MATKUSTUSKAUSI:  
maaliskuu-lokakuu
MATKAN KESTO:
la-pe, 6 yötä
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Varaa matkasi

Kohde: Lissabon 2022

Matkaohjelma

  -symbolilla merkityllä ohjelmalla voit täydentää matkaasi.  


1. pv Tervetuloa Lissaboniin

Lauantaina saavut iltavalaistuun Lissaboniin Finnairin suoralla reittilennolla. Oppaamme on sinua vastassa lentokentällä ja vie sinut majoittumaan keskustahotelliisi. 


2. pv Lissabon - kukkuloiden kaupunki

Sunnuntain aloittaa oppaan kaupunkikatsaus, jossa kuulet Lissabonin ajankohtaisista tapahtumista ja saat käytännön vinkkejä lomaasi varten.

Kaupunkikatsauksen jälkeen viemme sinut n. 2,5 tunnin mittaiselle kävelykierrokselle tähän ihastuttavaan kukkuloiden kaupunkiin. Kierroksen aikana saat läheisen tuntuman Lissabonin ydinkeskustaan ja sen perinteisiin kaupunginosiin. Suuntaamme ensiksi Hotelli Mundialilta kansanomaiseen Mourariaan. Sitten nousemme pikkukujia pitkin Castelo-kukkulalle ihastelemaan kaupungin tilkkutäkkimäisiä maisemia. Lopuksi laskeudumme värikkään Alfaman kautta joenrannan Praça do Comércio -aukiolle. Retki sisältää kävelyä alueilla, joissa on paljon ylä- ja alamäkeä, joten varauduthan hyvillä jalkineilla.


3. pv Bairro Alto ja Chiado

Maanantaina aamupäivällä on vuorossa toinen antoisa kävelykierros, joka suuntautuu tällä kertaa Bairro Alton ja Chiadon kaupunginosiin.

Bairro Alto eli Yläkaupunki on kuuluisa upeista näköaloistaan sekä siitä, että se on suosittua illanviettoaluetta. Oikaiset mäen ylös muodikkaaseen Bairro Alton kaupunginosaan käyttämällä paikallistenkin suosimaa ylämäkihissiä. Perillä näet mm. vuoden 1755 maanjäristyksessä romahtaneen Carmon kirkon rauniot, tutustut pieneen arkeologiseen museoon ja ihailet maisemia yli kaupungin kattojen São Pedro de Alcantaran näköalatasanteelta. 

Kävelemme alas Chiadon alueen läpi takaisin alakaupunkiin. Kiehtovan n. 3 tunnin kävelykierroksen jälkeen saat kuulla Portugalin viinituotannosta paikallisen portviinin maistelun ohessa.


4. pv Sintra ja satumainen Penan palatsi

Tiistaina  lähdemme puolipäiväretkelle n. 30 km Lissabonin ulkopuolella sijaitsevaan Sintran kaupunkiin. Sintran kylä on yksi UNESCOn maailmanperintökohteista ja tunnettu kauniista linnoistaan ja palatseistaan. Kaunein ja vaikuttavin niistä on kuningatar Marialle omistettu Penan palatsi, jossa teemme tutustumiskierroksen. Palatsin rakennutti kuningas Ferdinand II 1800-luvulla, vanhan luostarin paikalle, ja se on kaikessa värikkyydessään ja koristeellisuudessaan melko epätodellisen tuntuinen satulinna. Palatsin näköalatasanteelta aukeavat huikeat näkymät sitä ympäröiville vuorille ja horisontissa siintävälle Atlantille.

Mielenkiintoisen kierroksen jälkeen jatkamme Sintran vanhaan keskustaan ja nautimme kakkukahvit paikallisessa leipomo-kahvilassa. Sen jälkeen sinulle jää vapaa-aikaa kierrellä tämän viehättävän pikkukylän kujilla, joista aikoinaan Lordi Byronkin kirjoitti ystävälleen ”täytyy huomauttaa Sintran olevan kaunein kaupunki maailmassa”.


5. ja 6. pv Lissabon omaan tahtiin  

Keskiviikko ja torstai  on varattu omalle ohjelmalle ja ostoksille. Lissabonin ydinkeskustan parhaat ostoskadut löytyvät aivan Rossio-aukion ympäristöstä. Itse aukionkin laidoilla on joitakin liikkeitä, mutta varsinaisia shoppailukatuja ovat läheiset Rua Augusta, Rua dos Correiros ja Rua dos Douradores sekä näiden poikkikadut, kuten Rua Santa Justa ja Rua da Vitoria. Alueen liikkeistä voit tehdä esimerkiksi loistavia jalkinelöytöjä. Lyhyen metromatkan päästä Kansojen puiston alueelta löytyy suuri Vasco da Gaman ostoskeskus, jossa saat helposti kulumaan ostosten tekoon vaikka koko päivän.

Sielukas Fado-ilta

Täydennä ohjelmaasi, hinta 32 €/hlö, esityksen kesto n. 2 t

Keskiviikkoiltana voit lähteä omatoimisesti viettämään iltaa suosittuun fado-ravintolaan. Pääset nauttimaan menneistä ajoista kertovista fado-lauluista ja fadoon liittyvästä kohtalon, ikävän ja rakkauden oudon melankolisesta sekoituksesta. Fadon synnyinsijoilla, Alfaman kaupunginosassa sijaitseva Guitarras de Lisboa -ravintola tarjoaa tasokkaita esityksiä sekä perinteisen että uudemman fadon esittäjiltä. Sisäänpääsyn hintaan sisältyy kaksi juomaa ja pieni OK-infolehtinen. Esitys alkaa klo 21.

Museoiden ystävälle suosittelemme tutustumista kaupungin monipuolisiin museoihin, kuten Museu Calouste Gulbenkianiin, ihastuttavaan kaakelimuseoon tai fadon historiasta kertovaan Fado-museoon. Jos et vielä ole maistanut Belémin leivonnaista, suosittelemme ehdottomasti käyntiä Pastéis de Belém -kahvilassa, jossa näitä suussasulavia pikkukakkusia on leivottu jo vuodesta 1837. Samalla voit vierailla portugalilaisille merenkävijöille pystytetyllä, laivan keulan mallisella löytöretkeilijöiden muistomerkillä tai upeassa Hieronymos -luostarissa ja sen aikoinaan pippurirahoilla rakennetussa kirkossa.


7. pv Näkemiin Lissabon

Varhain perjantaiaamuna oppaamme tulee noutamaan sinut hotellilta lentokentälle, josta palaat Finnairin suoralla reittilennolla Helsinkiin.  

Seuraavat ohjelmalliset matkat Lissaboniin

LÄHTÖ PALUU MATKA HINTA ALKAEN    
12.3. La 18.3. Pe Lissabon la-pe 6 yötä, Finnair 989,00 € VARAA
19.3. La 25.3. Pe Lissabon la-pe 6 yötä, Finnair 1 139,00 € VARAA
26.3. La 1.4. Pe Lissabon la-pe 6 yötä, Finnair 1 139,00 € VARAA
2.4. La 8.4. Pe Lissabon la-pe 6 yötä, Finnair 1 239,00 € VARAA
16.4. La 22.4. Pe Lissabon la-pe 6 yötä, Finnair 1 389,00 € VARAA

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

24.11.2021
Toimistomme marras- ja joulukuun aukioloajat
24.09.2021
Vuoden 2022 matkoja avattu myyntiin!
27.08.2021
Ohjeita turvalliseen matkustamiseen Covid 19 -pandemian aikana
05.07.2021
Puhelinnumeromme on muuttunut