MATKUSTUSKAUSI: 
huhtikuu-joulukuu
MATKAN KESTO:
to-su, 3 yötä
su-to, 4 yötä
su-su, 7 yötä
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Varaa matkasi

Kohde: Budapest

Varaudu suudelmiin ja kukka-asetelmiin.

Kukkakimppu_pioneita_ThinkstockPhotos-466380243

Maassa, jossa herrasmiehet edelleenkin tervehtivät naisia sanoilla ”suutelen kättänne”, ostetaan myös paljon kukkia. Niinpä Budapestin kukkakaupat pursuavat toinen toistaan kauniimpia kimppuja, joilla on tapana ilahduttaa lähimmäisiä myös arkena.

Päätimme lähteä mukaan unkarilaiseen kukkajuoneen. Jos haluat yllättää matkakumppanisi, voit tilata kukkakimpun kauttamme huoneeseesi. Emme tilaa kukkia mistä tahansa, vaan kauppiaalta, jonka sidonta miellyttää silmäämme. Uskomme, että värikkäässä kukkatervehdyksessä on taikaa, joka sopii Tonavan rantojen eleganssiin.  

Pestin rauniotalot heräsivät eloon.

Kirpputori_vanha puhelin ja kristallia_ThinkstockPhotos-470822899

Budapest tunnetaan ah-niin-ihanista kahviloistaan, mutta oletko kuullut rauniobaareista? Niitä löydät modernin taide- ja kulttuuriväen olohuoneeksi muodostuneesta entisestä juutalaiskaupunginosasta. Iltapäivisin ovensa avaavat baarit ovat kuin tutun lasten satuhahmon polvisukat: elämää nähneitä, eriparisia ja rosoisuudessaan hurmaavia. Perinteinen kahvikuppikin maistuu aivan uudenlaiselta Pestin trendikortteleissa.

Samaisen alueen sisäpihat avautuvat viikonloppuaamuisin kirpputoreiksi tai taidenäyttelyiksi. Siis silloin kun niitä huvittaa – vanhoille kortteleille kun on lähes mahdoton opettaa uusia temppuja, kuten säännöllisyyttä.

Metro kuuluu koko kansalle.

Unkari_Puli_koira_mediumkoko_ThinkstockPhotos-510244929

Budapestilaiset ovat kulkeneet metrolla ensimmäisinä manner-Euroopassa. Niinpä systeemi toimii ja kaikki osaavat käytössäännöt – mukaan lukien lemmikkikoirat, joita on Budapestissa paljon. Pulit ja vizslat kulkevat nätisti isäntänsä mukana oikeaa asemaa odotellen.

Kaksijalkaisille matkalaisillekin Budapestin metro on lempeä: verkosto on selkeä, lippu edullinen ja 65 vuotta täyttäneille jopa ilmainen. Tällöin sinun tulee ottaa mukaan passikopio ikääsi todistamaan (sillä eihän sitä kukaan muuten voisi uskoa).

 


Välillä kiistelemme: Buda vai Pest?

lisätietosivun_laatikko_Budapest

Budapest kuuluu kohdevalikoimamme lempilapsiin, sillä olemme kulkeneet yhteistä polkua kaupungin kanssa jo vuodesta 1992. Niinpä meillä on valtava määrä henkilökohtaista kokemusta Budapestista. Tonavan molemmat rannat on koluttu läpikotaisin, ja koko ajan opimme lisää.

”Yksi hienoimpia muistojani on vuosien takainen opintomatka Budapestiin, jolloin elimme hetken Itävalta-Unkarin kaksoismonarkian aikaa. Vierailimme Gödöllőn palatsissa, jossa pukeuduimme Sissi-elokuvan henkeen. Käyskentelimme oman elämämme keisareina ja keisarinnoina palatsin käytävillä”, tuoteasiantuntijamme Virpi  muistelee.

Suomen sukulaiskielenä tunnettu unkari on synnyttänyt työhömme monia hauskoja tilanteita. "Kun minulta pyydettiin elämäni ensimmäistä kertaa ryhmätarjousta matkasta, jossa käytiin Budapestin lisäksi Szentendressä, Székesfehérvárissa ja Hódmezővásárhély’ssä, jouduin nostamaan kädet pystyyn paikkojen nimien lausumisen kanssa”, tuoteasiantuntijamme Piipi  naurahtaa. ”Tankkasin niitä nuoruuteni innolla kollegani avulla niin että taisin vierailla kaupungeissa jo unissanikin.”


Matkasta sanottua:

”Tuhat ruusua eivät riitä Budapestin oppaille siitä mahtavasta opastuksesta matkallamme. Heidän suomen kielen taitonsa on todella hyvä, asia- ja historiatiedot vertaansa vailla. Sekä se mahtava huumorintaju ja leikkimielisyys. Siis aina tilanteen tasalla! Ja tietysti hyvä huolenpito meistä matkaajista.” - Sirpa ja Raimo 

Seuraavat ohjelmalliset matkat Budapestiin

LÄHTÖ PALUU MATKA HINTA ALKAEN    
2.4. To 5.4. Su Budapest to-su 3 yötä, Finnair 649,00 € VARAA
5.4. Su 12.4. Su Budapest su-su 7 yötä, Finnair 749,00 € VARAA
5.4. Su 9.4. To Budapest su-to 4 yötä, Finnair 599,00 € VARAA
9.4. To 12.4. Su Budapest to-su 3 yötä, Finnair 599,00 € VARAA
12.4. Su 19.4. Su Budapest su-su 7 yötä, Finnair 799,00 € VARAA
12.4. Su 16.4. To Budapest su-to 4 yötä, Finnair 699,00 € VARAA

Esite

Lue/tilaa

Ajankohtaista

27.02.2020
Koronavirus ei vaikuta tällä hetkellä OK-Matkojen matkoihin
25.02.2020
Koronavirustilanne Italiassa
12.02.2020
Kevättarjouksia
15.01.2020
Messutarjoukset jopa -200 € /henkilö!