MATKUSTUSKAUSI:  
huhtikuu-lokakuu ja joulukuu
MATKAN KESTO:
su-to, 4 yötä
su-su, 7 yötä
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Varaa matkasi

Kohde: Krakova

Retket & matkaohjelma

Alta käy ilmi mitkä retket sisältyvät jo valmiiksi Krakovan matkasi hintaan ja millä ohjelmalla voit täydentää matkaasi.

  -symbolilla merkityt suomeksi opastetut retket sisältyvät matkasi hintaan.

  -symbolilla merkityllä ohjelmalla voit täydentää matkaasi. Lisämaksulliset retket vaativat toteutuakseen minimiosallistujamäärän. 


Krakova, Puolan lämmin sydän

Sisältyy hintaan, kävelykierroksen kesto n. 2 t

Finnairin suora aamulento tuo sinut Krakovaan perjantaina.  Kuljetus oppaamme johdolla hotelliisi.

Heti lomasi aluksi lähdemme kävelykierrokselle Vanhaankaupunkiin. Matkailijan kannalta Vanhakaupunki on käytännöllinen: osa kaduista on kokonaan rauhoitettu liikenteeltä, joten nähtävyyksiä voit ihailla rauhassa kävellen. Sen aukio, Rynek Głowny, on yksi parhaiten säilyneistä keskiaikaisista torikokonaisuuksista. Aukiota hallitsevat Verkahalli sekä kaunis Neitsyt Marian kirkko kuuluisine alttaritauluineen. Kirkon tornista päivittäin tasatunnein kantautuva Hejnał-trumpettisoolo on kaupungin tunnus.

Kuljemme pitkin viehättäviä mukulakivikatuja ja ihailemme vanhaa arkkitehtuuria. Näemme mm. monia kirkkoja ja yliopiston rakennuksia sekä Florianin portin, jonka kautta kuningas aikanaan saapui Krakovaan. Porttia ympäröi edelleenkin jykevä muuri. Kävelyn lomassa oppaamme antaa myös vinkkejä reitin varrelle osuvista ja tutustumisen arvoisista ruoka- ja ostospaikoista.

Kierroksen päätteeksi sinut johdatetaan tunnelmalliseen kahvilaan Vanhankaupungin sydämessä. Siellä pidämme oppaan kaupunkikatsauksen, jossa kuulet mm. lomasi aikana järjestettävistä kulttuuritapahtumista, joita Krakovassa on aina tarjolla. Pääset myös herkuttelemaan puolalaisittain kakun ja kahvin merkeissä.

Kopernikuksen Collegium Maius

Sisältyy hintaan, kesto n. 40 min

Kasimir Suuri perusti Keski-Euroopan toiseksi vanhimman yliopiston Krakovaan jo vuonna 1364. Yliopisto on toiminut keskeytyksettä avaamisestaan lähtien. Iltapäivän retkikohteenamme on yliopiston keskiaikainen päärakennus Collegium Maius, jossa sijaitsee yliopiston museo.

Collegium Maiuksen sisäpiha on varmastikin yksi Krakovan kauneimmista. Sen poikki ovat kulkeneet lukuisia kertoja myös yliopiston kuuluisimmat opiskelijat Nikolaus Kopernikus ja Paavi Johannes Paavali II. Myös Marie Curie haki aikanaan opiskelupaikkaa tästä maineikkaasta yliopistosta, mutta sitä ei myönnetty hänelle hänen sukupuolensa vuoksi. Nyt on sinun vuorosi astella yliopiston pihalla ja Collegium Maiuksessa, jossa sinulle avataan mm. menneiden vuosisatojen astronomian ja maantieteen tutkimuksen kiehtovia saloja. Voit ihailla myös vuodelta 1510 peräisin olevaa karttapalloa: ensimmäistä, johon on merkitty Amerikka. Lisäksi näet mm. luentosaleja, professoreiden tiloja ja kirjaston - sekä sittemmin kuuluisiksi tulleiden opiskelijoiden antamia lahjoja entiselle opinahjolleen.


