MATKAN KESTO: 
su-pe, 6 yötä
 
 

Varaa matkasi

Kohde: Bilbao - San Sebastián

Matkaohjelma

   -symbolilla merkityllä ohjelmalla voit täydentää matkaasi. Lisämaksullinen ohjelma vaatii toteutuakseen minimiosallistujamäärän. 


1. pv Tervetuloa Pohjois-Espanjaan

Lauantaina  lähdet Lufthansan reittilennolla kohti Müncheniä, jossa koneen vaihto. Matkasi jatkuu Bilbaoon, jonka lentoasemalla oppaamme on sinua vastassa. Kuljetus kaupungin keskustassa sijaitsevaan Ercilla-hotelliin. Ensimmäisen matkapäiväsi päätteeksi tutustut baskimaan keittiön saloihin yhteisellä illallisella.


2. pv Idyllinen Casco Viejo

Sunnuntai alkaa oppaan kaupunkikatsauksella, jonka aikana saat kulttuuri-, ostos- ja ravintolavinkkejä lomaviikkoasi varten. Katsauksen jälkeen lähdet n. 3,5 tunnin kävelykierrokselle Casco Viejoon, Vanhaankaupunkiin, jossa näet historiallisen arkkitehtuurin lisäksi viehättäviä kauppoja ja ravintoloita. Casco Viejo edustaa alkuperäistä Bilbaota, josta paikalliset asukkaat ovat erityisen ylpeitä.

Vanhassakaupungissa sijaitsee monta Bilbaon tärkeintä nähtävyyttä, kuten katedraali, Arriaga-teatteri ja Plaza Nueva -aukio. Kapeilla kaduilla aistit yhä vanhanajan tunnelmaa, jota luovat muun muassa rakennusten kauniit puiset erkkerit. Aluetta kutsutaan myös nimellä "Las Siete Calles”, baskiksi ”Zazpi Kaleak” eli seitsemän katua. Nuo seitsemän katua muodostavat Casco Viejon ytimen. Kierroksen päätteeksi nautimme lounaan perinteisessä tavernassa.

Iltapäivällä vierailet häkellyttävässä Museo Guggenheimissa. Frank O. Gehryn suunnittelema museorakennus, jonka kokonaispintala on yli 11.000 neliömetriä, on yksi aikamme erikoisimmista arkkitehtonisista rakennuksista. Parin tunnin kierroksemme aikana ihailemme taidetta sekä rakennuksen ulkopuolla että sisällä. Voimme taata mieleenpainuvan taidekokomuksen, joka sekä yllättää että hämmästyttää. 


3. pv Bilbaon moderni ilme

Maanantain  n. 3 tunnin mittainen kävelykierros vie sinut Bilbaon, Baskimaan suurimman kaupungin moderniin keskustaan.

Bilbao on virallisesti perustettu vuonna 1300, mutta alue on tunnettu asuinpaikkana jo vuosisatoja aiemmin. Roomalaiset osasivat hyödyntää kaupungin runsaita mineraalivaroja, jotka ovat Bilbaon vaurastumisen perusta. Kaupungin luonnonsatama on näytellyt erittäin tärkeää osaa keskiajalla muodostaen Bilbaosta tärkeän kauppapaikan. Tämän päivän Bilbao tunnetaan erityisesti modernin taiteen ja arkkitehtuurin tyyssijana, sillä onhan kaupungissa sijaitseva Museo Guggenheim yksi maailman tärkeimmistä modernin taiteen museoista. Kaupunkia halkovan Nerviónjoen rannat yhdistää toisiinsa Zubizurin valkoinen kävelysilta, joka on yksi Bilbaon tunnetuimmista - ja omintakeisimmista - maamerkeistä.

Kävelykierroksen aikana näemme muun muassa keskustan läpi kulkevan Gran Vía -pääkadun, Jardines de Albia -puiston, Sagrado Corazón -aukion ja Doña Casilda -puiston. 


 4. pv Omien seikkailujesi Bilbao

Tiistai on varattu omalle ohjelmallesi Bilbaossa. Oppaaltamme saat kullan arvoisia vinkkejä kaupungin ostospaikoista, ravintoloista ja vierailukohteista. Suosittelemme esimerkiksi baskikulttuuria esittelevää museota, tai kenties sinua kiinnostaa kiehtova merimuseo?

Bilbao on kokenut melkoisen muodonmuutoksen lähes tuntemattomasta teollisuuskaupungista tyylikkääksi kulttuurikaupungiksi. Sen monimuotoisuus ja eri aikakausien ja tyylien kerroksellisuus pitävät matkailijan mielenkiinnon yllä ja aistit valppaina.

