MATKUSTUSKAUSI: 
heinäkuu ja syyskuu-lokakuu
MATKAVAIHTOEHDOT:
to-su, 3 yötä
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Varaa matkasi

Kohde: Pariisi

Laatikollinen macaroneja = macaronilaatikko?

Ranska_macaron-leivoksia_ThinkstockPhotos-475089393

Yksi tyypillisimmistä ranskalaisherkuista on suussa sulava macaron-leivos. Pienen, pyöreän ja keijukaisen keveän makupalan yleisimmät maut ovat vanilja, suklaa ja kahvi. Pariisissa macaroneja on aivan pakko maistaa. Laduréen, macaron-leivosten perinteikkään leipomon, monivärinen valikoima saa pään pyörälle ja veden kielelle: valitsisiko tällä kertaa kirsikankukan vai jäämintun makuisen herkkupalan?

Italiasta Ranskaan rantautunut macaron-leivos alkoi niittää kuuluisuutta 1700-luvun lopussa, kun kaksi karmeliittanunnaa ryhtyi leipomaan ja myymään niitä saadakseen maksettua yösijansa. Nunnat tunnettiin pian lempinimellä "macaron-sisaret".

Nauti näiden sisarusten markkinointi- ja myyntityön hedelmistä ja valitse lautasellesi pari herkullisinta makua. Tai lähde pariisilaiselle piknikille ja ota mukaasi maailman makein macaronilaatikko. Sen jälkiruoaksi voit ostaa vielä huippusuosittuja éclaireja eli koiranluun mallisia kermatäytteisiä tuulihattuja. Nam.

Huuuui, mikä Paris underground...

Ranska_Pariisi_Catacombes de Paris_sisäänkäynti_ThinkstockPhotos-525074013

Jos luulet nähneesi Pariisista jo kaiken, voi olla aika siirtyä maan alle - jos uskallat. Catacombes de Paris tarjoaa toisenlaisen elämyksen kuin romanttinen Montmartre taiteilijoineen tai Boulevard Haussmann tavarataloineen.

Maan alla vanhoissa kivilouhoskäytävissä sijaitsee "luuvarasto", johon siirrettiin 1700-luvulla yli 6 miljoonan vainajan luurangot Pariisin hautausmailta tilanpuutteesta johtuen. Seuraavalla vuosisadalla katakombin kiemuraisilla ja aavemaisilla käytävillä jopa asui ihmisiä, kuten Victor Hugokin kuvailee romaanissaan Kurjat.

Kaiken kaikkiaan maanalaisia tunneleita on noin 300 kilometrin verran. Kovahermoisille vierailijoille on avoinna 1,7 kilometriä pitkä reitti, joka kulkee 20 metrin syvyydessä. Jos haluat nähdä tämän eriskummallisen "nähtävyyden", suuntaa kulkusi Denfert-Rochereaun metroasemalle, jonka tuntumasta maanalainen seikkailu alkaa. Varaudu jonottamaan, sillä mitä todennäköisimmin et ole ainoa, joka Victor Hugoa luettuaan haluaa nähdä nuo hyytävät tunnelit omin silmin.

... mutta entäs se oopperan kummitus?

Ranska_Pariisi_Opera Garnier_sisäkuva_ThinkstockPhotos-87625673

Marmoria, stukko-koristeita, paksua samettia, pronssia ja kristallia. Kaikkea tätä voit ihailla vieraillessasi Pariisin vanhassa oopperassa eli Opéra Garnierissa. Mutta ole varovainen: vuosina 1862-1875 rakennetussa oopperassa sattui outo tapahtumaketju vuonna 1896.

Tuntematon yksinäinen mieshenkilö vuokrasi itselleen kyseiseksi vuodeksi koko parven numero 5. Kyseessä ei ollut aivan tavanomainen toimenpide, sillä parven vuokraus maksoi hulppeat 20 000 frangia kuukaudessa. Se kerrottuna 12:lla saadaan taidenautinnolle aika huikea kokonaissumma.

Ei kuitenkaan päästy kuin toukokuun loppuun, kun oopperan tonnien painoinen kattokruunu irtosi oikealta puolelta kattopulteistaan ja kaatui parven 5 päälle. Paikalla 13 istunut, parven vuokrannut mystinen mieshenkilö menehtyi, ja legenda ooppera kummituksesta alkoi elää. Taikauskoa tai ei, mutta varmuuden vuoksi kyseinen parvi on edelleenkin aina varattu, occupée, ja parven ulkopuolella on kyltti "Oopperan kummituksen parvi". Muilla ei sinne ole mitään asiaa.


Seuraavat ohjelmalliset kaupunkimatkat Pariisiin

LÄHTÖ PALUU MATKA HINTA ALKAEN    
16.7. To 19.7. Su Pariisi to-su 3 yötä, Finnair 999,00 € VARAA
17.9. To 20.9. Su Pariisi to-su 3 yötä, Finnair 1 149,00 € VARAA
15.10. To 18.10. Su Pariisi to-su 3 yötä, Finnair 1 149,00 € VARAA

Esite

Lue/tilaa

Ajankohtaista

29.05.2020
Toimistomme kesäkuun aukioloajat
12.05.2020
Tietoa koronaviruksen vaikutuksista matkoihimme 30.6.2020 asti
29.04.2020
Tietoa koronaviruksen vaikutuksista toukokuun matkoihimme
31.03.2020
Tietoa koronaviruksen vaikutuksista kevään matkoihimme