MATKUSTUSKAUSI :  
heinäkuu-syyskuu
MATKAN KESTO:
su-to, 4 yötä
 
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Varaa matkasi

Kohde: Dublin 2021

Matkaohjelma

  -symbolilla merkityllä ohjelmalla voit täydentää matkaasi.


1. pv Ylväs ja värikäs Dublin

Sunnuntaiaamuna saavut Finnairin suoralla reittilennolla Dubliniin, jossa oppaamme toivottaa sinut tervetulleeksi. Viemme sinut suoraan lentokentältä kaupunkikierrokselle, jonka aikana saat ensikosketuksen lomakaupunkiisi.

Dublin on modernista ja kosmopoliittisesta tunnelmastaan huolimatta säilyttänyt ylväytensä ja vanhan arkkitehtuurinsa. Kierroksemme aikana huomaat, että Dublin on elegantti ja taiteellinen kaupunki, jossa on Yrjöjen aikaisia aukioita ja katuja sekä riveittäin herttaisia tiilitaloja värikkäine ovineen. Näet mm. Trinity College -yliopiston, pääkatu O’Connell Streetin, kaupungin läpi virtaavan Liffey-joen sekä Phoenix-puiston, jossa Irlannin presidenttikin asuu. Kierroksen päätteeksi majoitut keskustahotelliisi ja nautit yhteisen tervetuliaislounaan. Oppaan kaupunkikatsauksessa saatujen ajankohtaisten vinkkien avulla sinun on helppo jatkaa Dubliniin tutustumista omin päin. Ole tarkkana – saatat tavata Molly Malonen!


2. pv Dublinin sykettä ja historiaa

Maanantaina on vuorossa noin kahden tunnin kävelykierros Dublinin ydinkeskustassa. Oppaamme kertoessa kaupungin pitkästä historiasta ja nykypäivästä näet mm. Temple Barin, Grafton Street -ostos- ja kävelykadun, St Stephen’s Green -puiston ja sen eteläpuoliset Yrjöjen aikaiset aukiot. Lopuksi vierailemme maineikkaan, vuonna 1592 perustetun Trinity College -yliopiston kirjastossa. Trinity College oli järjestyksessä kolmas kuningatar Elisabeth I:n perustamista yliopistoista Oxfordin ja Cambridgen jälkeen.

Kirjaston kätköistä löytyy kelttien kansallisaarre, neljästä evankeliumista koostuva Book of Kells -kirja. Tämä arvokas teos on kelttimunkkien 800-luvulla kuvittama. Kirjaston tiloissa säilytetään myös alkuperäistä kopiota Irlannin itsenäisyysjulistuksesta sekä Irlannin vanhinta harppua. Kirjasto häikäisee myös vaikuttavilla hyllymetreillään – onhan siellä yli 200 000 nidettä.


3. pv Dublin omaan tahtiin

Tiistaina sinulla on päivä aikaa tutkia Dublinin nähtävyyksiä omaan tahtiin. Suosittelemme käyntiä Dublinin tunnetuimmassa käyntikohteessa, Guinnessin olutpanimossa, jonka näyttely kertoo visuaalisesti mielenkiintoisella tavalla oluen valmistuksesta. Guinness-keskuksen ylimmässä kerroksessa ympyränmuotoisessa Gravity Bar -näköalabaarissa 150 metrin korkeudessa sinulle avautuvat hienot näköalat yli Dublinin.

Jos historia on lähellä sydäntäsi, voit tehdä omatoimisen aikamatkan Dubliniassa. Tuo suosittu museo esittelee sinulle niin viikinkiajan kuin keskiajankin tyypillistä elämää. Viikingit rantautuivat Dublinin rannikolle Lambayn saarelle vuonna 795. Myöhemmin perinteisille kauppapaikoille perustettiin kaupunkeja, ja näin sai alkunsa myös Dublin. Dubliniassa voit vierailla viikinkiasumuksessa ja nähdä, kuinka viikinkilaivalla elettiin pitkien merimatkojen aikana. Opettelet viikinkien aakkoset ja kuulet tätä pelättyä soturikansaa ympäröivistä myyteistä ja tositarinoista.

