? Ei hätää, Porto auttaa.

Portugali_Porto_taidetta_Sao_Benton_rautatieaseman_seinässä_ThinkstockPhotos-94512512

Portossa kulttuuripäivä kannattaa aloittaa vanhanajan raitiovaunulla ajellen. Sen kolina ja autenttinen tunnelma tarjoavat perinteistä paikalliskulttuuria parhaimmillaan. Maisemia katsellessasi taide-elämyksiä ilmestyy ajoittain eteesi aivan itsestään: perinteisten kaakeliseinien ihailuun ei väsy koskaan.

Jos kuitenkin kaipaat toisenlaisia aistielämyksiä, hyppää ratikasta ja suuntaa askeleesi Casa de Musica-musiikkitaloon. Osallistu opastettuun kierrokseen tai varaa liput konserttiin. Jo pelkkä talon innovatiivinen ja futuristinen arkkitehtuuri herättää takuulla aivonystyräsi.

Laajaa nykytaiteen kokoelmaa pääset ihailemaan viehättävän puutarhan ympäröimässä Serralves-museossa. Jos taas pidät elävästä musiikista ja hyvästä ruoasta, kurkkaa Ravintola Guaranyn tapahtumakalenteri. Siellä saattaa hyvinkin olla tarjolla jokin mielenkiintoinen konsertti, jolloin pääset taltuttamaan sekä kulttuuri- että sen tavanomaisen nälän yhdellä kertaa.


SEURAAVAT OHJELMALLISET MATKAT PORTOON

LÄHTÖ PALUU MATKA HINTA ALKAEN    
7.9. Ma 11.9. Pe Porto ma-pe 4 yötä, Finnair 1 195,00 € VARAA

Esite

Lue/tilaa

Ajankohtaista

25.02.2020
Koronavirustilanne Italiassa
18.02.2020
Koronavirus ei vaikuta tällä hetkellä OK-Matkojen matkoihin
12.02.2020
Kevättarjouksia
15.01.2020
Messutarjoukset jopa -200 € /henkilö!