MATKUSTUSKAUSI: 
heinäkuu-lokakuu
MATKAN KESTO:
to-su, 3 yötä
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Varaa matkasi

Kohde: Pariisi 2021

PARIISI - maailman suosituin

Pariisin nähtävyydet eivät lopu milloinkaan. Museoita, kirkkoja, muistomerkkejä ja muita kuuluisia paikkoja riittää vaikka loppuelämäksi. Sanotaan, että pelkästään Louvren taidemuseossa pitäisi viettää yhdeksän kuukautta, jos jokaista taulua ja taide-esinettä pysähtyisi katsomaan kunnolla. Kaikkea ei siis voi eikä kannata yrittää kokea yhden matkan aikana. Etenkin, jos haluaa myös nauttia tämän maailman romanttisimman kaupungin tunnelmasta kiireettömästi Seinen rantoja astellen.

Hemmottelua mielelle ja kielelle

Pariisissa on yli 10 000 ravintolaa, joten valinnanvaraa riittää jokaiselle. Ulkona syöminen onkin monelle Pariisin-matkaajalle loman maukkainta antia. Aterian lomassa voi vaikkapa seurata vauhdikasta kabaree-esitystä tai ihailla Seinen kuuluisia siltoja illallisristeilyllä. Merkkipäivää voi juhlistaa unohtumattomalla tavalla esimerkiksi Eiffel-tornin brasseriessa 58 metrin korkeudessa. Tai hyödynnä kaupungin vertaansa vailla olevia herkkumyymälöitä ja järjestä läheisillesi luksus-piknik - très chic!

Pariisin kuuluisissa katukahviloissa vierähtää tunti jos toinenkin ohikulkijoita seuraillen. Jos café au lait on jo useaan otteeseen hyväksi todettu, voi välillä pyytää tarjoilijaa tuomaan café noisetten tai café glacén. Lämminhenkisen Amélie-elokuvan ystävät nauttivat kahvinsa brunssin kera elokuvasta tutussa brasseriessa, Café des Deux Moulins'sissa.

Maista makea macaron

Yksi tyypillisimmistä ranskalaisherkuista on suussa sulava macaron-leivos, josta pariisilaisilla on luonnollisesti ikioma versionsa. Pienen ja pyöreän makupalan yleisimmät maut ovat vanilja, suklaa ja kahvi. Laduréen, macaron-leivosten perinteikkään leipomon, monivärinen valikoima saa pään pyörälle ja veden kielelle: valitsisiko tällä kertaa kirsikankukan vai jäämintun makuisen herkkupalan?

Ostoksia muotitaloissa ja kirpputoreilla

Pariisin asema maailman muotikaupunkina on kiistaton. Kaikilla merkittävillä suunnittelijanimillä on omat upeat muotitalonsa. Jos Champs-Élysées’n luksusliikkeiden hinnat hirvittävät, kannattaa suunnata laadukkaille vaateostoksille vaikkapa Printemps’in ja ja Galeries Lafayetten tavarataloihin. Galeries Lafayetten maailmankuulu ruokaosasto on jo nähtävyys sinänsä.

Pariisilaiset kirpputorit ovat keräilijöiden unelmakohteita. Kirpputoreista tunnetuin on Le Marché aux Puces de Saint-Ouen. Tätä maailman suurimmaksi kirpputoriksi väitettyä torialuetta pidetään paikkana, jossa kirpputorimyynti on saanut alkunsa 1600-luvulla. Jo pelkästään kiertely tunnelmallisella kirpputorilla on elämys, saati sitten jos kohdalle sattuukin osumaan todellinen löytö.

Taiteilijoiden paratiisi

Matka Pariisiin on kuin hyppäys elävään taideteokseen. Taide ja estetiikka seuraavat matkailijaa kaikkialle. Ei siis ihme, että suomalaisetkin taidemaalarit, säveltäjät ja kirjailijat ovat viihtyneet Pariisissa kautta aikojen.

Taidematkaajan käyntilistaan sisältyvät vähintäänkin Louvre, Centre Pompidou ja Salvador Dalín museo. Impressionismin ystävät suuntaavat Musée d'Orsay'hin sekä tietenkin Musée Marmottan'iin, jossa säilytetään koko tyylisuunnalle nimensä antanutta Claude Monet'n maalausta Impressio: Auringonnousu.

Pariisissa kannattaa myös poiketa pieniin gallerioihin, joita löytyy etenkin taiteilijoiden suosimalta Montmartren kukkulalta. Montmartrella voi myös päästä seuraamaan telineensä kadulle pystyttänyttä tuntematonta taiteilijaa, josta saattaakin yllättäen tulla maalaustaiteen seuraava suurnimi.

Hyödyllisiä linkkejä ja vinkkejä ennen matkaa

Alla olevilta nettisivuilta löydät paljon tärkeää ja hyödyllistä tietoa, joista on apua matkan suunnitteluun.

Mainittujen sivujen toimivuudesta tai sisällöstä vastaavat kyseessä olevien sivujen ylläpitäjät.

Seuraavat ohjelmalliset kaupunkimatkat Pariisiin

LÄHTÖ PALUU MATKA HINTA ALKAEN    
15.7. To 18.7. Su Pariisi to-su 3 yötä, Finnair 949,00 € VARAA
16.9. To 19.9. Su Pariisi to-su 3 yötä, Finnair 1 099,00 € VARAA
14.10. To 17.10. Su Pariisi to-su 3 yötä, Finnair 1 099,00 € VARAA

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!