Jos teet mieluummin ostoksia, sinun kannattaa suunnistaa esimerkiksi Grafton Streetin ja Henry Streetin ostoskaduille. Kirjailijoiden elämään voit tutustua monien kirjakauppojen ohella museoissa ja kirjallisuusteemalla sisustetuissa pienissä ravintoloissa.

Viihtyisät ravintolat, perinteikkäät pubit ja rennot kahvilat tarjoavat sinulle gourmet-herkkujen ohella oivan levähdyspaikan. Tuota pikaa huomaat jutustelevasi paikallisten kanssa, jotka pilke silmäkulmassa kyselevät innokkaasti kuulumisiasi. Ja saatatpa kuulla yhden jos toisenkin tarinan tai kelttilegendan – ne kun eivät vihreällä saarella lopu kesken!

Celtic Nights - illanvietto irlantilaisittain

Täydennä ohjelmaasi, hinta 42 €/hlö, kesto n. 3 t

Tiistai-iltana  sinun on mahdollista lähteä omatoimisesti nauttimaan irlantilaisesta musiikista ja tanssista. Arlington-hotellin irlantilainen ilta, Celtic Nights, on mieleenpainuva elämys, joka koostuu kolmen ruokalajin illallisesta sekä irlantilaisesta hauskanpidosta elävän musiikin ja tanssin merkeissä. Tanssiesityksestä vastaa kuuluisa Celtic Dancers -tanssiryhmä.


4. pv The Little Museum of Dublin

Keskiviikkona voit jatkaa omia seikkailujasi. Suosittelemme lämpimästi vierailua vuonna 2011 avatussa The Little Museum of Dublin -museossa. Museo on poikkeuksellinen siksi, että kaikki sen yli 5000 museoesinettä ovat Dublinin asukkaiden museolle lahjoittamia tavaroita laidasta laitaan. Irlantilaisten yhteisöllisyys ja anteliaisuus ovat mahdollistaneet museon perustamisen, mikä tekee The Little Museum of Dublinista sympaattisen ja vaikuttavan. Museossa tutustut myös U2-yhtyeen syntytarinaan: kuinka dublinilaisten koulupoikien unelma johti maailmanmaineeseen. Myös tähän menestyskertomukseen uppoudut dublinilaisten museolle lahjoittamien muistoesineiden avulla. Huom! Museo on kooltaan suhteellisen pieni ja kävijöitä paljon, suosittelemme lipun ostamista etukäteen. Katso lisätiedot tästä: https://www.littlemuseum.ie/


5. pv Powerscourtin kartano ja puutarhat

Torstaina aamiaisen jälkeen pakkaat tavarasi, luovutat huoneesi ja tapaat oppaamme, joka johdattaa sinut viimeisen matkapäiväsi retkikohteeseen, Enniskerryn pikkukaupunkiin. Siellä tutustumme Great Sugar Loaf -vuoren juurella sijaitsevaan Powerscourt House -kartanoon ja sen puutarhaan. Kartanon perustaja Sir Richard Wingfieldin suku asutti kartanoa vuosisatojen ajan. Vuonna 1997 kartano avattiin yleisölle.

Kartanon puutarha on yksi Euroopan tunnetuimmista. Hyvin hoidettu renessanssityylinen osa muotoon leikattuine puineen ja pensaineen vaihtuu luontopolun varrella vehreään metsäalueeseen ja japanilaiseen puutarhaan – ja kaiken kruunaa Tritonin suihkulähde. Puutarhassa on myös hellyttävä lemmikkieläinten hautausmaa, jonne on haudattu omistajasuvun lemmikkejä. Kartanon sisätiloissa sijaitsevassa irlantilaisia tuotteita myyvässä design-keskuksessa voit vielä tehdä viimehetken tuliaisostoksia ja vaikkapa nauttia lounaan Avoca-kahvilassa.

Retkemme päättyy Dublinin lentokentälle, josta Finnairin suora iltalento tuo sinut Helsinkiin.

 

Seuraavat ohjelmalliset matkat Dubliniin

LÄHTÖ PALUU MATKA HINTA ALKAEN    
4.7. Su 8.7. To Dublin su-to 4 yötä, Finnair 899,00 € VARAA
8.8. Su 12.8. To Dublin su-to 4 yötä, Finnair 849,00 € VARAA
5.9. Su 9.9. To Dublin su-to 4 yötä, Finnair 899,00 € VARAA

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!