MATKUSTUSKAUSI:  
12.-18.9.2020
26.9.-2.10.2020
MATKAN KESTO:  
la-pe 6 yötä
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Varaa matkasi

Kohde: Budva-Dubrovnik

Matkaohjelma

  -symbolilla merkityllä ohjelmalla voit täydentää matkaasi. Lisämaksullinen ohjelma vaatii toteutuakseen minimiosallistujamäärän. 


1. pv Tervetuloa Budvaan

Lauantaiaamuna saavut Finnairin suoralla reittilennolla Dubrovnikiin, jossa suomenkielinen oppaamme on vastassa. Suuntaamme suoraan lentokentältä kohti Montenegroa ja Budvan kaupunkia. Reittimme kulkee läpi kauniiden vuoristomaisemien ja pitkin Kotorinlahden rantoja. Saavuttuamme Budvaan majoitumme aivan rannan tuntumassa sijaitsevaan Avala Resort -hotelliin. Illalla kokoonnumme hotellin ravintolaan nauttimaan tervetuloillallista.


2. pv Kotorinlahden helmet

Sunnuntaina lähdemme puolipäiväretkelle tutustumaan Kotorinlahden kauneimpiin maisemiin. Ajamme pitkin mutkittelevia teitä ja kirkkaansiniseen veteen heijastuvat vuoret vuonomaisella lahdella ovat todella valokuvauksellisia. Ensimmäisenä saavumme Perastin pikkukaupunkiin, josta teemme lyhyen veneretken pienelle Our Lady of the Rocks saarelle, joka syntyi aikoinaan, kun merimiehet pudottivat paikalle kiviä sekä upottivat vanhoja veneitään palattuaan turvallisesti meriltä. Vierailemme saarella sijaitsevassa katolisessa kirkossa ja jatkamme sitten suojaisessa lahdenpoukamassa sijaitsevaan Kotoriin. Tämä nykyään UNESCO:n maailmanperintölistalle kuuluva kaupunki rakennettiin 1100-1300 luvuilla erityisesti merenkulkijoiden ja kauppiaiden keskukseksi. Sen kapeilla kujilla kulkiessa voi edelleen aistia keskiajan tunnelmaa. Päivän päätteeksi palaamme Budvaan ja tutustumme sen viehättävään Vanhaankaupunkiin. Budvan tärkeimpiin nähtävyyksiin kuuluu linnoitus, jonka muureilta aukeavat näkymät yli Vanhankaupungin sekä auringossa kimaltavalle merelle.


3. pv Vuorten Montenegro

Täydennä ohjelmaasi, hinta 55 €/hlö, kesto n. 4 t

Maanantaipäivää voit viettää omien mieltymyksiesi mukaan joko Budvaa kierrellen tai hotellin uima-altaalla rentoutuen. Vaihtoehtoisesti voit lähteä kanssamme lisämaksulliselle päiväretkelle vuoristoon. Retkikohteemme on Lovcen-vuoren kainalossa sijaitseva Cetinjen kaupunki. Se oli Montenegron pääkaupunki aina vuoteen 1946 asti ja on edelleen kulttuurihistoriallisesti yksi maan tärkeimpiä kaupunkeja. Teemme kävelykierroksen tässä tunnelmallisessa pikkukaupungissa ja näemme mm. Cetinjen luostarin, jonka sanotaan olevan Montenegron hengellisyyden, vapauden ja sivistyksen symboli. Vierailemme myös montenegrolaisruhtinaan Petar II Petrovic Njegosin muistoksi rakennetussa mausoleumissa, joka sijaitsee yli 1600 m korkeudessa vuoren huipulla.


4. pv Näkemiin Budva

Tiistaina jätämme hyvästit Budvalle ja Montenegrolle ja suuntamme kohti Dubrovnikia. Reittimme seurailee ensin Kotorinlahden rantoja ja sen jälkeen pitkin Kroatian rannikkoa, ohittaen monia pikkukyliä ja lomakaupunkeja. Saavuttuamme Dubrovnikiin majoitumme Lapadin niemimaalla sijaitsevaan hotelli Leroon.  


5. pv Taianomainen Dubrovnik 

Keskiviikkoaamuna lähdemme tutustumaan tarkemmin Dubrovnikin nähtävyyksiin n. 3 tunnin mittaisella retkellä. Kävelemme ensin hotellilta kaapelivaunuasemalle ja nousemme yli 400 m merenpinnan yläpuolella sijaitsevalle Srd-kukkulalle. Täältä pääset ihailemaan muurien sisään rakennettua kaupunkia lintuperspektiivistä ja on helppo ymmärtää, miksi kaupunkia aikoinaan sanottiin valloittamattomaksi. Palaamme takaisin alas ja lähdemme tutustumaan tarkemmin Vanhankaupungin nähtävyyksiin. Dubrovnik on todellinen historian ja kulttuurin aarreaitta. Kuulemme opastetun kävelykierroksen aikana kaupungin historiasta ja nykypäivästä ja näemme mm. fransiskaanikirkon, merimuseon sekä Rehtorin palatsin, joka on 1400-luvulla valmistunut kaupunginjohtajan hallintopalatsi. Kaupungin tärkein pyhäkkö on Dubrovnikin roomalaiskatolinen katedraali, jossa säilytetään pyhäinjäännöksiä sekä kultaesineitä ja arvokkaita maalauksia. Kävelykierroksen jälkeen voit jäädä kiertelemään kaupunkia omatoimisesti ja lounaspaikan löydät helposti vaikkapa kaupunkia halkovan pääkadun, Stradunin varrelta.


6. pv Aurinkopäivä tai Stonin osterit

Täydennä ohjelmaasi, hinta 60 €/hlö, kesto n. 4 t

Torstai on varattu omalle ohjelmallesi Dubrovnikissa. Vaihtoehtoisesti voit lähteä kanssamme puolipäiväretkelle Stonin niemimaalle, joka tunnetaan varsinkin osteriviljelmistään.  Veneretki vie meidät Adrianmeren suurimmille simpukka- ja osteriviljelmille. Kuulemme näiden puhtaissa vesissä elävien äyriäisten kasvatuksesta samalla, kun maistelemme ostereita ja simpukoita paikallisen viinin kera. 


7. pv Näkemiin Dubrovnik

Perjantaiaamuna oppaamme tulee hakemaan sinut lentokentälle, josta palaat Finnairin suoralla reittilennolla takaisin Helsinkiin.  

Seuraavat ohjelmalliset matkat Budva-Dubrovnikiin

LÄHTÖ PALUU MATKA HINTA ALKAEN    
12.9. La 18.9. Pe Budva-Dubrovnik la-pe 6 yötä, Finnair 1 499,00 € VARAA
26.9. La 2.10. Pe Budva-Dubrovnik la-pe 6 yötä, Finnair 1 499,00 € VARAA

Esite

Lue/tilaa

Ajankohtaista

29.05.2020
Toimistomme kesäkuun aukioloajat
12.05.2020
Tietoa koronaviruksen vaikutuksista matkoihimme 30.6.2020 asti
29.04.2020
Tietoa koronaviruksen vaikutuksista toukokuun matkoihimme
31.03.2020
Tietoa koronaviruksen vaikutuksista kevään matkoihimme