Varaa matkasi

Kohde: Milano

Kerran catwalkilla, aina catwalkilla.

Milanon ensimmäiset  tavaratalot rakennettiin jo 1800-luvulla palvelemaan yläluokkaa. Kuuluisin Milanon vanhoista tavarataloista on tietysti Galleria Vittorio Emanuele, joka on jo pelkästään nähtävyytenä ehdoton vierailupaikka.

Järvimaisema ja laituri_ThinkstockPhotos-482368071

Milanolaiseen huippumuotiin liitetään nimet Prada, Armani, Dolce & Gabbana ja Versace. Tietysti näillä kaikilla merkeillä on oma lippulaivamyymälänsä, johon voit purjehtia muitta mutkitta sisään. Jos hintalaput aiheuttavat hikan tai kahvihammasta kolottaa, tilaa lasi vettä ja espresso. Merkkiliikkeiden yhteydessä tapaa nimittäin olla myös tyylikäs pieni baari.

Milanossa on myös monia outlet- ja tehtaanmyymälöitä. Niistä saatat löytää jopa uniikkikappaleita, jotka on nähty kerran catwalkilla ja siirretty sitten outlet-myyntiin. Ajatella, miten ainutlaatuisen ohjelmanumeron voisitkaan loihtia ennen aikojaan eläköityneellä muotiluomuksellasi vaikkapa kesähuvilasi catwalk-laiturille!

Oletko kuullut jalkapalloväen ooppera-aarioita?

Milanoon liitetään automaattisesti muoti, muotoilu ja taide. Jalkapalloväen mieleen kaupunki tuo kuitenkin ensimmäisenä nimet Milan ja Inter. Nämä tunnetut jalkapallojoukkueet pelaavat kotiottelunsa San Siro -stadionilla, joka on yksi maailman kuuluisimmista ja kapasiteetiltaan Italian suurin. Se onkin saanut kutsumanimen  La Scala del Calcio, eli Jalkapallon La Scala. Sinne mahtuu 81 277 katselijaa, ja siellä on järjestetty myös monien maailmantähtien konsertteja.

Älä siis hämmästy, jos kohtaat jalkapallojoukkueen faniasusteisiin pukeutuneen väkijoukon, jonka puheista erotat oopperatalon nimen. Todennäköisesti he eivät ole suuntaamassa siihen La Scalaan, jota itse ensiksi ajattelet. Aarioita saatetaan tässä toisessakin La Scalassa esittää, mutta taiteelliselta tasoltaan ne eivät välttämättä yllä kovin korkealle. Mutta ilmiönä ja milanolaisen kulttuurin osina molemmat La Scalat ovat paikkansa ansainneet.

Tervetuloa Venet...anteeksi, Milanoon.

Amsterdam ja Venetsia ovat tunnettuja kanavien kaupunkeja, mutta myös Milanossa voit lähteä kanavaristeilyille. Kaupungin lähiympäristö on hyvin tasaista ja sitä halkoo kanavien verkosto.

Aivan keskustan tuntumassa voit risteillä kanavareitin nimeltä itinerario delle conche. Kanava-alus lähtee ja palaa Alzaia Naviglio Grandelta lähellä Porta Ticinesen aluetta. 

Italia_Milano_Gaggiano_kanaali_ThinkstockPhotos-502293954

Leppoisan risteilyn aikana pääset ihailemaan vanhoja kirkkoja ja herraskartanoita. Herrasväen lisäksi kanavilla on ollut historian saatossa suuri merkitys myös tavalliselle rahvaalle, joka hyödynsi kanavia pyykinpesuun. Näitä entisiä pyykinpesupaikkoja on nähtävissä reitin varrella. Järvikansan maasta tuleville risteilyn tekee mielenkiintoiseksi myös se, että reitti kulkee kanavasulkujen lävitse.

Jos tallennat risteilyn kuvamuistot kameraasi ja matkustat usein, ole tarkkana. Kuvat kannattaa nimetä selkeästi heti matkan jälkeen. Muuten saatat joutua vuosia myöhemmin kinastelemaan matkakumppanisi kanssa, vierailitteko kyseisenä keväänä Milanossa. Vai oliko se sittenkin Venetsia.


"Ensin tuplaespresso, sitten kenkäkaupat."

lisätietosivun_laatikko_Milano

Pitkäaikaisen Italian yhteistyökumppanimme Anun lempikaupunki Pohjois-Italiassa on Milano. ”Kaltaiselleni pikkupaikkakunnalla asuvalle Milanon suurkaupungin tunnelma on aivan ihana. Nautin kaupungin kulttuuritarjonnasta: sen lukuisista historiallisista ja modernin taiteen museoista - sekä tietenkin musiikista. Ei ole toista La Scalan veroista oopperaestradia”, Anu hehkuttaa.

Anun lempialueita ovat tunnelmalliset kaupunginosat Brera ja Navigli. ”Sekä taiteilijoiden kortteli Brera että kanava-alue Navigli ovat täynnä ihania pieniä ravintoloita. Tyyli vaihtelee klassisista supermoderneihin. Varsinkin työpäivän jälkeen nämä kaupunginosat täyttyvät paikallisista, jotka tulevat aperitiiveille ennen illalliselle menoa.”

Milanon ostoskadut houkuttavat ja koukuttavat helposti kenet vain. Niiden kutsuun vastaa ajoittain myös Anu, joka on keksinyt oivan palautumisharjoituksen shoppailuintoilijoille. ”Putiikeissa kierreltyäni siirryn hetkeksi rauhoittumaan johonkin kaupungin monista puistoista. Esimerkiksi Parco Sempionessa mieli palaa nopeasti takaisin seesteiseksi."

Milanolaisen puiston penkki on loistopaikka myös ongelmien ratkomiseen. Tästäkin Anulla on kokemusta. Hän on nimittäin joskus joutunut pohtimaan ratkaisua siihen, miten perustella kotona puolisolle uuden kenkäparin tarve -jälleen kerran.

Jos siis olet ajautumassa kohti uusia kenkiä tai käsilaukkua, joita et oikeasti tarvitse, kannattaa kokeilla Anun konstia jo ennen kuin kaivat lompakkosi esiin. Vehreän puiston penkillä syvään hengittäminen on milanolainen vastine männyn halaamiselle suomalaismetsässä.

Se voimistaa intuitiota - suuntaan tai toiseen.


 

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

07.01.2021
Toimistomme helmi- ja maaliskuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!