MATKUSTUSKAUSI: 
syyskuu-lokakuu
MATKAN KESTO:
su-pe, 5 yötä
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Varaa matkasi

Kohde: Madrid 2021

Matkaohjelma

  -symbolilla merkityllä ohjelmalla voit täydentää matkaasi.  


1. pv Iltavalaistu Madrid lumoaa

Sunnuntaina saavut kauniisti ilta-asussaan sädehtivään Madridiin Finnairin suoralla iltalennolla. Oppaamme on lentoasemalla sinua vastassa ja johdattaa sinut majoittumaan keskustahotelliisi.


2. pv Kuin Espanja pienoiskoossa

Maanantain aloitat oppaan kaupunkikatsauksella, jossa oppaamme antaa sinulle ajankohtaisia vinkkejä kaupungin kulttuuritarjonnasta ja muista tapahtumista. Katsauksen jälkeen viemme sinut n. 2,5 tunnin mittaiselle panoraamakaupunkikierrokselle, jonka aikana Madridin keskusta ja sen tärkeimmät nähtävyydet tulevat sinulle tutuiksi.

Espanjan pääkaupunki Madrid on monipuolinen kaupunki, joka tarjoaa arkkitehtuurinsa osalta kaikkea vanhasta arabialaisesta kaupungin muurista moderneihin avantgarde-rakennuksiin. Madridiin on vuosien saatossa muuttanut runsaasti espanjalaisia maan kaikista kolkista, mistä johtuen siitä on muodostunut kuin koko maa pienoiskoossa.

Kiertoajelumme aikana tulevat tutuiksi muun muassa Gran Vía elokuvateattereineen, mahtipontinen Plaza Españan aukio, eksotiikkaa kaupunkiin tuova egyptiläinen Templo de Debod -monumentti sekä Paseo del Arte maailman parhaimpine museoineen. Näemme myös ”madridilaisten olohuoneen” eli Retiron puiston ja luksusliikkeistään kuuluisan Salamancan kaupunginosan. Kierroksen jälkeen nautimme yhteisen lounaan kaupungin keskustassa.


3. pv Madridin viehättävä sydän

Tiistaina  lähdet oppaamme kanssa n. 3 tunnin kävelykierrokselle, jonka aikana saat tämän suurkaupungin tärkeimmät alueet helposti haltuun.

Madrid keskustan historiallisine kortteleineen, ostoskatuineen ja tavernoineen on matkailijaystävällinen kaupunki, koska siihen tutustuminen sujuu helposti kävellen. Kulkiessasi jalkaisin keskustassa on yllättävän helppo unohtaa, että kaupungissa on yli kolme miljoonaa asukasta. Sen kokoa ei kannatakaan säikähtää, sillä kaikki matkailijan kannalta merkittävimmät paikat sijaitsevat pienellä alueella. Kävelykierroksen aikana huomaat, miten keskusta on täynnä eläväisiä baareja, tavernoja ja viinitupia, joihin piipahtaen tutustut parhaiten madridilaisten elämänrytmiin ja -tapoihin. Näet myös keskustan tärkeimmät aukiot, Puerta del Solin ja Plaza Mayorin sekä tietysti Kuninkaanlinnan. Kävelyn lomassa poikkeamme nauttimaan kupin kahvia ja paikallisen leivoksen.


4. pv Historiallinen Toledo

Keskiviikon  puolipäiväretkemme suuntautuu Madridin lounaispuolella sijaitsevaan Espanjan vanhaan pääkaupunkiin Toledoon, joka on äärimmäisen rikas historialtaan, taiteiltaan ja arkkitehtuuriltaan. Kaupunki heijastaa Espanjan historiaa ajalta, jolloin idän ja lännen kulttuurit kukoistivat ja sekoittuivat. Toledon kultainen kaupunki kohoaa dramaattisesti keskellä tasankoa, usein hyvin kirkasta Kastilian sinistä taivasta vasten ja vihreän Tajo-joen ympyröimänä.

Teemme lyhyen kävelykierroksen historiallisessa keskustassa ja käymme Santo Tomén kappelissa, jossa on esillä yksi maailman tunnetuimmista tilatauluista, El Grecon kuuluisa Kreivi Orgázin hautajaiset.

Tämän jälkeen sinulla on omaa aikaa kaupungilla kiertelyyn, lounaaseen ja Vanhankaupungin upeiden käsityökauppojen tutkimiseen.


5. pv Inspiroidu museoista

Torstai  on varattu esimerkiksi omatoimisille museokierroksille, sillä taidemuseoiden tarjonta on Madridissa ensiluokkainen. Museo del Pradosta löytyy Euroopan upein klassisen taiteen kokoelma 1300-luvulta 1800-luvulle. Thyssen-Bornemiszan museossa on nähtävillä koko länsimaisen taiteen historia 1200-luvulta alkaen. Ja jos et vielä saanut suoranaista taideähkyä näistä kahdesta taiteen runsaudensarvesta, pistäydy vielä jälkiruoaksi Reina Sofian taidemuseossa ihailemassa Picasson Guernicaa.

Museokäyntejä sujuvoittamaan voit ostaa paikan päältä Madrid-kortin. Sillä pääset moniin museoihin ja saat myös alennusta joissakin ravintoloissa ja kaupoissa. Kortti on voimassa 48h tai 72h.

Ilta Flamencon tahdissa

Täydennä ohjelmaasi, hinta 42 €/hlö, esityksen kesto n. 1,5 t

Torstaina illalla  voit lähteä viettämään viimeistä iltaasi flamencon pyörteisiin. Flamencoravintola Villa Rosa on yksi Madridin perinteisimmistä ja tunnetuimmista flamencoravintoloista, ja sen esiintyjäkaartiin lukeutuu tasokkaita flamencotaiteilijoita. Jopa Espanjan kuningas Alfonso XIII:llä oli tapana käydä seuraamassa esitystä yhdessä merkittävimpien valtionpäämiesten kanssa. Laadukkaan esityksen lisäksi Villa Rosan flamencoillan tekee mieleenpainuvaksi sen historialliset puitteet ja rakennuksen kaunis arkkitehtuuri. Flamencoshow alkaa klo 20.30 tai klo 21.00, hintaan sis. yksi juoma, ei opastusta. Liput varattava viimeistään 15 vrk ennen matkan alkua.


6. pv Näkemiin Madrid

Perjantaiaamuna  on aika luoda tämän matkan viimeiset silmäykset Madridiin ja lähteä kotimatkalle. Oppaamme tulee noutamaan sinut lentokentälle, josta palaat takaisin Helsinkiin Finnairin suoralla reittilennolla.

Seuraavat ohjelmalliset matkat Madridiin

LÄHTÖ PALUU MATKA HINTA ALKAEN    
19.9. Su 24.9. Pe Madrid su-pe 5 yötä, Finnair 1 199,00 € VARAA
26.9. Su 1.10. Pe Madrid su-pe 5 yötä, Finnair 1 099,00 € VARAA
3.10. Su 8.10. Pe Madrid su-pe 5 yötä, Finnair 1 099,00 € VARAA
10.10. Su 15.10. Pe Madrid su-pe 5 yötä, Finnair 1 099,00 € VARAA
17.10. Su 22.10. Pe Madrid su-pe 5 yötä, Finnair 1 199,00 € VARAA

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

23.04.2021
Toimistomme huhti- ja toukokuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!