MATKUSTUSKAUSI: 
maaliskuu-toukokuu ja syyskuu-marraskuu
MATKAN KESTO:
su-pe, 5 yötä
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Varaa matkasi

Kohde: Madrid

MADRID - ”Lähellä taivasta”

Kuin Espanja pienoiskoossa

Kulkiessaan Madridin historiallisessa keskustassa on yllättävän helppo unohtaa, että kaupungissa on yli kolme miljoonaa asukasta. Sen kokoa ei kannata säikähtää, sillä kaikki matkailijan kannalta merkittävimmät paikat sijaitsevat pienellä ja helposti jalkaisin haltuun otettavalla alueella. Mielenkiintoiseksi Madridin tekee se, että sinne on vuosien saatossa muuttanut runsaasti espanjalaisia maan kaikista kolkista. Kaupungista on muodostunut kuin koko maa pienoiskoossa. Erityisesti tämä näkyy ravintolatarjonnassa, sillä Madridissa voi maistella maan kaikkien eri alueiden keittiöiden antia. Olisivatko tänään vuorossa Baskimaan vai Katalonian herkut, tai kenties Andalusian?

Aukioiden kaupunki

Madrid on täynnä toinen toistaan kiehtovampia aukioita, joista tunnetuin ja vilkkain on Puerta del Sol, ”Auringon portti”. Siellä seisoo kaupungin tunnus, karhu ja mansikkapuu -patsas, jonka juurelle sovitaan lukemattomia tapaamisia joka päivä.
Puerta del Solin ihmisvilinästä kävelee vain hetken suorakulmaiselle Plaza Mayorille, joka on yksi kaupungin itseoikeutetuista maamerkeistä ja siksi jokaisen matkailijan kohdelistalla. Unohtaa ei sovi myöskään Plaza de la Villaa, jossa ovat edustettuina kaikki Madridissa tavattavat rakennustyylit. Plaza de Colón toimii porttina varakkaaseen Salamancan kaupunginosaan, jossa voi käydä katsastamassa luksusputiikkien uusimman muotitarjonnan. Toiset taas menevät sinne nauttimaan laadukkaan illallisen, jonka hinta huimaa päätä, mutta makunautinto jää varmasti mieleen.

Maalaustaiteen helmiä

Taidemuseoiden tarjonta on Madridissa ensiluokkainen. Museo del Pradosta löytyy Euroopan upein klassisen taiteen kokoelma 1300-luvulta 1800-luvulle. Thyssen-Bornemiszan museossa on nähtävillä koko länsimaisen taiteen historia 1200-luvulta aina 1900-luvun avantgardeen saakka. Ja jos näistä kahdesta taiteen mekasta ei vielä saanut suoranaista taideähkyä, voi jälkiruoaksi pistäytyä Reina Sofian taidemuseossa ihailemassa Picasson Guernicaa. 

Ostosmatkaajan aarreaitta

Madridiin voi – ja ehkä kannattaakin ‒ lähteä lähes tyhjällä matkalaukulla, sillä se on todellinen shoppailijan toivekohde. Suosituimpia ostoskatuja ovat kävelykadut Calle de Preciados ja Calle de Carmen, ja myös teattereistaan tunnettu pääkatu Gran Via suorastaan pakottaa matkailijan uudistamaan vaatekaappinsa sisältöä. Kenkäkaupan ohi käveleminen ilman sen sisään kurkistamista on Madridissa lähes kuin pieni rikos – tai ainakin osoittaa suurta välinpitämättömyyttä tyylikkyyttään ja omia jalkojaan kohtaan. Onneksi virheen voi korjata seuraavassa vastaan tulevassa kenkäkaupassa. Sunnuntaisin voi tehdä löytöjä Rastron markkinoilta, jossa on tarjolla antiikkia, vaatteita, kirjoja ja erilaisia keräilykohteita.

Kulinaristin kaupunki

Madridissa ihminen voi elää syödäkseen. Tapas-baareja, ravintoloita ja terasseja on runsaudenpulaan asti, ja ne ovat usein täpötäynnä madrileñoja kertomassa elävästi ystävilleen päivän tapahtumista. Puheensorina ja vilkas elehdintä saavat matkailijankin heittäytymään mukaan rentoon tunnelmaan ja maistamaan pari tapasta hyvän viinin tai sherryn kyydittämänä. Paras paikka kokea tämä elämys on gourmet-kauppahalli San Miguel. Madridilaiseen keittiöön kuuluvat pataruoat sekä uunissa pitkään haudutetut maitolampaat ja pikkupossut. Jälkiruoaksi kannattaa kokeilla suussa sulavaa friteerattua maitovanukasta, leche fritaa. Ruoalla tuntuu olevan madridilaisille huomattavasti syvällisempi merkitys kuin pelkkä vatsan täyttäminen. Suomalaisenkin kulinaristin kannattaa siis suunnata kulkunsa ”lähelle taivasta”, Madridiin.

Seuraavat ohjelmalliset matkat Madridiin

LÄHTÖ PALUU MATKA HINTA ALKAEN    
22.3. Su 27.3. Pe Madrid su-pe 5 yötä, Finnair 949,00 € VARAA
19.4. Su 24.4. Pe Madrid su-pe 5 yötä, Finnair 1 149,00 € VARAA
3.5. Su 8.5. Pe Madrid su-pe 5 yötä, Finnair 1 049,00 € VARAA
17.5. Su 22.5. Pe Madrid su-pe 5 yötä, Finnair 1 249,00 € VARAA
20.9. Su 25.9. Pe Madrid su-pe 5 yötä, Finnair 1 249,00 € VARAA

Esite

Lue/tilaa

Ajankohtaista

18.02.2020
Koronavirus ei vaikuta tällä hetkellä OK-Matkojen matkoihin
12.02.2020
Kevättarjouksia
15.01.2020
Messutarjoukset jopa -200 € /henkilö!
14.12.2019
Vuoden 2020 esitteemme on ilmestynyt. Nouda se toimistostamme tai tilaa kotiisi!