MATKUSTUSKAUSI:  
syyskuu-marraskuu
MATKAN KESTO:
ma-ma, 7 yötä
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Varaa matkasi

Kohde: Madeira 2021

Laadukkaat asiat tarvitsevat aikaa (ja lämpöä).

Madeiralla on viljelty viiniköynnöksiä 1400-luvulta lähtien, ja saaren ensimmäinen laatuviini julistettiin virallisesti syntyneeksi jo vuonna 1455.

Purjelaiva-aikakaudella madeiralaista viiniä käytettiin aluksissa paarlastina purjelaivojen seilatessa Intiaan ja Etelä-Amerikkaan. Huomattiin, että toisin kuin muut viinit, madeira ei pilaantunut hautuessaan hitaasti tropiikin lämmössä. Itse asiassa sen maku jalostui pitkien laivamatkojen aikana.    

Tiede ja teknologia ovat korvanneet purjelaivamatkat, mutta lämmittäminen kuuluu edelleenkin madeiraviinin valmistusprosessiin. Kenties siksi madeira sopii erityisen hyvin myös ruoanlaittoon: se on kuin kotonaan – tai siis laivassaan – kastikkeissa, joita on haudutettu pitkään miedolla lämmöllä.

Monet laadukkaat asiat tarvitsevat kypsyäkseen aikaa ja miellyttävää lämpöä. Juuri samoja tekijöitä, joita me matkailijat arvostamme lomillamme, vai mitä?

Saavut legendojen saaristoon.

Yleinen käsitys on, että Madeira on yksittäinen saari Atlantin syleilyssä. Se ei kuitenkaan elele sinkkuna, vaan kuuluu seitsemän tuliperäisen saaren perheeseen. Näistä vain kaksi on asuttuja: Madeira ja Porto Santo.

Porto Santon saaren tunnetuin asukas lienee Kristoffer Kolumbus. Hän saapui Madeiralle 1470-luvulla aikomuksenaan ostaa sokeria. Kauppoja ei syntynyt, mutta kohtalo sitoi kuitenkin Kolumbuksen Madeiran saariryhmään. Tutkimusmatkailija nimittäin purjehti avioliiton satamaan Porto Santolta kotoisin olevan Felipa Monizin kanssa ja muutti asumaan vaimonsa kotisaarelle.

Madeiran saariin ja alueen lukuisiin luotoihin liittyy runsaasti legendoja. Joku saari on kadonnut hetkessä meren pinnan alle ja joku toinen ilmestynyt yhden yön aikana. Värikkäissä kertomuksissa seikkailevat niin ritarit, kuninkaat kuin katolisen kirkon pyhimykset. Heikoimpia saattaa jo hengästyttää juonen käänteitä kuunnellessaan.

Olipa saariperheen todellinen menneisyys sitten ihan mitä tahansa, sitä ei ainakaan voi moittia mielikuvituksen puutteesta. Sen verran sähäköitä juttuja tästä tuliperäisestä saaristosta edelleenkin liikkuu.

Lähtisitkö kukkabongauskävelylle?

Tarinoiden lisäksi väriä Madeiralle loihtii sen upea kasvillisuus. Saari on biodiversiteetiltään valtavan rikas, ja lähes 2/3 sen pinta-alasta on luonnonpuistoa. Ei ihme, että Madeiraa kutsutaan monien muiden lempinimien ohella myös kelluvaksi kukkaruukuksi.

Lukuisat puistot ja puutarhat ja muodostavat saarelle ainutlaatuisen kasvien valtakunnan, jonka hallitsijana toimii Madeiran antelias luontoäiti. ”Flower power” vaikuttaa tehokkaasti. Luonnon muovaaman maiseman katselu rauhoittaa lomalaisen mieltä ja saa jatkamaan kävelylenkkiä ihan huomaamatta ”vielä tuon upean kukan luokse”. Kuinka monen kukan bongauskävely sinua tänään odottaakaan – viidenkymmenen, sadan vai kahdensadan? Ja huomenna tietenkin uudestaan!


Seuraavat ohjelmalliset matkat Madeiralle

LÄHTÖ PALUU MATKA HINTA ALKAEN    
27.9. Ma 4.10. Ma Madeira ma-ma 7 yötä, Finnair 899,00 € VARAA
11.10. Ma 18.10. Ma Madeira ma-ma 7 yötä, Finnair 939,00 € VARAA
18.10. Ma 25.10. Ma Madeira ma-ma 7 yötä, Finnair 939,00 € VARAA
25.10. Ma 1.11. Ma Madeira ma-ma 7 yötä, Finnair 939,00 € VARAA
1.11. Ma 8.11. Ma Madeira ma-ma 7 yötä, Finnair 899,00 € VARAA

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

23.04.2021
Toimistomme huhti- ja toukokuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!