MATKUSTUSKAUSI:
heinäkuu-lokakuu
MATKAN KESTO:
to-su, 3 yötä
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Varaa matkasi

Kohde: Lontoo 2021

Matkaohjelma

  -symbolilla merkityllä ohjelmalla voit täydentää matkaasi.  


1. pv Kuninkaallinen Lontoo

Torstaiaamuna saavut Finnairin suoralla reittilennolla Lontooseen, jossa tapaat suomenkielisen oppaamme. Suoraan lentokentältä lähdemme n. 4 tunnin panoraamakierrokselle Lontoon keskustaan. Opastetun kaupunkikiertoajelun aikana näemme mm. kuninkaallisen perheen virallisen asuinpaikan Buckinghamin palatsin, maineikkaan Trafalgar-aukion ja vilkkaan Piccadilly Circusin. Perinteisiin nähtävyyksiin kuuluu myös Tower of London, joka 900-vuotisen historiansa aikana on toiminut synkkänä vankilana ja kuninkaanlinnana.

Kierroksen päätteeksi näemme vielä Thamesin pohjoisrannalla sijaitsevan Westminsterin palatsin eli maineikkaan parlamenttitalon, jossa ylä- ja alahuoneen edustajat käyttävät kiihkeitä puheenvuorojaan. Aivan parlamentin läheisyydessä sijaitsee myös useiden hallitsijoiden ja merkkihenkilöiden hautapaikka seka monien kuninkaallisten tapahtumien näyttämö, goottilainen Westminster Abbey -kirkko. Kierroksen yhteydessä saat lomallesi myös paljon ajankohtaisia käytännön vinkkejä oppaan kaupunkikatsauksessa. Retken jälkeen majoitut keskustahotelliisi.


2. pv Covent Garden ja Soho

Perjantaina tutustut Lontooseen opastetulla n. 2,5 tunnin mittaisella kävelykierroksella, jonka aikana kuulet kaupungin historiasta ja nykypäivästä sekä reitin varrella olevista nähtävyyksistä. Kierros kulkee Covent Gardenin alueen läpi. Covent Garden on alun alkaen niittänyt mainetta Lontoon hedelmä- ja vihannesmarkkinapaikkana. Nykyään se tunnetaan teatterikaupunginosana, jossa on mm. maan vanhin hajuvesikauppa ja ravintola sekä kaupungin ensimmäinen anglikaaninen kirkko. Kaupunginosan keskellä olevalla torilla riittää vilskettä ja vilinää.

Vierailemme Trafalgarin aukiolla, jonka keskellä on kuuluisa Trafalgarin taistelun voittajan Horatio Nelsonin muistomerkki ja sitä vartioivat neljä pronssista leijonaa. Trafalgarille kerääntyy usein väkeä juhlimaan erilaisia tapahtumia tai vaikkapa osoittamaan mieltään. Aukiota ympäröivät kansallisgalleria, muotokuvagalleria ja St Martin in the Fields -kirkko.

Seuraavaksi jatkamme kierrosta iltaelämästään kuuluisaan Sohoon, joka on yksi keskustan tunnetuimmista ja värikkäimmistä kaupunginosista. Katukuvaa värittävät teatterit, pikkuputiikit, kahvilat ja pubit. Ohitamme maailman suurimpiin museoihin lukeutuvan British Museumin ja suuntaamme kohti Lontoon parhaita ostoskatuja, Oxfordia ja Regentiä. Värikkään Chinatownin kautta kierroksemme päättyy Covent Gardenin alueelle.

Elämyksiä mielelle ja kielelle

Täydennä ohjelmaasi, lippuhinnat: London Eye 34 €/hlö ja Madame Tussaud´s 38 €/hlö. 

Kävelykierroksen päätyttyä sinun on oppaan vinkit apunasi helppo jatkaa kaupunkiin tutustumista omatoimisesti. Lounaspaikan valinta on Lontoossa helppoa, sillä valinnanvaraa on runsain mitoin gourmet-ravintoloiden herkuista autenttisten lontoolaispubien tuhteihin annoksiin. Täällä kohtaavat koko maailman keittiöt, ja moni kulinaristi suuntaakin matkansa Lontooseen juuri sen monipuolisten ja laadukkaiden makuelämysten ansiosta.

