MATKUSTUSKAUSI:
lokakuu-marraskuu
MATKAVAIHTOEHDOT:
Viikko, 7 yötä
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Varaa matkasi

Kohde: Malta

Retket & matkaohjelma

Alta käy ilmi mitkä retket sisältyvät jo valmiiksi Maltan matkasi hintaan ja millä ohjelmalla voit täydentää matkaasi.

  -symbolilla merkityt suomeksi opastetut retket sisältyvät matkasi hintaan. 

  -symbolilla merkityllä ohjelmalla voit täydentää matkaasi. Lisämaksullinen retki vaatii toteutuakseen minimiosallistujamäärän.


Kalastajien Marsaxlokk

Sisältyy hintaan, kesto n. 6 t

Sunnuntaiana saavut Finnairin aamulennolla Maltan saarelle. Yhdessä suomenkielisen oppaamme kanssa lähdet suoraan lentokentältä retkelle eteläiseen Maltaan ja Marsaxlokkin idylliseen kalastajakylään. 

Retken aikana pääset ihailemaan Maltan jylhiä maisemia. Pysähdymme luonnonkauniilla paikalla näköalatasanteella, jolta käsin voit katsella välkehtivää Välimerta. Rannikolla on lukuisia luolia, joiden onkaloissa näet veden heijastuksista riippuen monissa eri turkoosin sävyissä. 

Jatkamme matkaa Marsaxlokkiin, joka on Maltan suurin kalastussatama. Näet verkkojaan selvittäviä kalastajia ja heidän perinteisiä värikkäitä kalastusveneitään luzzuja. Sinulla on aikaa kierrellä Marsaxlokkin sunnuntaimarkkinoilla, joilla voit vielä tehdä viimeisiä tuliaisostoksia. Ennen kuin jatkamme matkaa nautimme vielä lounaan paikallisessa ravintolassa. Sliemaan saavuttuamme majoitumme hotelli Windsoriin.


Kirkkojen ja kalliorantojen Sliema

Sisältyy hintaan, kesto n. 2,5 t

Maanantain  aloitat oppaan kaupunkikatsauksella, jonka aikana saat monia käytännön vinkkejä lomaasi varten. Katsauksen jälkeen viemme sinut kävelykierrokselle tutustumaan hotellisi ympäristöön Sliemassa, joka on viehättävä asuin- ja ostosalue Välimeren syleilyssä. Näet rantapromenadin ja uintipaikat, kuljet pitkin ostoskatuja ja kuulet Slieman ravintolatarjonnasta. Pittoreskit kadut kumpuilevat ylös ja alas tarjoten visuaalisesti vaihtelevan kaupunkimaiseman. Kävelykierroksella näet myös, mistä lautat ja paikallisbussit lähtevät noin kuuden kilometrin päässä Sliemasta sijaitsevaan Vallettaan.


Ritareiden Valletta

Sisältyy hintaan, kesto n. 4 t

Tiistaina  lähdemme tutustumaan saarivaltion pääkaupunkiin Vallettaan, joka on todellinen ritariajan taideteos. Oppaamme perehdyttää sinut kävelykierroksemme aikana Vallettan ainutlaatuiseen menneisyyteen ja nykypäivään. 1500-luvun vallihaudat ja linnoitukset, vanhojen kirkkojen taideaarteet, terassikahviloiden iloinen hyörinä ja modernit putiikit sulautuvat lumoavasti toisiinsa tässä minikokoisessa pääkaupungissa.

Kierroksen aikana näet Ritarikunnan suojeluspyhimys Johannes Kastajalle omistetun katedraalin arvokkaat gobeliinit ja maalaukset ja kuulet kiehtovia tarinoita saaren historiasta. Retken päätteeksi ennen paluutasi Sliemaan oppaamme vie sinut ihailemaan maisemia Ylempään Barrakka-puutarhaan.


