Varaa matkasi

Kohde: Kööpenhamina

Ryhmäkohteena Kööpenhamina

Tanska_Kööpenhamina_Nyhavnin_alue_183133789

Kööpenhaminaa sanotaan maailman kodikkaimmaksi pääkaupungiksi. Kaupungissa on rento ja iloinen tunnelma, joka tarttuu nopeasti myös matkailijoihin. Loppusilauksen tälle upealle ryhmämatkakohteelle antavat tanskalainen laatu ja tyylikkyys.

Kööpenhamina on kasvanut 1100-luvun uinuvasta kalastajakylästä tämän päivän pirteäksi ja eläväiseksi suurkaupungiksi. Meri, kanaalit ja laivat hallitsevat kaupunkikuvaa monin paikoin, samoin kuin kaikkialla näkyvät polkupyöräilijät. Välimatkat keskustassa ovat lyhyitä, ja niinpä polkupyörä on kätevä kulkuväline niin töihin, harrastuksiin kuin teatteriinkin. Matkailijan kannalta kaupunki on helppo, sillä jalkaisin pääsee nopeasti nähtävyydestä toiseen.

Lentoyhteys: Esimerkiksi Finnair, suora lento Helsinki-Kööpenhamina-Helsinki, kesto n. 1 h 40 min.


Ryhmäretki-ideoita

Tässä näet muutaman esimerkin retkistä, joita toteutamme ryhmillemme Kööpenhaminassa. Suunnittelemme mielellämme retkiä myös ryhmäsi omien toiveiden perusteella. Järjestämme Kööpenhaminan seudulla myös ammatillisia ja harrastuksiin liittyviä teemavierailuja .


Tivolielämää ja merimiestarinoita

Tanska_Kööpenhamina_Tivoli_186065256

Kaupunkikierros, joka antaa hyvän yleiskuvan Kööpenhaminan keskustasta ja sen tärkeimmistä nähtävyyksistä. Keskustaan saavuttuamme aloitamme kaupungintalon aukiolta, josta alkaa Kööpenhaminan suosittu kävelykatualue. Näemme myös kuuluisan Tivolin, joka on ollut voimissaan jo vuodesta 1843. Tuolla perustamisvuodella Tivoli on maailman toiseksi vanhin teemapuisto.

Kierroksen aikana ryhmäsi näkee myös Kansallismuseon sekä taidetalo Glypoteekin. Nyhavnin satama-alueen ohi ajaessamme oppaamme kertoo tarinoita menneiltä ajoilta, jolloin Nyhavnin kapakat täyttyivät kuukausia merillä olleista merimiehistä. Maihin pääsyä juhlittiin välillä vähän liiankin äänekkäästi. Tämän päivän Nyhavn tunnetaan pittoreskeista taloistaan ja suosituista ruokaravintoloista. Kierros päättyy kaupungin tunnetuimmalle nähtävyydelle, Pienen Merenneidon patsaalle.


Kävelykierros ja kanavaristeily

Opastetulla kävelykierroksella tutustumme tarkemmin keskustan nähtävyyksiin ja kuulemme samalla tanskalaisten elämästä ennen ja nykyään. Reittimme kulkee pitkin Strøgetia, joka on yksi Euroopan vanhimmista kävelykaduista. Sen varrelta löytyvät kaikki tarpeelliset merkkiliikkeet, pienet putiikit ja herkkupuodit, ravintolat ja kahvilat.

Kävelemme ohi Tivolin huvipuistoalueen ja Nyhavnin viehättävän sataman kohti Amalienborgin kuninkaanlinnaa.

Päätämme retken n. tunnin mittaisella kanavaristeilyllä, jolloin näemme kaupungin hieman eri näkökulmasta.


Rosenborgin linna ja kruununjalokivet

Retki vie ryhmäsi jalkaisin kohti Rosenborgin renessanssilinnaa, joka valmistui kuninkaallisen perheen kesäasunnoksi kuningas Kristian IV:n toimesta v. 1634. Linna on toiminut museona jo 1800-luvulta lähtien ja se tunnetaan varsinkin mittaamattoman arvokkaista kruununjalokivistään.

Näemme mm. mahtavan Ritarisalin, jossa hopeiset leijonat vartioivat kuninkaan valtaistuinta ja kauniit seinävaatteet kertovat historian tapahtumista. Linnan pohjakerroksessa tutustumme Tanskan kuningasperheen upeisiin kruunuihin, tiaroihin ja muihin koruihin. 


Tee ryhmämatkatarjouspyyntö Kööpenhaminaan tästä

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

23.04.2021
Toimistomme huhti- ja toukokuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!