MATKUSTUSKAUSI:
lokakuu-marraskuu
MATKAVAIHTOEHDOT:
Viikko, 7 yötä
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Varaa matkasi

Kohde: Malta

Kauneutta tulvii ovista ja ikkunoista.

Malta_ikkunoita_ThinkstockPhotos-475773601

Värejä rakastava ihminen hullaantuu Maltan ovista ja ulkonevista parvekeikkunoista. Vaikka talojen yleisväritys on kalkkikivestä johtuen tasaisen vaalea, räjäytetään yksitoikkoisuus tiehensä värien ilotulituksella ovissa ja ikkunoissa.

Väri-iloitteluun onkin loistava mahdollisuus. Julkisivulautakunta ei taida määrätä, että vierekkäisten ovien tulee olla samanvärisiä. Matkailijasta alkaa päin vastoin pian tuntua siltä, että kahta samansävyistä ovea tai parveketta lähekkäin tulee karttaa viimeiseen asti. Siitä johtuen Slieman ja Valletan katunäkymä on sanalla sanoen hyväntuulinen.

Myös taivasta väritetään ahkerasti - ilotulitteilla. Juhlapäiviä on usein, ja ilotulitus on olennainen osa juhlintaa.

Totta vai Valletta?

lisätietosivun_laatikko_Malta

Pääkaupungiksi Valletta on niin pieni, ettei sitä tahdo todeksi uskoa: asukkaita on vain 9000. Silti tuo ritariajan taideteos on aidon kaupungin oloinen, täynnä elämää ja historiallisia vierailukohteita.

Nimensä Valletta sai perustajaltaan suurmestari Jean Parisot de Valettelta, joka oli lähtöisin ranskalaisesta aatelisperheestä. Tarinan mukaan de Valette asetti omin käsin paikoilleen ensimmäisen kiven, josta uutta Vallettaa lähdettiin rakentamaan vuonna 1566. Voit ihailla suurmestarin ylvästä olemusta Valletassa Jean de Valette -aukiolla, jossa hänen pronssinen patsaansa sijaitsee.

Sliemassa sijaitsevasta hotellistasi on helppo tulla Vallettaan omin päinkin, jos tuntuu ettei matkasi hintaan sisältyvä retkipäivämme riittänyt EU:n pienimpään pääkaupunkiin tutustumiseen. Lauttamatka kestää vain muutaman minuutin, ja myös bussilla pääset pian perille.

Brittivaikutteet(kin) näkyvät.

Malta_Valletta_katunäkymä_476489295

Maltan historia yltää 7000 vuotta taaksepäin. Niinpä saarille on jäänyt vaikutteita monista eri kansoista ja kulttuureista. Viimeisimpänä vaikutteitaan toivat britit 150 vuoden ajan ennen Maltan itsenäistymistä 1964.

"Mediterranean Britishness" näyttäytyy matkailijallekin monin tavoin. Kaupungilla kuulet englannin ja maltan kielen suloista sekamelskaa (jopa yhdessä lauseessa), lounaaksi voit nauttia oikeaoppisen fish&chips -annoksen pintin kera ja liikennettä on muistettava varoa vasemmanpuoleisesti.

Silti Malta on oma itsensä, eikä sinulla ole erehtymisen vaaraa matkakohteiden sekoittumisesta keskenään. Siitä pitää huolen Maltan omaleimainen kulttuurihistoria, jota on muokannut saarten ainutlaatuinen sijainti keskeisten merireittien varrella, Sisilian ja Pohjois-Afrikan välissä. Ai niin, ja tietenkin ilmastokin poikkeaa aika lailla Britannian sääkartoista.


Maltan historia ja luonto hiljentävät kokeneenkin ammattilaisen. 

Malta_Gozo_488302081

Maltan oppaallamme Orvokilla on taustallaan jo 20 vuotta OK-Matkalaisten opastusta. Hän on asunut ja työskennellyt Budapestissa, Bratislavassa, Prahassa, Hurghadassa ja Dubrovnikissa. Nyt hän asuu Maltalla, jossa vietti viime syksynä aikaa kohdetta ja paikallista elämää opiskellen.

"Suurimman vaikutuksen minuun tekevät historia ja luonto. Mahdollinen mielikuva Maltasta pelkkänä rantalomakohteena poistuu asiakkaiden mielistä jo ensimmäisen retken aikana. Tilalle tulee ymmärrys maan häkellyttävän monikerroksisesta historiasta ja luonnon alkukantaisesta voimasta", Orvokki kuvailee. "Toki mereenkin pääsee pulahtamaan ken tahtoo. Rantapromenadilla on myös mukava käydä aamu- tai iltakävelyllä."

Tuoteasiantuntijamme Arja hämmästeli ensimmäisellä Maltan vierailullaan Slieman rauhallisuutta ja siisteyttä. Matkalla häneen puraisi Gozo-kärpänen, minkä johdosta hän haikailee nyt patikointi- tai pyöräilymatkalle Gozolle. "Olisi ihana päästä tutkimaan kaikkia niitä upeita rantoja ja poukamia - myös mereltä päin", veneilyä ja melontaa harrastava Arja haaveilee.

 


 

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!