MATKUSTUSKAUSI :  
kesäkuu-syyskuu
MATKAN KESTO:
su-to, 4 yötä
 
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Varaa matkasi

Kohde: Dublin 2021

Postilaatikotkin juhlivat.

Irlanti_Dublin_Portobello_ovi ja postilaatikko_ThinkstockPhotos-527783397

Vuosi 2016 oli suuri juhlavuosi Irlannissa. Silloin tuli kuluneeksi tasan 100 vuotta Irlannin historian merkittävimmästä itsenäisyystaistelusta, vuoden 1916 Easter Rising -pääsiaiskapinasta. Irlantilaiset muistelevat ja kunnioittavat tätä historiallista taistelua, jonka jälkiseurauksena alkanut kehitys johti Irlannin itsenäistymiseen ja irtaantumiseen Isosta Britanniasta.

Yli sadan vuoden takaiset tapahtumat raottuvat hienosti myös matkailijalle pääpostitalon GPO Witness History -näyttelyssä, jossa voi sukeltaa historian syvyyksiin. Jopa kaupungin postilaatikoita otettiin mukaan juhlavuoteen: Muutama niistä maalattiin nykyvihreästä takaisin punaisiksi, kuten ne ovat Isossa Britanniassa. Niissä on yha kuningatar Victorian nimikirjaimet. Jokaisessa punaisessa postilaatikossa on tarina, jonka saa kuulla lähettämällä tekstiviestin laatikossa olevaan numeroon.


"Häät pubissa on ihan normijuttu."

Irlanti ja pubit liittyvät toisiinsa kuten meillä sauna ja vasta. Irlannin yhteistyökumppanimme Kira on asunut jo yli 25 vuotta tällä vihreällä saarella, jossa häntä kutsutaan iirinkielisellä nimellä Ciara. Me kutsumme häntä myös pubikulttuurin tietopankiksi.

lisätietosivun_laatikko_Dublin

Irlannissa asumisensa alkuaikoina Kira ihmetteli sitä, että pubista löytyi väkeä vauvasta vaariin. Joskus koiratkin olivat mukana baarituolilla iltaa istumassa. "Tuohon aikaan naisen ei ollut sopivaa tilata isoa oluttuoppia, eivätkä naiset mene yksin pubiin vielä nykyisinkään", Kira kertoo.

Meille suomalaisille ajatus perhejuhlista pubissa tuntuu aika vieraalta. Irlannissa siinä ei ole mitään ihmeellistä, vaan pubissa vietetään myös monet ihmisen elämään liittyvät merkkipäivät: ristiäiset, konfirmaatio, häät ja hautajaiset - syntymäpäivistä puhumattakaan. Nykysäännön mukaisesti lapset täytyy kuitenkin viedä kotiin ennen iltayhdeksää.

Kira rohkaisee tutustumaan rohkeasti irlantilaiseen pubikulttuuriin, vaikka ei kotimaassa pubien ystävä olisikaan. "Pubi on irlantilainen instituutio, jossa kaikki tapaavat toisiaan. Perinteisessä pubissa on hyvä tunnelma, iiriksi 'craic'. Se tarkoittaa hyvää ja mukavaa olotilaa: on hyvää juomaa, ruokaa, seuraa, tarinoita, musiikkia, tanssia ja muuta hauskaa. Pubi on eri asia kuin baari."

Kiran tarinoita kuunnellessa herää vieno ihmetys, mistä hän on kaiken tämän pubitietämyksensä kerännyt. Selviää, että hän on katsellut asioita myös tiskin toiselta puolelta. "Olin opiskeluaikoinani pubissa töissä monta vuotta. Täytyy kehaista, että pystyin kantamaan 39 tyhjää oluttuoppia kerralla koko pubin halki baariin. Tuoppitorni osui varmaan kattoon saakka", Kira muistelee nauraen.

Emme suosittele kokeilemaan Kiran tuoppitemppua missään olosuhteissa, mutta muilta osin Kiran viestistä kannattaa innostua: irlantilaisen pubikulttuurin syvin olemus avautuu vasta kun siellä on vieraillut. 


Seuraavat ohjelmalliset matkat Dubliniin

LÄHTÖ PALUU MATKA HINTA ALKAEN    
6.6. Su 10.6. To Dublin su-to 4 yötä, Finnair 899,00 € VARAA
4.7. Su 8.7. To Dublin su-to 4 yötä, Finnair 899,00 € VARAA
8.8. Su 12.8. To Dublin su-to 4 yötä, Finnair 849,00 € VARAA
5.9. Su 9.9. To Dublin su-to 4 yötä, Finnair 899,00 € VARAA

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

07.01.2021
Toimistomme helmi- ja maaliskuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!