MATKUSTUSKAUSI:  
heinäkuu-syyskuu 
MATKAN KESTO:
ma-pe, 4 yötä
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Varaa matkasi

Kohde: Ljubljana 2021

Ljubljana on vihreä pääkaupunki

Ljubljanassa on 542 neliömetriä julkista vihertilaa asukasta kohti. Kaupunkikeskus, joka vielä joskus oli täynnä autoja ja busseja, on nykyisin pääosin pyhitetty jalankulkijoille ja pyöräilijöille. Kun huomioidaan vielä sekin, että kaupunki on ensimmäinen "Zero waste" -hankkeessa mukana oleva EU-alueen pääkaupunki, ei Ljubljanan valinta Euroopan viherpääkaupungiksi vuonna 2016 hämmästytä ketään.

Välähdyksiä kestävän kehityksen matkailusta näet myös monissa ravintoloissa, jotka tarjoavat listallaan ”Ljubljanan makuja - The Tastes of Ljubljana”. Termi tarkoittaa perinneruokia moderniin tapaan laitettuna. Näiden ruokien raaka-aineet hankitaan pääosin paikallisilta tuottajilta.

Siltaa pitkin rakkaan luo

Monen muun keskieurooppalaisen kaupungin tapaan joella on ollut suuri merkitys kaupungin kehitykselle. Vaikka Ljubljanica-joki keskustan alueella saattaa tuntua enemmänkin kanavalta, sitä ylittävät sillat ja rantojen kauniit rakennukset tekevät siitä erittäin viehättävän. Tunnetuin silloista on ns. Kolmoissilta, joka on kansallisarkkitehti Plečnikin käsialaa. Toinen siltanähtävyys on yli sata vuotta vanha Lohikäärmesilta, jonka molemmissa päissä kaksi lohikäärmettä pitää vartiota.

Ljubljanan nimi tarkoittaa "rakastettua". Se ei ole mikään ihme, sillä Ljubljanaan on helppo rakastua sen idyllisen tunnelman ja kiehtovan arkkitehtuurin vuoksi. Varsinkin Vanhakaupunki on mielenkiintoinen yhdistelmä keskiaikaa, barokkia, renessanssia ja uusklassismia. Kulje siis siltoja pitkin suuntaan jos toiseenkin ja anna tunteiden virrata vapaasti kuin vesi Ljubljanica-joessa!

Herkuttelun keskipiste

Ljubljanan sijainti neljän maakunnan risteyksessä tarjoaa hyvät mahdollisuudet maistella ruokia eri puolilta Sloveniaa. Ljubljana on myös maan eri viinialueita yhdistävä keskus, ja Slovenia on tunnettu varsinkin tasokkaista valkoviineistään. Niinpä kaupunki on kerrassaan oivallinen makumatkakohde.

Kulinaristimatkailijan aamu alkaa parhaiten torivierailulla. Arkkitehti Plečnikin suunnittelema kauppatori sijaitsee kuuluisan lohikäärmeveistoksen vieressä ja tarjoaa kotimaista huippulaatua hedelmissä, kasviksissa ja monenlaisissa kotitalouden tuotteissa. Entä jos tekisit jotakin sellaista, jota et kenties ole tehnyt vuosiin? Nappaa torilta herkut mukaan ja siirry rohkeasti piknikille - Ljubljanan kauniit puistot odottavat juuri sinua!

Seuraavat ohjelmalliset matkat Ljubljanaan

LÄHTÖ PALUU MATKA HINTA ALKAEN    
19.7. Ma 23.7. Pe Ljubljana ma-pe 4 yötä, Finnair 949,00 € VARAA
9.8. Ma 13.8. Pe Ljubljana ma-pe 4 yötä, Finnair 899,00 € VARAA
6.9. Ma 10.9. Pe Ljubljana ma-pe 4 yötä, Finnair 949,00 € VARAA

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!