Wawelin linna ja katedraali

Täydennä ohjelmaasi, hinta 32 €/hlö, kesto n. 3 t

Retki on varattava viimeistään 3 vkoa ennen matkan alkua.

retki_2015_2_Puola_Krakova_Wawelin_linna_ja_katedraali

Toisena lomapäivänäsi voit tutustua kaupunkiin omien mieltymystesi mukaisesti. Lauantaina sinun on myös mahdollista osallistua lisämaksulliselle Wawelin linna ja katedraali -retkelle.

Oppaamme johdattaa sinut Wawelin linnan saloihin samalla kun tutustut sen upeisiin saleihin ja taideaarteisiin. Kuninkaiden asuinsijana toimineessa linnassa säilytetään satoja mittaamattoman arvokkaita gobeliineja, joista kauneimmat ovat yleisön ihailtavina. Linnan historia ulottaa juurensa jopa Ruotsi-Suomeenkin, sillä juuri Wawelista lähti prinsessa Katariina Jagellonica Turkuun Juhana-herttuan puolisoksi.

Päätämme kävelykierroksen käyntiin Wawelin katedraalissa. Kirkkoon ja sen kryptaan on haudattu suuri osa Puolan entisistä hallitsijoista. Wawelin kukkula on puolalaisille edelleen pyhä paikka ja renessanssityylinen linna kirkkoineen yksi Krakovan tärkeimmistä nähtävyyksistä.


Wieliczkan suolakaivos

Täydennä ohjelmaasi, hinta 55 €/hlö, kesto n. 4 t

Retki on varattava viimeistään 3 vkoa ennen matkan alkua.

Krakovan kupeessa sijaitseva Wieliczkan suolakaivos on vetänyt puoleensa matkailijoita ja kuuluisia vierailijoita kautta vuosisatojen Kopernikuksesta Goetheen ja Humboldtista Paavi Johannes Paavali II:een. Kaivoksen vertaista käyntikohdetta et löydä muualta. Sunnuntaina voit sukeltaa kanssamme taianomaiseen maanalaiseen maailmaan, joka syvimmillään ulottuu yli 300 metriä maanpinnan alapuolelle.

Kuljemme käytäväverkostossa ja näemme suolasta tehtyjä taidokkaita patsaita ja saleja. Käymme myös Pyhän Kingan kappelissa, suuressa maanalaisessa kirkossa, jonka kristallikruunut ja alttaritaulut on tehty suolasta. Kaivoksen kauneudesta ja sen parantavan ilman vaikutuksesta nautittuamme palaamme Krakovaan. Retkelle osallistuminen edellyttää normaalia liikuntakykyä.

Iltapäivällä oppaamme tulee noutamaan sinut lentoasemalle, josta palaat Finnairin suoralla iltalennolla Helsinkiin.

Seuraavat ohjelmalliset matkat Krakovaan

LÄHTÖ PALUU MATKA HINTA ALKAEN    
6.12. Pe 8.12. Su Krakova ohjelmallinen pe-su, Finnair 499,00 € VARAA
5.4. Su 9.4. To Krakova su-to 4 yötä, Finnair 699,00 € VARAA
5.4. Su 12.4. Su Krakova su-su 7 yötä, Finnair 799,00 € VARAA
12.4. Su 16.4. To Krakova su-to 4 yötä, Finnair 699,00 € VARAA
12.4. Su 19.4. Su Krakova su-su 7 yötä, Finnair 799,00 € VARAA
26.4. Su 30.4. To Krakova su-to 4 yötä, Finnair 699,00 € VARAA
26.4. Su 3.5. Su Krakova su-su 7 yötä, Finnair 799,00 € VARAA
3.5. Su 7.5. To Krakova su-to 4 yötä, Finnair 699,00 € VARAA
3.5. Su 10.5. Su Krakova su-su 7 yötä, Finnair 799,00 € VARAA
10.5. Su 14.5. To Krakova su-to 4 yötä, Finnair 699,00 € VARAA

Esite

Lue/tilaa

Esitekansi 2019

Ajankohtaista

19.11.2019
Ennakkovaraajan etu vuoden 2020 matkoista
12.11.2019
Viimeiset paikat joulumatkoille - varaa omasi nopeasti!
11.11.2019
Matkalippujen toimitus postilakon aikana
01.11.2019
Toimistomme pyhäinpäivän aukioloajat