Iltapäivällä voit nousta ihailemaan maisemia London Eye -maailmanpyörän kyydistä tai vierailla Madame Tussaud’n vahakabinetissa. Liput on varattava viimeistään 4 vkoa ennen matkaa.


3 pv Towerin linna ja Shakespearen Lontoo

Lauantain  retkellämme matkustamme metrolla Towerin linnalle, jossa teemme opastetun kierroksen. Täällä on mahdollista nähdä muun muassa Britannian kruununjalokivet. Linnan vanhin osa on vuodelta 1078, jolloin Vilhelm Valloittaja rakennutti sen suojaamaan Lontoota. Linnaa ympäröi Rikhard Leijonamielen rakennuttama vallihauta. 

Kierroksen jälkeen kuljemme Towerin sillan yli Thames-joen eteläpuolelle. Vierailemme Borough Marketilla, joka on tullut tunnetuksi huippukokkien kuten Jamie Oliverin suosimana ruokatorina. Jatkamme kohti aluetta, jossa Shakespeare ja muut tuon ajan kirjailijat elivät ja työskentelivät. Näemme myös uudelleen rakennetun Globe-teatterin, joka sijaitsee alkuperäisen vuonna 1599 valmistuneen teatterin paikalla – täällä monet Shakespearen näytelmät saivat ensi-iltansa.

Noin 4 tunnin mittainen kierros päättyy South Bankille, josta on mahdollista jatkaa alueeseen tutustumista vaikkapa Tate Modern -taidemuseossa tai vaikka pistäytymällä johonkin alueen historiallisista pubeista.

Ostoksia tai jokihyppelyä

Iltapäivällä on hyvää aikaa myös ostoksille. Lontoo on oikea ostosmatkailijan taivas, ja sanotaankin, että jos etsimäänsä ei Lontoosta löydä, sitä tuskin on olemassakaan. Knightsbridgessä sijaitsee kaupungin tunnetuin tavaratalo Harrods, jonka tavaravalikoima on suunnaton. Suosittuja ostoskatuja ovat myös Regent Street ja Oxford Street. Edullisempia löytöjä voit tehdä sivukujien pikkuliikkeissä sekä erilaisilla toreilla ja markkinoilla. Spitalfields Market, Borough Market sekä tietenkin Portobello Road ovat suoranaisia elämyksiä.

Täydennä ohjelmaasi, River Red Rover -risteilylippu 25 €/hlö

Jos ostoskiintiö on jo täynnä suosittelemme Hop On/Hop Off -jokiristeilyä. Voit varata kauttamme etukäteen lipun, joka on voimassa 24 t ja oikeuttaa risteilemään kaikilla City Cruises -yhtiön jokilaivoilla. Joelta käsin Lontoon nähtävyydet avautuvat aivan uudella tavalla. Liput on varattava viimeistään 4 vkoa ennen matkaa.


4. pv Puistokierroksia ja kotimatka

Sunnuntaina sinulla on vielä koko päivä aikaa nauttia Lontoon tarjonnasta. Nähtävyyksien ja museoiden kiertelyn lomassa on mukava levähtää vaikkapa kaupungin vehreissä puistoissa. Voit valita mielesi mukaan esimerkiksi Buckinghamin palatsin lähellä olevan Green Parkin tai Hyde Parkin ja Kensington Gardensin, jossa sijaitsee Kensington Palace.

Iltapäivällä oppaasi noutaa sinut hotellistasi lentokentälle, josta palaat Finnairin suoralla iltalennolla Helsinkiin.

 

Seuraavat ohjelmalliset matkat Lontooseen

LÄHTÖ PALUU MATKA HINTA ALKAEN    
5.8. To 8.8. Su Lontoo to-su 3 yötä, Finnair 899,00 € VARAA
9.9. To 12.9. Su Lontoo to-su 3 yötä, Finnair 899,00 € VARAA
7.10. To 10.10. Su Lontoo to-su 3 yötä, Finnair 899,00 € VARAA
14.10. To 17.10. Su Lontoo to-su 3 yötä, Finnair 949,00 € VARAA

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

23.04.2021
Toimistomme huhti- ja toukokuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!