MATKUSTUSKAUSI:  
heinäkuu-lokakuu 
MATKAN KESTO:
su-to, 4 yötä
su-su, 7 yötä
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Varaa matkasi

Kohde: Krakova 2021

Matkaohjelma

  -symbolilla merkityllä ohjelmalla voit täydentää matkaasi. Lisämaksulliset retket vaativat toteutuakseen minimiosallistujamäärän. 


1. pv Vanhakaupunki ja Kazimierz

Saavut sunnuntaina Finnairin suoralla aamulennolla Krakovaan, jossa oppaamme toivottaa sinut tervetulleeksi. Lentokenttäkuljetus hotelliisi. Saat huoneen käyttöösi vasta hieman myöhemmin päivällä, joten jätät matkatavarat hotellisi säilytykseen ja lähdet oppaamme kanssa kävelykierrokselle Vanhaankaupunkiin.

Matkailijan kannalta Krakovan Vanhakaupunki on käytännöllinen: osa kaduista on kokonaan rauhoitettu liikenteeltä, joten nähtävyyksiä voit ihailla rauhassa kävellen. Sen aukio, Rynek Głowny, on yksi parhaiten säilyneistä keskiaikaisista torikokonaisuuksista. Aukiota hallitsevat Verkahalli sekä kaunis Neitsyt Marian kirkko kuuluisine alttaritauluineen. Kirkon tornista päivittäin tasatunnein kantautuva Hejnał-trumpettisoolo on kaupungin tunnus.

Kuljemme pitkin viehättäviä mukulakivikatuja ja ihailemme vanhaa arkkitehtuuria. Näemme mm. monia kirkkoja ja yliopiston rakennuksia sekä Florianin portin, jonka kautta kuningas aikanaan saapui Krakovaan. Porttia ympäröi edelleenkin jykevä muuri. Kävelyn lomassa oppaamme antaa myös vinkkejä reitin varrelle osuvista ja tutustumisen arvoisista ruoka- ja ostospaikoista.

Vanhankaupungin kierroksen päätteeksi sinut johdatetaan tunnelmalliseen ravintolaan lounaalle. Siellä pidämme myös oppaan kaupunkikatsauksen, jossa kuulet mm. lomasi aikana järjestettävistä kulttuuritapahtumista.

Lounaan jälkeen lähdemme noin kahden tunnin pituiselle kierrokselle tutustumaan Krakovan juutalaiskortteliin Kazimierziin, joka on saanut nimensä kuningas Kazimierzin mukaan. Maailmansotien välissä Kazimierziin keskittyi sekä uskonnollinen elämä että poliittinen ja kulttuurillinen toiminta. Nykyisin kaupunginosa tunnetaan paitsi juutalaiskulttuurista myös restauroituihin rakennuksiin avatuista trendiravintoloista ja rosoisen kauniista tunnelmasta.

Kiertelemme Kazimierzin kujia ja kuulemme tarinoita juutalaisten historiasta ja kulttuurista. Vierailemme myös kaupungin kauneimmissa synagogissa. Antoisan ja monipuolisen retken päätteeksi majoitut hotelliisi.


  2. pv Auschwitz-Birkenau

Täydennä ohjelmaasi, hinta 75 €/hlö, kesto n. 6 t

Maanantaina voit tutustua Krakovaan omin päin. Vaihtoehtoisesti sinun on mahdollista lähteä lisämaksulliselle retkelle 70 km päässä Krakovasta sijaitsevaan Oświęcimin eli Auschwitzin keskitysleirimuseoon, joka puhuu omaa korutonta kieltään lähihistoriamme synkästä ajanjaksosta. Opastetun kierroksen aikana kuulemme tämän kuolemantehtaaksikin kutsutun leirin toiminnasta. Sen tiiliparakkeihin koottu näyttely kertoo leirin tapahtumista ja vankien karusta elämästä. Käymme myös Auschwitz II eli Birkenaun tuhoamisleirillä, Brzezinkan kylässä, noin 3 km päässä Auschwitzin pääleiristä.