Keskiaikainen Mdina ja katakombien Rabat 

Täydennä ohjelmaasi, hinta 100 €/hlö, kesto n. 8 t
Retki on varattava viimeistään 4 vkoa ennen matkan alkua.

Keskiviikkona sinulla on mahdollisuus lähteä kokopäiväretkelle muureilla ympäröityyn Mdinan kaupunkiin. Mdina on saaren entinen pääkaupunki ja yksi maailman parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupungeista.

Viemme sinut tutustumaan apostoli Paavalille omistettuun katedraaliin ja sen museoon, minkä jälkeen matkamme jatkuu kohti viereistä Rabatin kaupunkia. Siellä nautimme retkesi hintaan sisältyvän lounaan ja vierailemme maan alla Pyhän Paavalin katakombeissa.

Ennen paluutamme Sliemaan pysähdymme vielä Dinglin kallioilla sekä Ta’ Qalin käsityöläiskylässä, jossa työskentelee lasinpuhaltajia, korutaiteilijoita ja muita käden työn taitajia.


Maltan vehreä pikkusisko Gozo

Sisältyy hintaan, kesto n. 9 t

Torstaina  on lauttamatkan aika Maltan vehreämmäksi pikkusiskoksi kutsutulle Gozon saarelle. Heti saavuttuasi Mgarrin satamaan voit aistia Gozon omaleimaisen tunnelman, joka muodostuu rauhallisuudesta ja autenttisuudesta. Saari on tunnettu käsitöistään, erityisesti käsin nyplätyistä pitseistä ja neuleista.

Retkemme jatkuu tutkimaan Ggantijan temppelin salaisuuksia. UNESCOn suojelukohteena olevaa temppeliä pidetään maailman vanhimpana vapaasti seisovana rakennuksena – sen rinnalla Egyptin pyramidit ja Englannin Stonehengekin ovat nuorukaisia.

Retkipäivän aikana tutustut myös saaren pikkuruiseen pääkaupunkiin Victoriaan sekä ihastuttavaan vuonomaiseen Xlendin lahteen. Vierailemme myös käsityöpajassa, jossa on myynnissä taidokkaasti tehtyjä maltalaisia pitsitöitä. Nähtävyyksien ihailun välissä nautimme yhteisen lounaan.

Myöhään iltapäivällä palaamme lautalla Maltan pääsaarelle ja bussilla omaan hotelliin.


Ostoksia ja estetiikkaa - Malta omin sävelin

Loppuviikko on varattu omalle ohjelmallesi, jonka suunnitteluun kannattaa kysyä vinkkejä oppaaltamme.

Jos halajat ostoksille, voit lähteä joko läheiselle Slieman ostosalueelle tai palata Vallettaan lautalla tai paikallisbussilla. Aistikkaat pikkuliikkeet ja ravintolat houkuttelevat astumaan sisään. Sliemassa löydät parhaat vaateliikkeet ja putiikit kävelykatu Triq Bisazzalta tai Tower roadilta eli Triq It-Torrilta. Kannattaa myös tarkistaa Slieman uusimman kauppakeskuksen The Pointin tarjonta.

Halutessasi aistia lisää ritariajan tunnelmaa suosittelemme suuntaamista Vallettaa vastapäätä sijaitsevaan Vittoriosan eli Il Birgun niemelle. Tässä ritarien ensimmäisessä asuinpaikassa on vieläkin nähtävissä monia keskiaikaisia rakennuksia. Niemen kärjestä avautuu kaunis näkymä kohti Vallettaa.

Suosittelemme myös risteilyä, jolloin kaupungin näkee hieman erilaisesta näkökulmasta. Slieman rantakadulta lähtee useita erilaisia risteilyaluksia sekä päivä- että ilta-aikaan.


Näkemiin Malta!

Sunnuntaina pakkaamme tavarat, luovutammme huoneet ja suuntaamme Maltan lentoasemalle, josta Finnairin suora lento tuo sinut takaisin Helsinkiin.

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!