MATKUSTUSKAUSI:  kesäkuu-elokuu

LOMAVAIHTOEHDOT:
Miniviikko, 4 yötä

Finnair logo

Varaa matkasi

Kohde: Gdansk

Psst - vinkki talotiirailijoille.

Puola_Gdansk_Vanhankaupungin värikkäitä taloja_485525488

Tukholmaa, Tallinnaa, Brysseliä – ja ripaus Lontoota; Gdanskissa koet monta kaupunkia kerralla. Kaduilla riittää ihmeteltävää, sillä entisajan gdanskilaiset näyttivät rikkautensa koristelemalla talonsa pienillä patsailla, maalauksilla ja koristeellisilla yksityiskohdilla. Pelkästään kutkuttavia rännejä bongaten voisi viettää kokonaisen iltapäivän.

Muutamiin taloihin voi kurkistaa parilla eurolla. Kokeile muun muassa äveriään kauppiasperheen Uphagen-taloa (Dom Uphagena) ja kaupungin silmäätekeville rakennettua Arturin taloa.

Muista myös vilkaista rappioromanttisille sivukujille ja puutarhoihin.

Täällä sijaitsee maailman suurin tiilikirkko.

Puola_Gdansk_Pyhän Marian kirkko_ThinkstockPhotos-498948178

Gdanskin Vanhankaupungin ytimessä kohoaa maailman suurin tiilikirkko, Pyhän Marian kirkko. Torneineen 78 metriä korkea, 105,5 metriä pitkä jättiläinen kätkee sisäänsä 30 metrin korkeuteen kohoavat holvit, 37 massiivista ikkunaa, 31 kappelia ja yli 300 hautakiveä. Näky hiljentää kävijän ilman hiljaisuutta pyydetään -kylttejä. Kirkkoon mahtuisi seisomaan samanaikaisesti 25 000 henkilöä.

Marian kirkkoa rakennettiin miltei 160 vuotta vuodesta 1343 vuoteen 1502. Toisessa maailmansodassa se vaurioitui pahasti, mutta jälleenrakennuksen myötä se on taas moitteettomassa kunnossa.

Kesäisin kannattaa kiivetä 405 askelta kirkon 80 metriseen torniin, josta avautuu huikeat näkymät värikkääseen vanhaan kaupunkiin.

Ratkaise kuva-arvoituksia Malborkin linnassa.

Puola_Gdansk_Malbork_ovi_mediumkoko_ThinkstockPhotos-187095419

Maailman suurinta keskiaikaista linnaa asuttivat muinoin ritarien, kuninkaiden ja sotilaiden lisäksi munkit. Luostariveljet eivät osannet lukea, niinpä he viestivät eri paikkojen sijainneista kiveen veistetyin kuvin. Arvaatko, mistä jalat ristissä kärvistelevä pirupahanen kertoo? Vessan sijainnista, tietysti. Pirun pukinparta osoittaa helpotushuoneen suunnan.

Mysteereistä nauttivan kävijän kannattaakin etsiä seiniltä kuva-arvoituksia ja testata, osuvatko omat arvaukset oikeaan. Ties minkä aarteiden ääreen nokkelat ratkojat vielä tiensä löytävät.


Terveiset kolmoiskaupungin runsaudensarvesta!

Gdansk kuuluu kolmoiskaupungiksi kutsuttuun metropolialueeseen yhdessä Gdynian ja Sopotin kanssa. Paikallinen oppaamme Dorota on paljasjalkainen gdanskilainen - ja ylpeä siitä.

"Syntyperäisenä kaupunkilaisena tunnen Gdanskin ja sen ympäristön kuin omat taskuni. Oppaan lisenssin saatuani minulle oli itsestään selvää, että haluan jakaa tietoni rakastamastani kotikaupungista suomalaismatkailijoiden kanssa. Toivon, että matkastasi ja yhteisistä retkistämme jäävät muistot värikkäinä mieleesi - kuin lomalta lähetetty postikortti!"


 

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!