3. pv Puukäsityöläisten vuoristokylät ja Zakopane

Täydennä ohjelmaasi, hinta 85 €/hlö, kesto n. 8 t

Tiistaina voit jatkaa omia seikkailujasi Krakovassa tai lähteä kanssamme Etelä-Puolan kauniisiin vuoristomaisemiin, suurten matkailijavirtojen ulkopuolelle. Noin tunnin ajomatkan jälkeen saavumme vuoren huipulla sijaitsevaan Bachledówkan kylään. Siellä voimme ihailla todellista arkkitehtuurin taidonnäytettä: kylän kirkko on vaikuttava puuseppien ja puunveistäjien mestariluomus. Pääsemme katsomaan puukäsityöläisten koristelemia kirkon sisätiloja ja juomme kahvit ennen lähtöämme kohti Chochołówin kylää.

Monien mielestä Chochołów on Puolan kaunein kylä. Kylän talot ovat yli 100 vuotta vanhoja hirsitaloja, joissa asutaan edelleen. Käymme kolmannen polven puusepän luona, jonka pojatkin tekevät puuveistoksia, ja näemme hänen taiteellista tulkintaansa Raamatun aiheista. Chochołowista ajamme läheiseen Zakopaneen, jossa nautimme lounaan. Käymme katsomassa kuuluisaa hyppyrimäkeä ja hiihtokeskusta ennen nousua vaijerijunalla Gubałowka-vuoren huipulle.

Maisemia ihailtuasi ja raitista vuoristoilmaa hengiteltyäsi palaat alas Zakopanen keskustaan, jossa sinulla on hieman vapaa-aikaa vaikkapa markkinoilla käyntiin ennen paluumatkaa Krakovaan.


4. pv Yliopistomaailman historiaa

Keskiviikkopäivän voit viettää omien mieltymystesi mukaisesti. Suosittelemme vierailua esimerkiksi Krakovan yliopiston keskiaikaisessa päärakennuksessa Collegium Maiuksessa, jossa sijaitsee yliopiston museo. Kasimir Suuri perusti Euroopan kolmanneksi vanhimman yliopiston Krakovaan jo vuonna 1364, ja yliopisto on toiminut keskeytyksettä avaamisestaan lähtien.

Collegium Maiuksen sisäpiha on varmastikin yksi Krakovan kauneimmista. Sen poikki ovat kulkeneet lukuisia kertoja myös yliopiston kuuluisimmat opiskelijat Nikolaus Kopernikus ja Paavi Johannes Paavali II. Myös Marie Curie haki aikanaan opiskelupaikkaa tästä maineikkaasta yliopistosta, mutta sitä ei myönnetty hänelle hänen sukupuolensa vuoksi. Yliopiston museossa sinulle avataan mm. menneiden vuosisatojen astronomian ja maantieteen tutkimuksen kiehtovia saloja. Voit ihailla myös vuodelta 1510 peräisin olevaa karttapalloa: ensimmäistä, johon on merkitty Amerikka. Lisäksi näet mm. luentosaleja, professoreiden tiloja ja kirjaston - sekä sittemmin kuuluisiksi tulleiden opiskelijoiden antamia lahjoja entiselle opinahjolleen.

Vuoristolaistunnelmien folklore-illallinen

Täydennä ohjelmaasi, hinta 37 €/hlö, ei opastusta.

Illalla sinun on mahdollista lähteä omatoimisesti lisämaksulliselle folklore-illalliselle tunnelmalliseen Morskie Oko -ravintolaan, joka on saanut nimensä Tatra-vuoriston tunnetuimman ja suurimman järven mukaan. Täällä voit ihailla perinteisen maaseudun kestikievarin sisustusta, nauttia puolalaisesta vieraanvaraisuudesta ja maittavasta illallisesta folklore-esityksen siivittämänä. Pääset kuulemaan vuoristolaisten lauluja, ja saatat jopa päästä osallistumaan heidän tanssiesitykseensä. 


5. pv Wieliczkan suolakaivos

Täydennä ohjelmaasi, hinta 70 €/hlö, kesto n. 4 t

Torstaina voit viettää päivän omatoimisesti tai lähteä aamulla lisämaksulliselle retkellemme Wieliczkan suolakaivokseen. Retkellä pääset sukeltamaan kanssamme taianomaiseen maanalaiseen maailmaan, joka syvimmillään ulottuu yli 300 metriä maanpinnan alapuolelle. Krakovan kupeessa sijaitseva suolakaivos on vetänyt puoleensa matkailijoita ja kuuluisia vierailijoita kautta vuosisatojen Kopernikuksesta Goetheen ja Humboldtista Paavi Johannes Paavali II:een. Kaivoksen vertaista käyntikohdetta et löydä muualta.

