MATKUSTUSKAUSI:  
toukokuu ja lokakuu
MATKAVAIHTOEHDOT:
Miniviikko, 4 yötä
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Varaa matkasi

Kohde: Firenze

Älä juokse muodinluojaa edemmäs kalaan.

Italia_Firenze_muotikadun kyltti_ThinkstockPhotos-472119020

Firenzessä kotikylän muodinluojat ovat jo pitkään pitäneet huolen siitä, että voit uppoutua päiväksi pelkästään paikallisen huippumuodin pariin.

Ehtoja fiorentinoja  ovat Gucci ja Salvatore Ferragamo, joiden maailmankuulut brändit syntyivät jo 1920-luvulla. Koska Firenze on ollut vuosisatojen ajan nimenomaan nahkakaupunki, oli luontevaa että näiden legendaaristen herrojenkin elämäntyö liittyy nahkatuotteisiin. Guccin ylelliset laukut eivät esittelyä kaipaa, ja nimi Ferragamo puolestaan on synonyymi italialaiselle kenkämuodille.

Guccin ja Ferragamon mahtipontiset liikkeet päämuotikatu Via de' Tornabuonilla ovat eittämättä piipahduksen arvoisia. Mielenkiintoisia ovat myös muotinimien omat nimikkomuseot historiallisessa keskustassa: Gucci Piazza della Signorialla ja Ferragamo piazza di Santa Trinitàlla.

Ja jos kaipaat uudempia firenzeläisiä nimiä muodin taivaalta, on niitäkin toki tarjolla. Esimerkiksi Roberto Cavalli ja Patrizia Pepe.

Mmm, huikopalaksi juoksutusmahaleipää.

Italia_Firenze_lampredotto-leipä_ThinkstockPhotos-475855302

Kulkiessasi Firenzen kapeilla kujilla saatat nähdä pikku kioskin, jonka eteen erityisesti lounasaikaan syntyy jonoa. Paikalliset ostavat sieltä täytettyjä leipiä. Tuo herkullisen tuoksuinen leivän välissä oleva täyte on nimeltään lampredotto.

Ihana tuoksu ja täyteläinen maku lampredottoon saadaan pitkällä haudutuksella tomaatti-, sipuli-, persilja- ja sellerikastikkeessa. Liity siis rohkeasti jonon jatkeeksi ja osta itsellesi firenzeläisten suosituin välipala. Buon apetito!

A proposito, lampredotto fiorentinon pääraaka-aine on muuten juoksutusmaha eli yksi naudan neljästä vatsasta. Kaikkea ne firenzeläiset osaavatkin. Kuten loihtia suussa sulavan herkun juoksutusmahasta.

Sienan yliopistossa päntättiin jo 1200-luvulla.

Lipstikka_yrttipuutarha_ThinkstockPhotos-512748432

Firenzen matkaasi sisältyy myös tutustuminen Sienaan, tuohon viehkeän goottilaistyyliseen kaupunkiin.

Sienan yliopisto on Italian vanhimpia: sen ovet avautuivat tiedonjanoisille opiskelijoille vuonna 1240. Kaupungin on kiittäminen yliopistoa monien arvorakennusten säilymisestä tähän päivään asti, sillä eri tiedekuntien opinahjoina niistä on pidetty vuosisatojen saatossa hyvää huolta.

Nykyisin yliopistossa opiskelee yli 20 000 tulevaa insinööriä, talous- ja yhteiskuntatieteilijää, filosofia, lääkäriä ynnä muita eri alojen asiantuntijoita. Määrä on huikea Sienan kokoiseen kaupunkiin - onhan se lähes puolet asukasluvusta.

Yliopistoväen taitavissa käsissä on myös Orto Botanico dell'Università di Siena, kasvitieteellinen puutarha, joka levittäytyy 2,5 hehtaarin alueelle. Sen alkujuuret johtavat vuoteen 1588, jolloin ryhdyttiin kasvattamaan lääkeyrttejä. Yrttipuutarhan avulla opetettiin tuleville lääkäreille lääkeyrttien tunnistamista ja kerrottiin eri yrttien parantavista vaikutuksista. 


 

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!