MATKUSTUSKAUSI: 
maaliskuu-lokakuu
MATKAN KESTO:
to-su, 3 yötä
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Varaa matkasi

Kohde: Lontoo

Varaudu tervehtimään aurinkoa.

Iso-Britannia_Lontoo_Westminster_abbey_dv156005

Sadetta, usvaa, kylmää ja kosteaa tuulta – tällaisena me näemme usein Lontoon sään. Käsityksiämme vahvistavat televisio-ohjelmat, varsinkin amerikkalaiset, joissa englantilaiset herrasmiehet avaavat sateenvarjonsa Big Ben taustallaan ja naiset juoksevat kaksikerroksiseen bussiin sadeviitta hartioillaan.

Stereotypioista voi kyllä syyttää myös englantilaisia, joille säästä valittaminen on osa small talkia. Jotkut väittävät jopa, että kelin voivotteleminen on yhtä suuri osa englantilaista kulttuuria kuin teen juominen.

Tilastot kuitenkin kaatavat stereotypioita: Lontoossa on vähemmän sadepäiviä kuin keväisenä kuvatussa Pariisissa, aurinkoisessa Santanderissa tai eksoottisen lämpimässä Wellingtonissa. Lontoo on myös kuivempi kaupunki kuin New York tai Rio de Janeiro, Helsingistä puhumattakaan.

Pakkaa siis mieluummin matkaan aurinkolasit kuin sateenvarjo. 

Tea, please.

Englanti_afternoon_tea_ThinkstockPhotos-469229568

Iltapäiväteellä on pitkät perinteet Englannissa. Traditio juontaa juurensa herttuatar Anna VII:n makuuhuoneeseen, 1840-luvulle. Tuohon aikaan oli tapana syödä vain kaksi runsasta ateriaa päivässä: aamiainen ja myöhäinen illallinen. Anna päätti siemailla teetä ja napostella herkkuja yksin makuuhuoneessaan iltapäivisin. Pikkuhiljaa mukaan liittyi ystäviä ja tuttuja, ja kohta iltapäiväteehetkestä tuli koko kansan tapa.

Tee nautitaan usein kolmioleipien, skonssien ja voin tai marmeladin sekä leivosten kera. Teeperinnettä ylläpitävät useat teehuoneet, kahvilat ja hotellit Lontoossa. Tavaratalojen, kuten Marks & Spencerin, Debenhamsin tai Harrodsin, kahviloissa voi nauttia iltapäiväteen edulliseen hintaan. Hienostuneempaa kokemusta varten kannattaa valita esimerkiksi The Ritz tai Claridge's hotel. 

What ever is your cup of tea. *

* Suom. Mikä on sinun heiniäsi / sinulle sopivin vaihtoehto.

Siltaleikki hallussa?

Monet tuntevat vanhan lastenlaulun, London Bridge is falling down, jossa leikkiin osallistuvat sukeltavat kahden lapsen tekemän käsisillan alta.

Mutta kumpi näistä silloista on London Bridge?

Iso-Britannia_Lontoo_Tower_bridge_182268288
Englanti_Lontoo_London Bridge_mediumkoko_ThinkstockPhotos-507578986

Toisen nimi tunnetaan ympäri maailman, mutta ulkonäöltään sitä ei tunnisteta. Toinen taas on yksi Lontoon tunnetuimmista symboleista, jonka nimi ei jää ihmisten mieleen.  

Koristeellinen Towerin linnaa muistuttava silta on arvatenkin Tower Bridge, ja modernimpi on London Bridge.

Jos sinulla menee sillat sekaisin, älä murehdi, et ole ainoa. Urbaanin legendan mukaan yhdysvaltalainen miljonääri osti London Bridgen Arizonaan ja saikin upean Tower Bridgen sijasta vaatimattomamman sillan, sen jonka nimen perusteella ostikin.

Oli tuo totta tai ei, ensi kerralla, kun kuulet laulun London Bridge is falling down, tiedät ajatella oikeaa siltaa, my fair lady!


Seuraavat ohjelmalliset matkat Lontooseen

LÄHTÖ PALUU MATKA HINTA ALKAEN    
26.3. To 29.3. Su Lontoo to-su 3 yötä, Finnair 849,00 € VARAA
9.4. To 12.4. Su Lontoo to-su 3 yötä, Finnair 949,00 € VARAA
21.5. To 24.5. Su Lontoo to-su 3 yötä, Finnair 1 049,00 € VARAA
4.6. To 7.6. Su Lontoo to-su 3 yötä, Finnair 949,00 € VARAA
16.7. To 19.7. Su Lontoo to-su 3 yötä, Finnair 899,00 € VARAA

Esite

Lue/tilaa

Ajankohtaista

25.02.2020
Koronavirustilanne Italiassa
18.02.2020
Koronavirus ei vaikuta tällä hetkellä OK-Matkojen matkoihin
12.02.2020
Kevättarjouksia
15.01.2020
Messutarjoukset jopa -200 € /henkilö!