Kuljemme käytäväverkostossa ja näemme suolasta tehtyjä taidokkaita patsaita ja saleja. Käymme myös Pyhän Kingan kappelissa, suuressa maanalaisessa kirkossa, jonka kristallikruunut ja alttaritaulut on tehty suolasta. Kaivoksen kauneudesta ja sen parantavan ilman vaikutuksesta nautittuamme palaamme Krakovaan. Retkelle osallistuminen edellyttää normaalia liikuntakykyä.

Jos palaat kotiin torstaina, tulee oppaamme illalla noutamaan sinut lentoasemalle, josta palaat Finnairin suoralla iltalennolla Helsinkiin. Viikon matkalaisilla on vielä runsaasti aikaa tehdä tuttavuutta Krakovan kanssa.


6. - 7. pv Krakova kuten haluat

Perjantai ja lauantai on varattu omalle ohjelmallesi Krakovassa. Perjantai-iltaa voit viettää lisämaksullisella folklore-illallisella tunnelmallisessa Morskie Oko -ravintolassa, ks. tarkempi kuvaus 4. päivän matkaohjelmasta. Folklore-illallisen hinta 37 €/hlö.

retki_2015_2_Puola_Krakova_Wawelin_linna_ja_katedraali

Suosittelemme vierailua esimerkiksi historiaa huokuvalle Wawelin kukkulalle, joka on edelleen pyhä paikka puolalaisille, ja jonka renessanssityylinen linna kirkkoineen on yksi Krakovan tärkeimmistä nähtävyyksistä. Kukkulalla sijaitsevassa Wawelin linnassa voit tutustua sen upeisiin saleihin ja taideaarteisiin. Kuninkaiden asuinsijana toimineessa linnassa säilytetään satoja mittaamattoman arvokkaita gobeliineja, joista kauneimmat ovat yleisön ihailtavina. Linnan historia ulottaa juurensa jopa Ruotsi-Suomeenkin, sillä juuri Wawelista lähti prinsessa Katariina Jagellonica Turkuun Juhana-herttuan puolisoksi. Myös Wawelin katedraali on mielenkiintoinen tutustumiskohde. Sen kryptaan on haudattu suuri osa Puolan entisistä hallitsijoista.

Lauantai-iltana voit kokea krakovalaista kulttuurielämää parhaimmillaan esimerkiksi jazz-klubeilla tai klassisen musiikin konsertissa. Jos taas pidät enemmän kahvilatunnelmasta, hakeudu Vanhankaupungin sydämeen ja etsi oma suosikkisi sen lukuisista viehättävistä kahviloista.


8. pv Näkemiin Krakova

Sunnuntaiaamuna oppaamme tulee hakemaan sinua kotimatkalle. Kuljetus lentoasemalle, josta palaat Finnairin suoralla reittilennolla Helsinkiin.

Seuraavat ohjelmalliset matkat Krakovaan

LÄHTÖ PALUU MATKA HINTA ALKAEN    
4.7. Su 11.7. Su Krakova su-su 7 yötä, Finnair 749,00 € VARAA
4.7. Su 8.7. To Krakova su-to 4 yötä, Finnair 649,00 € VARAA
11.7. Su 18.7. Su Krakova su-su 7 yötä, Finnair 749,00 € VARAA
11.7. Su 15.7. To Krakova su-to 4 yötä, Finnair 649,00 € VARAA
18.7. Su 25.7. Su Krakova su-su 7 yötä, Finnair 749,00 € VARAA
18.7. Su 22.7. To Krakova su-to 4 yötä, Finnair 649,00 € VARAA
25.7. Su 1.8. Su Krakova su-su 7 yötä, Finnair 749,00 € VARAA
25.7. Su 29.7. To Krakova su-to 4 yötä, Finnair 649,00 € VARAA
1.8. Su 5.8. To Krakova su-to 4 yötä, Finnair 699,00 € VARAA
29.8. Su 5.9. Su Krakova su-su 7 yötä, Finnair 799,00 € VARAA

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!