MATKUSTUSKAUSI: 
huhtikuu-toukokuu ja lokakuu-marraskuu
MATKAVAIHTOEHDOT: 
Miniviikko, 4 yötä
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Varaa matkasi

Kohde: Barcelona

Täällä on puutalojen sijaan Luutalo.

Espanja_Barcelona_Casa Battlo_yksityiskohta_ThinkstockPhotos-519186892

Antoni Gaudín luomuksia nähdäkseen ei tarvitse suunnata Güellin puistoon, vaan riittää että kuljet pitkin Barcelonan katuja. Tuon katalonialaisen arkkitehtuurin mestarin kädenjälki näkyy monissa rakennuksissa ympäri kaupunkia, kun vain tietää mistä etsii.

Yksi Gaudín mielenkiintoisimmista töistä on Casa Batlló, jonka hän suunnitteli yhdessä Josep Maria Jujolin kanssa. Casa Batlló valmistui vuonna 1877 leveälle puistokadulle vauraan Batllón perheen kotitaloksi. Josep Battló y Casanovas omisti kaupungissa useita tekstiilitehtaita, ja hänen vaimonsa Amàlia Godó Belaunzarán oli lähtöisin sanomalehti La Vanguardian perustaneesta perheestä.

Pariskuntaa ei voi moittia ainakaan ennakkoluuloiseksi tai vanhoihin kaavoihin kangistuneiksi, sillä Casa Batllóssa ei ole kyse mistään tusinatuotteesta tai valmistalopaketista. Paikalliset puhuvat talosta nimellä Casa dels ossos eli Luutalo. Käy paikan päällä katsomassa, niin sinulle selviää, miksi. Sisällä talossa jokaisen nurkan takana odottaa uusi arkkitehtoninen yllätys.

Etkö osaa päättää, haluatko kaupunkiin vai rannalle?

Espanja_Barcelona_beach_116727561

Kuulutko meihin, jotka rakastamme kaupunkeja, mutta pidämme myös kävelyretkistä merituulen tuoksussa? Onneksi olkoon, olet löytänyt unelmamatkakohteesi.

Barcelonetan ranta on kävelymatkan päässä La Ramblalta. Siellä voit seurailla rantaelämää kahvilassa istuen ja kirjaa lukien, tai käydä itsekin mittailemassa rantaviivaa paljain varpain. Välimeren rantaa syleilevä kävelytie on myös suosittu lenkkeilyreitti.

Barcelonassa et pääse taidetta pakoon missään, et edes uimarannalla. Yksi La Barcelonetan nähtävyyksistä on Homenatge a la Barceloneta, saksalaisen taiteilijan Rebecca Hornin loihtima monumentti. Lähistöllä on myös muutamia kiehtovia museoita, kuten pieni ja viehättävä Casa de la Barceloneta. Ihan vain siltä varalta siis, että haluatkin jostain syystä lähteä suolaisen merituulen tuoksusta sisätiloihin.

Käynti churreríassa on (lähes) pakollinen.

Churroilla olet kenties herkutellut, mutta tiesitkö, että niiden syntyyn liittyy kolme eri maanosaa? Ainakin yhden tarinan mukaan - tämän leivonnaisen taustasta nimittäin liikkuu monia erilaisia uskomuksia.

Espanja_churrot_ThinkstockPhotos-483620895

Pisimmillään näissä legendoissa churron juuret ulottuvat Kiinaan saakka. Siellä portugalilaiskauppiaiden kerrotaan tutustuneen perinteiseen aamiaiseksi syötävään youtiaoon, upporasvassa paistettavaan pitkulaiseen ja suolaiseen leivonnaiseen. Rantauduttuaan Iberian niemimaalle youtiaon valmistustavasta innostuivat etenkin espanjalaiset lammaspaimenet. Youtiaon kaltainen leipomus korvasti tuoreen leivän, jota ei ollut saatavilla paimennettaessa lampaita eristäytyneillä vuoristoseuduilla. Leivonnainen sai nimensä churra-lampaista, joiden sarvet muistuttavat churron muotoa.

Suola vaihtui makeuteen. Churrojen levitessä valloittajien mukana Etelä-Amerikkaan niihin ryhdyttiin lisäämään suklaata, hedelmiä tai vaniljaa. Valloittajat palasivat mukanaan sokeria ja muita herkkujen raaka-aineita.

Nykyisin voit herkutella tuon tuotekehityksen tuloksista churreríassa, joita on kaikkialla Espanjassa. Siitä, missä ovat Barcelonan parhaat churrot, liikkuu yhtä lailla huhuja kuin herkun taustoistakin. Nykäise opastamme vaivihkaa hihasta ja kuiskaa kysymys hänen korvaansa. Hän tietää kyllä.


Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!