Varaa matkasi

Kohde: Milano

Ryhmäkohteena Milano

Kutsumme ryhmäsi Milanon viehättävien kaupunginosien toimeliaaseen tunnelmaan, taiteilijakortteleihin ja historiallisille aukioille. Ota kutsu vastaan ja yllätyt varmasti!

Lombardian provinssin pääkaupunki Milano on mielenkiintoinen sekoitus uutta ja vanhaa – juuri tähän sen viehätys perustuukin. Kaupunki voi ylpeillä vertaistaan hakevilla historiallisilla rakennuksilla: mm. henkeäsalpaava Tuomiokirkko Duomo, Castello Sforzescon linnoitus ja maailmankuulu La Scala -teatteritalo piirtävät kaupunkikuvaa yhdessä moderneiden liiketalojen kanssa.

Museoiden taideaarteet saavat minkä tahansa kaupungin kateelliseksi. Breran taideakatemia, Santa Maria delle Grazie -kirkko ja Sforzescon linnoitus kätkevät sisälleen maailmankuulujen taitelijoiden mestarillisia teoksia. Kaiken tämän keskellä sykkii elinvoimaisena nykyaikaisen ja vilkkaan kaupungin sydän.

Lentoyhteys: Esimerkiksi Finnair, suora lento Helsinki-Milano-Helsinki, kesto n. 3h 5min.


Ryhmäretki-ideoita

Tässä näet muutaman esimerkin retkistä, joita toteutamme ryhmillemme Milanossa. Suunnittelemme mielellämme retkiä myös ryhmäsi omien toiveiden perusteella. Järjestämme Milanon seudulla myös ammatillisia ja harrastuksiin liittyviä teemavierailuja .


Milanon monet kasvot

Oppaamme on ryhmääsi vastassa Milanon lentokentällä. Matkalla keskustaan ryhmäsi saa tietoa Lombardian maakunnasta ja sen pääkaupungista Milanosta sekä vinkit kaupungin ajankohtaisista tapahtumista.

Keskustaan tultaessa näemme kaupunkikiertoajelulla näyttävän Milano Centrale -rautatieaseman ja Piazza della Repubblican ympäristöineen. Alue tunnetaan modernien liiketalojen ja pilvenpiirtäjien sekä hotellien keskittymänä.

Castello Sforzescon linnalta kävelemme Duomo-aukiolle, jonka tuomiokirkko edustaa Italian gotiikkaa puhtaimmillaan. Jatkamme Vittorio Emanuelen galleriakäytävälle, jossa ryhmäsi näkee Milanon ylelliset kasvot elegantteine luksusliikkeineen. Käytävän toisessa päässä sijaitsevalla aukiolla vastaamme tulee maailman ehkä tunnetuin oopperatalo La Scala. Kierros päättyy ryhmäsi valitsemaan hotelliin.  


Sykähdyttävä Como-järvi

Puolipäiväretki kuvaukselliselle Como-järvelle, jonka rantamia täplittävät kauniit pikkukylät sekä upeat puutarhat. Matkailijoiden ohella Comolla viihtyvät myös julkisuuden henkilöt - ehkä tunnetuimpana George Clooney, jonka huvilassa hänen monet näyttelijäkollegansa ovat viettäneet aikaa.

Opastettu kävelyretki vie ryhmäsi järven nimeä kantavan kaupungin vanhaan osaan. Sen päänähtävyyksiä ovat mm. vanha hallintopalatsi Broletto sekä Comon tuomiokirkko, joita ihailemme ulkoa käsin. Comon tunnetuin asukas lienee 1700-luvulla elänyt fyysikko Alessandro Volta, jonka kehittämiä ovat erilaiset sähköteoriat sekä pariston prototyypit. Kierroksen jälkeen ryhmälläsi on vapaata aikaa tai mahdollisuus nauttia myös yhteinen lounas. Oppaan vinkkien avulla löydätte parhaat ostoskadut ja putiikit, joita keskusaukiolta risteilevät kujat ovat täynnä. Iltapäivällä paluu Milanoon.


Taiteilijoiden Brera

Tämän aamupäiväretken aikana ryhmäsi tutustuu kaupungin pehmeämpään puoleen Breran taiteilijakorttelissa. Alueelle ovat avanneet ovensa monet kahvilat, ravintolat sekä design-liikkeet. Yksi Leonardo da Vincin keksinnöistä on edelleen nähtävissä Via San Marcon alkupäässä: 1400-luvulta peräisin oleva kaupunkikanavan sulku.

Jatkamme kierrosta San Marcon kaupunkikorttelissa ja näemme mm. Corriere della Seran historiallisen talon ja Pinacotecan taidegallerian. Napoleonia on kiittäminen museon nykyisistä taideaarteista, keisari nimittäin takavarikoi teoksia kirkolta ja merkittäviltä suvuilta. 1600-luvun jesuiittojen palatsissa toimivassa museossa on mm. Tintoretton, Bellinin, El Grecon, Rubensin ja Rembrandtin maalauksia.

Päätämme kierroksen Corso Como -kadun ja Milanon uuden asuinalueen Porta Nuovan kupeeseen Eataly Smeraldo slowfood -kauppakeskukseen, jossa ryhmäsi jäsenet voivat lounastaa omatoimisesti ilman kiirettä. Tuliaisostoksiin löytävät helposti tiensä aidot italialaiset herkkutuotteet.


Maatilan maistiaiset

Jos ryhmälläsi on paluulento illalla, suosittelemme lähtöpäiväksi retkeä agritour-maatilalla, jonka ylpeydenaihe on DOCG-tunnusta kantava Gattinara-viini. Saamme kattavaa tietoa viininvalmistuksesta ja maatilan ravintolassa herkuttelemme lounaalla piemontelaisittain.

Erinomaisten viinien lisäksi tila tuottaa hunajaa sekä kuuluisaa carnaroli-risottoriisiä, joita voit ostaa mukaasi maatilan myymälästä. Retki päättyy Malpensan lentokentälle, jossa oppaamme saattelee ryhmäsi lähtöselvitykseen.


 

Tee ryhmämatkatarjouspyyntö Milanoon tästä.


Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

27.08.2021
Ohjeita turvalliseen matkustamiseen Covid 19 -pandemian aikana
19.08.2021
Toimistomme elo- ja syyskuun aukioloajat
05.07.2021
Puhelinnumeromme on muuttunut
18.06.2021
Ulkoministeriön matkustussuositusta lievennettiin vihdoin: Eurooppa on taas auki suomalaisille matkustajille