MATKUSTUSKAUSI:  
syyskuu
MATKAVAIHTOEHDOT:
Viikonloppu, 3 yötä
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Varaa matkasi

Kohde: Brugge

Retket & matkaohjelma 

  -symbolilla merkityt suomeksi opastetut retket sisältyvät Bruggen matkasi hintaan. 


Keskiaikainen Gent

Sisältyy hintaan, kesto n. 8 t

Torstaiaamuna  saavut Finnairin suoralla lennolla Brysseliin, jossa oppaamme on sinua vastassa. Suoraan lentoasemalta aloitat matkan kohti Itä-Flanderin pääkaupunkia Gentiä, jonne ajamme pikkukaupunkien, kylien ja peltotilkkujen täplittämää reittiä. Vajaan tunnin ajomatkan jälkeen saavumme Gentiin, jossa sinua odottaa keskiaikaisen kaupungin tunnelma. Schelde- ja Leie-jokien yhteyskohdassa sijaitseva Gent kantaa lempinimeä ”Ylpeä kaupunki”.  Nimi on ansaittu jo pelkästään historiallisesta näkökulmasta katsottuna. Aina 1200-luvulle saakka Gent oli Pariisin jälkeen Euroopan toiseksi suurin kaupunki. 1800-luvun alusta teollinen kehitys vaurastutti sitä entisestään. Nykypäivän ylpeys näyttäytyy historiaansa arvostavien gentiläisten suvaitsevaisessa ja hieman boheemissakin asenteessa. 

Kanavaristeily vie sinut arkkitehtoniselle elämysmatkalle, jonka aikana voit ihailla kauniita kiltataloja, mahtavia kirkkoja ja historiallisia rakennuksia. Risteilyn päättyessä onkin sopivasti lounasaika. Viemme sinut Gentin oopperatalossa sijaitsevaan ravintolaan yhteiselle lounaalle.

Gentistä jatkamme bussilla vielä noin tunnin kunnes saavumme ihastuttavaan Bruggeen, jossa vietät viikonloppua mitä miellyttävimmissä puitteissa. Majoitut historiallisessa keskustassa Belfortin kellotornin takana sijaitsevaan Martin’s Brugge -hotelliin. Oppaaltasi saat vinkit sopivista illallispaikoista. Noin 150 metrin päässä hotellistasi sijaitsee pääaukio Grote Markt, jota reunustavissa kiltataloissa toimii Bruggen parhaiksi kiiteltyjä ravintoloita.


Brugge, arkkitehtoninen aarre

Sisältyy hintaan, kesto n. 2 t

Perjantaiaamun  aloitamme kaupunkikatsauksella, jossa saat oppaaltasi ajankohtaiset vinkit Bruggen tapahtumista. Kävelykierros vanhassa Bruggessa on kuin astuisit suoraan historian lehdille.  Koristeelliset kiltatalot porraspäätyisine kattoineen, vaikuttava Provinciaal Hofin hallintorakennus sekä Belfort-kellotorni sulkevat piiriinsä Grote Markt -keskusaukion, joka on alueen sydän. Tunnelmaltaan kotoista Burg-aukiota valvoo puolestaan hieno kaupungintalo Stadhuis. Kiireettömän kävelykierroksen edetessä keskiaikaisilla kaduilla ja aukioilla kuulet Bruggen mielenkiintoisesta historiasta ja nykypäivästä.

Bruggen nimi lienee peräisin 200-luvulla täällä sijainneesta sillasta, jonka liepeille nousseen kylän paikalle kaupunki myöhemmin kehittyi. Nykyisin siltoja on 80, josta nimitys ”Siltojen kaupunki” on peräisin. Historiansa aikana Brugge on kokenut sekä nousukausia että rappion jaksoja. Vaurautensa kaupankäynnistä ammentaneen Bruggen kanavissa kuljetettiin keskiajalla vilkkaasti mitä moninaisimpia kauppatavaroita. Kun Zwin-joki muuttui kulkukelvottomaksi 1400-luvulla, alkoi kaupungin satoja vuosia jatkunut taantuminen. 1800-luvun lopulla Bruggen vanhoja rakennuksia ryhdyttiin kunnostamaan, ja hyvin pian kävi selväksi millainen aarre Belgialla on käsissään. Alkoi uusi loiston aika, joka jatkuu edelleen. Tänään Brugge on Belgian suosituin käyntikohde.

Opastetun  kierroksen jälkeen voit jatkaa kaupunkiin tutustumista omien mieltymystesi mukaan. Grote Markt -aukiolta kannattaa kävellä hieman sivummalle. Maistaisitko meren antimia kalatorin tuntumassa tai belgialaisten kansallisruokaa, simpukoita ranskalaisten kera? Entä miltä kuulostaa strutsicarpaccio tai mustekalatagliatelle? Jälkiruuaksi sopivat tietysti belgialaiset vohvelit. Lounaan jälkeen tuokio kanavaristeilyllä on oiva tapa jatkaa Bruggen tutkimista. Burg-aukion eteläpuolella kulkee Bruggen kauneimmaksi kanavaksi mainittu Groenerei, vihreä kanava. Sitä reunustavien vanhojen talojen, suurten puiden ja ikiaikaisten kivisiltojen muodostama miljöö on käsittämättömän kaunis.