Lomapäivät kuluvat mukavasti myös Baskimaan gastronomiasta nauttien ja ihmisiä seuraillen. Valtameren läheisyydestä johtuen ravintoloissa on tarjolla runsaasti kalaa, etenkin meriturskaa. Vanhassakaupungissa voit tehdä vatsan täyttävän ja silmänruokaakin antavan pintxobaarikierroksen, sillä vaihtoehtoja riittää. Tapana on maistella usean eri baarin antimia ja ottaa kuuman tai kylmän sormiruoan painikkeeksi lähiseudun viiniä.

Kulinaristisen elämyksen jälkeen on mukava tutustua jalkaisin Bilbaon moderniin kaupunkisuunnitteluun: sen sillat, puistot ja aukiot hivelevät silmää ja ovat yllätyksellisyydessään kuin suuri modernin taiteen ulkoilmamuseo. Kaupungilla kävellessäsi sinun kannattaa kuunnella vastaantulijoita: baskien puhuma euskara on kieli, jonka sukulaisuutta mihinkään toiseen kieleen ei ole pystytty osoittamaan.


5. pv Guernica ja viettelevä San Sebastián

Keskiviikkona  jätämme hyvästit Bilbaolle ja suuntaamme valtameren rannalle. Matkalla pysähdymme Guernican kaupungissa, joka on historiansa vuoksi tärkeä ja mielenkiintoinen vierailukohde Baskimaalla. Näemme kuuluisan Gernikan tammen, parlamenttitalon sekä mosaiikkikopion Pablo Picasson maailmanlaajuisesti tunnetusta taideteoksesta ”Guernica”.

Jatkamme matkaa San Sebastianiin, tai Donostiaan kuten kaupungin nimi baskiksi kuuluu. Kaikki kuvaukset ylistävät kilvan tuota Urumea-joen laaksoon rakennettua kaupunkia – eikä mikään ihme, sillä San Sebastian on kaikkien kuvaustensa mukaisesti kertakaikkisen kaunis. Vehreät kukkulat ympäröivät kaupunkia, ja upeat uimarannat La Concha ja Ondarreta huokuvat yhä edelleen vanhan kylpyläkaupungin tyyliä. Rannat tulivat kuuluisiksi jo 1800-luvulla, jolloin kuningatar Isabella II vietti San Sebastianissa kesälomansa.

Kävelykierroksen jälkeen nautimme myöhäisen lounaan La Concha -rannan tuntumassa ja majoitumme Palacio Aiete -hotelliin.


6. pv Aurinkopäivä San Sebastianissa 

Torstaina  sinulla on kokopäivä aikaa nauttia San Sebastianin tunnelmasta. Kaupungin sydän on Parte Vieja eli Vanhakaupunki. Parte Viejan baarien ja tavernoiden yhteispinta-alan väitetään olevan maailman suurin. Tilaa tarvitaankin, kun kaupunkilaiset kokoontuvat iltaisin hyvän ruoan ääreen tapaamaan ystäviään. Vanhakaupunki on myös parasta ostosaluetta, josta löytyvät niin huippumuotiliikkeet kuin matkamuistomyymälätkin. 

Parhaat panoraamanäkymät San Sebastianista tarjoaa Igueldo-vuoren huipulle nouseva köysirata. Täältä aukeaa huikaiseva näky sekä kaupunkiin että auringossa kylpevälle La Conchan lahdelle.

Auringonpalvojan päivä kuluu hujauksessa jollakin San Sebastianin upeista hiekkarannoista, joista löytyy myös monelaista vesiaktiviteettia.

Chillada Leku -museo

Täydennä ohjelmaasi, retken hinta 35 €/hlö, kesto n. 3 t.

Kulttuurinystäville suosittelemme lisämaksullista retkeämme Chillida Leku -museoon, jossa luonto ja taide kietoutuvat yhteen kiehtovalla tavalla. Museon puutarhassa pyökit, tammet ja magnoliat leikittelevät teräs- ja graniittiveistosten kanssa. Retki tehdään suomenkielisen oppaamme johdolla paikallisbussia hyödyntäen. 


7 pv. Näkemiin Baskimaa

Perjantaiaamuna on aika sanoa näkemiin Baskimaalle. Oppaamme noutaa sinut hotellistasi, josta bussikuljetus Bilbaon lentoasemalle. Sieltä lähdet kotimatkalle Lufthansan reittilennolla Müncheniin, josta koneenvaihdon jälkeen jatkat Helsinkiin.

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!