MATKUSTUSKAUSI: syyskuu

MATKAVAIHTOEHDOT:
Viikonloppu, 3 yötä

Finnair logo

Varaa matkasi

Kohde: Edinburgh

Täällä kannattaa leikkiä kukkulan valloittajaa.

Arthur’s Seat, Holyrood Parkin korkein kohta, on muinainen tulivuori, joka sammui noin 350 miljoonaa vuotta sitten. Kukkulan nimestä riittää legendoja, kuten se, että se olisi ollut Kuningas Arthurin linnan ja legendaaristen pyöreän pöydän ritareiden kotipaikka. Nykykäsityksen mukaan tosin Arthurin ritarit sijoitetaan ennemmin toisaalle, kuten Chesteriin, ja pöydän olemassa olostakin kiistellään.

Oli niin tai näin, varmaa on ainakin se, että Arthur’s Seat on loistava paikka käydä kävelyllä. Sen huipulta, 251 metrin korkeudesta merenpinnan yläpuolelta, avautuu hienot maisemat yli Edinburghin. Samaisella kulttuurikuntoiluretkelläsi Holyrood Parkiin voit piipahtaa myös esimerkiksi 1400-luvun kappelissa St Anthonyssa. Kauan eläköön ”Artturin Istuin” - liikunnan, luontomaisemien ja kiehtovan historian pettämätön yhdistelmä!

Kulkeeko läheisesi Harry Potterin vanavedessä?

Jos lähipiiriisi lukeutuu pieniä lukutoukkia, on lähes varmaa että Edinburgh on heille unelmien matkakohde. Sehän on nimittäin Harry Potter -kirjailija JK Rowlingin kotikaupunki. Harry Potterin teemaa seuraillen oma kaupunkilomasikin muuttuu jännittäväksi ja kiehtovaksi taruksi. Anna lapsenlapsesi, lapsesi tai kuka Harry Potter -opas sinulla mukanasi onkaan, johdattaa sinut kirjasarjan kutkuttavaan tunnelmaan.

Aikuisille sopii loistavasti ainakin kahvihetki joko Elephant House- tai Spoon-kahvilassa, joissa Rowling on kirjoittanut Harry Potter -sarjan romaaneitaan. Niissä on hyvä suunnitella teemallista kävelykierrosta, johon kannattaa liittää ainakin Victoria Street, Hotelli Balmoral, Potterow ja Greyfriar’s Kirkyard. Mikä ihana tehtävä tässä olisikaan Harry Potter -fanille – saisi suunnitella unelmiensa kävelykierroksen Edinburghissa!  

Ai miten niin ennen ei ollut kännyköitä?

Vanha puhelinkeskus_ThinkstockPhotos-502900166

Fakta, että olet elänyt ajalla jolloin ei vielä ollut kännyköitä, kuulostaa monelle varhaisteinille yhtä sadunhohtoiselta kuin Harry Potterin seikkailut. Mutta tiesitkö sinäkään, että koko puhelintouhu on saanut alkunsa Edinburghissa? Täällä nimittäin syntyi puhelimen keksijä, Alexander Graham Bell, 3.3.1847.

Edinburghissa pääset luonnollisestikin tutustumaan telekommunikaation kehitysvaiheisiin. Ota siis suunnaksi Skotlannin kansallismuseo, jossa Bellin ja muiden asiaan vihkiytyneiden elämäntyö on kattavasti esillä.

Sitten voitkin alkaa miettiä, olisiko seuraava matkakohteesi kenties Budapest. Unkarista nimittäin on lähtöisin puhelimeen huudeltava sana ”haloo”. Puhelinvaihteen keksijällä Tivadar Puskásilla oli kuulemma tapana kysellä vekotinta testatessaan ”Hallod, amit mondok?” eli ”Kuuletko, mitä sanon?”.


Edinburgh tarjosi ilmaisen kielitestin

Tuoteasiantuntijamme Anne on työskennellyt matkailualalla vuodesta 1999 lähtien. Hän matkustaa mielellään lomillaankin työstä tuttuihin matkakohteisiin, sillä se mahdollistaa uusien matkaideoiden kehittelyn ja ylläpitää kuin huomaamatta ammattitaitoa.

Ensimmäistä kertaa Edinburghiin Anne saapui aikaisin aamulla. Matkatavaroiden hotelliin viemisen jälkeen hän lähti aamukahville keskustan kahvilaan, jossa viimeistään hänen korvansakin heräsivät. ”Skottienglanti kuulosti hauskalta ja ehkä vähän haasteelliseltakin ymmärtää, mutta hyvin siitä sai selvän hetken kuuntelun jälkeen”, Anne kertailee ensimmäisiä tunnelmiaan kaupungista.

Suurimman vaikutuksen Anneen teki Edinburghin linna. ”Taitava opas kertoi värikkäitä tarinoita linnan historiasta ja kuninkaallisista sekä kruununjalokivistä. Vaikka linna on kerrassaan upea, on Edinburghissa tietysti paljon muitakin näkemisen arvoisia vanhoja rakennuksia ja mielenkiintoisia pieniä putiikkeja. Ihastuin myös kaupunkia ympäröiviin vihreisiin kukkuloihin ja tunnelmallisten pubien elävän musiikin iltoihin”, Anne kertoo innoissaan. ”Kaupungin ydinkeskusta on helposti kuljettavissa kävellen, ja nähtävyydet sijaitsevat kätevästi lähellä toisiaan. Suosittelen lämpimästi Edinburghia seuraavaksi matkakohteeksesi!”


Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!