Perjantaina on myös hyvä tilaisuus tehdä ostoksia. Belgialaiset ovat herkkusuita – pienten suklaapuotien maineikas belgialainen suklaa kuuluu sekä kaupunkilaisten että vierailijoiden ostoslistalle. Löytyypä Bruggesta vielä pitsikauppojakin, jotka kunnioittavat pitkiä pitsinnypläysperinteitä. Markt-aukion ”Pieni pitsikauppa” on näistä vanhin. Tuliaisiksi voit viedä myös Tintti-tuotteita, joita myy Steenstraat-kadulla sijaitseva kauppa.


Siipirataslaivalla Dammeen

Sisältyy hintaan, kesto n. 4 t

Lauantaiaamupäivän  ensimmäinen kulkuneuvomme on kuulunut Bruggen katukuvaan kautta historian. Lähes kokonaan kävelijöiden ja pyöräilijöiden valloittamassa keskustassa voit liikkua myös aitojen hevosvoimien avulla. Päivän retki jatkaa kiireetöntä lomaasi, kun astut vanhanaikaiseen hevosvetoiseen vaunuun. Rauhalliseen tahtiin matkaat keskustan kaduilta kanavan varteen, jossa nouset höyrykäyttöisen siipirataslaivan kyytiin. Tyypilliset Flanderin maisemat levittäytyvät poppelipuiden reunustaman suoran kanavan molemmin puolin. Maa-alueet on pengerretty valleilla ja padoilla, sillä ne ovat joen pintaa alempana. Kanava yhdistää Bruggen Sluisin kaupunkiin Hollannin puolella. 

Me poistumme laivasta keskiaikaisessa Dammen pikkukaupungissa, jonka keskustaan tutustut oppaan kanssa kävellen. 1200-luvulla kaupungilla oli yhteys Pohjanmereen, ja se toimi Bruggen satamana, jonne hansakaupungit toimittivat tuotteitaan. Kauppatavaroiden sijaan Dammen elämää vilkastuttavat tänään matkaajat kaikkialta maailmasta. Kierroksen jälkeen sinulla on vapaata aikaa käydä lounaalla, nauttia kupponen katukahvilassa tai tehdä ostoksia keskustan pikkuliikkeissä.

Paluumatka laivalla taittuu samaan tapaan kuin tullessa ja Bruggessa sinua odottaa Flanderin hevonen vaunuineen. Voit mielessäsi vielä viipyillä retken tunnelmissa ja kuunnella hevosen kavioiden kopsetta ennen kuin saavut hotelliin.

Museoiden aarteita

Päivä jatkuu omaan tahtiisi. Iltapäivään sopii mainiosti vaikkapa museovierailu. Jos haluat jatkaa menneen maailman tutkimista, Bruggen Historian museo on sinun paikkasi. Autenttisten lavasteiden, elokuvan, musiikin ja erikoistehosteiden myötä tunnin kestävä kierros on erittäin mielenkiintoinen kokemus. Museo on yksi Bruggen suosituimmista. Brugge ylpeilee maailman ensimmäisellä pörssillä, jonka sanotaan aloittaneen toimintansa vuonna 1309. Tästä kertoo entinen majatalo Huis ter Beurze. Myös suklaa, timantit ja jopa ranskalaiset perunat ovat saaneet omat museonsa. 

Jos et vielä ehtinyt tutustumaan hotellisi lähellä kohoavaan Belfort-kellotorniin, nyt kannattaa käydä ihailemassa yli koko Bruggen avautuvaa näköalaa. Se odottaa sinua 366 porrasaskelman päässä ja on vaivan arvoinen. Bruggen kirkoista sinun kannattaa vierailla ainakin yhdessä. Mariastraat-kadun varrella sijaitseva goottilainen Pyhän Marian kirkko – Onze-Lieve-Vrouwekerk – pitää sisällään todellisen taideaarteen, Michelangelon ”Madonna ja lapsi” -veistoksen.

Bruggen iltaelämä on maltillista ja keskittyy paljolti illallisravintoloihin. Jos haluat juhlistaa matkan päätösiltaa, suunnistat ehkä Langestraatille kolmen Michelin-tähden ravintolaan. Vai sopisiko kynttiläillallinen holvikellarissa Flanderin parhaimman keittiömestarin loihtimien herkkujen parissa?


Timanttikaupunki Antwerpen

Sisältyy hintaan, kesto n. 6 t

Sunnuntaiaamuna  on aika aika hyvästellä Brugge. Paluumatkalla tutustut vielä yhteen mielenkiintoiseen kaupunkiin, kun pysähdymme Pohjanmeren rannalla, Belgian timantti- ja muotikaupungissa Antwerpenissä. Jalkaudumme bussista ja tutustumme pääaukion Grote Marktin alueeseen lyhyellä kävelykierroksella, jonka jälkeen sinulla on vapaata aikaa kaupunkiin tutustumiselle ja lounaalle. Viime hetken ostoksiakin voit tehdä, sillä osa liikkeistä on avoinna myös sunnuntaisin.  

Antwerpenistä ajamme suoraan Brysselin lentokentälle, josta Finnairin suora iltalento tuo sinut takaisin Helsinkiin.

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!