MATKUSTUSKAUSI:
lokakuu-marraskuu
MATKAVAIHTOEHDOT:
Viikko, 7 yötä
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Varaa matkasi

Kohde: Malta

Opettaja oppimassa Maltalla

Toista vuotta eläkkeellä oleva opettaja lähti OK-Matkalle Maltalle ja yhdisti lomaansa englannin kielen kurssin.

Maltan kielikurssiartikkeli_Päivin ottama kuva

Lomaviikko toi hänelle karttuneen kielitaidon lisäksi uuden tuttavan, jonka kanssa on jo suunnitteilla seuraava matka.

Biologian ja maantiedon opettaja Eva-Stina Öfverlundin lähipiiri nosti hänelle hattua, kun he kuulivat hänen suunnitelmistaan lähteä Maltalle opiskelemaan englantia. ”Asenne oli kieltämättä kunnioittava, kun päätin tässä iässä tehdä jotain tuollaista”, hän kuvailee. ”Olin aloittanut englannin kielen opinnot Tuusulan kansalaisopistossa vuotta aiemmin, ja halusin nyt päästä kuulemaan kieltä käytännössä.”

Elinikäisen oppimisen puolesta

Malta_Sliema_inlingua_kielikoulu_kuva Päivi S

Kielten opiskelu ei tietenkään ole nuorten yksinoikeus. Se tiedetään myös käyttämässämme maltalaisessa kielikoulussa, jossa käy työelämässä olevien lisäksi runsaasti eläkeikäisiä opiskelijoita kaikkialta maailmasta. Slieman keskustassa sijaitsevalla kielikoululla on 40 vuoden kokemus kurssien järjestämisestä.

Öfverlund sanoo kertyneen kokemuksen näkyvän myös käytännössä. ”Noin 30-vuotias Anthony-opettajamme laittoi meidät ensiksi tekemään lähtötasotestin. Sen perusteella hän pystyi ottamaan hienosti huomioon yksilölliset eromme. Se on hyvän opettajan merkki, kun kaikki pysyvät mukana opetuksessa, mutta kukaan ei pitkästy”, Öfverlund kertoo opettajan ammattitaitonsa tuomalla varmuudella.

Aamupäivän oppituntien jälkeen pidettiin lounastauko, jonka aikana ehti mukavasti sekä ruokailemaan että nauttimaan jäätelöt aurinkoisessa Sliemassa. Kurssipäivän päätyttyä Öfverlund kävi hotellissa tekemässä läksyt ja lepäämässä ennen paluutaan kaupungille.

Oppia myös luokan ulkopuolella

Malta_Victoria view_Gozo_462810271

Parasta Öfverlundin mukaan Maltan kaltaisessa ympäristössä on se, että kielen oppimista tapahtuu kaikkialla. ”Luonnolliset kohtaamiset olivat hurmaavia. Esimerkiksi hotellin siivooja avasi keskustelun, johon oli helppo lähteä mukaan. Gozon retkellä kuuntelin kiinnostuneena englanninkielisen oppaan selostusta Ggantijan temppelistä. Yllätyksekseni pääsin myös aktivoimaan italian kielen taitoani, kun löysin rantakadulta ihanan italialaisen ravintolan.”

Öfverlund sai matkalleen huonetoverin toisesta kansalaisopiston englannin kielen opiskelijasta. Matkan aikana naiset huomasivat tulevansa hyvin juttuun keskenään, ja nyt naisilla onkin jo suunnitteilla uusi yhteinen matka.

Rohkeasti matkaan

Kielten opiskelu tuo Öfverlundin elämään iloa. ”Nyt kun olen siirtynyt opettajan roolista oppijaksi, voisin opiskella koko päivän. Ainoa huono puoli tässä matkassa olikin se, että se kesti vain viikon. Olisin helposti voinut jatkaa opiskelua ja lomailua Maltalla paljon pidempäänkin.”

Öfverlund rohkaisee muitakin ikäisiään lähtemään reippaasti liikkeelle. Kun paikan päällä on suomenkielinen opas, jolle voi soittaa tiukan paikan tullen, on olo turvallinen. ”Kannattaa uskaltaa ja luottaa siihen että asiat kyllä hoituvat”, Öfverlund toteaa iloisesti. Lopuksi hän kehuu vielä kansalaisopiston kurssitarjontaa ja opettajaansa siellä. Opiskelumotivaatio on matkan jälkeen tavanomaistakin korkeammalla.

Uuden oppiminen lähtee asenteesta. Se on tällä naisella kohdallaan. Toivotammekin Öfverlundille antoisia hetkiä kielten opiskelun ja matkailun parissa myös tulevaisuudessa!


Oppaanasi Orvokki

OK-Matkojen suomenkielisenä oppaana Maltalla toimii tänä vuonna monille tuttu Orvokki, joka on muuttanut Kroatiasta Maltalle. Hän on opastanut OK-Matkalaisia jo 20 vuoden ajan.

"Budapestin, Bratislavan, Prahan, Hurghadan ja Dubrovnikin jälkeen tapaisin sinut mielelläni Maltallakin. Siellä yhdistyvät monien itselleni rakkaiden kaupunkien parhaat puolet: Budapestin rakennustaiteen ihmeet, Prahan barokkityylit, Bratislavan terassielämä sekä Dubrovnikin historialliset elämykset ja merellinen tunnelma. Tervetuloa vieraakseni Maltalle!"

- Orvokki

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

23.04.2021
Toimistomme huhti- ja toukokuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!