MATKUSTUSKAUSI: 
huhtikuu-toukokuu ja lokakuu-marraskuu
MATKAVAIHTOEHDOT: 
Miniviikko, 4 yötä
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Varaa matkasi

Kohde: Barcelona

Retket & matkaohjelma

Alta käy ilmi mitkä retket sisältyvät jo valmiiksi Barcelonan matkasi hintaan ja millä ohjelmalla voit täydentää matkaasi.

  -symbolilla merkityt suomeksi opastetut retket sisältyvät matkasi hintaan. 

  -symbolilla merkityllä ohjelmalla voit täydentää matkaasi.  


Välimerellinen Barcelona

Sisältyy hintaan, kesto n. 4 t

Huom! Lähdöillä 3.11. ja 10.11. saapuminen Barcelonaan on illalla ja lentokentältä kuljetamme sinut suoraan keskustahotelliisi.

Sunnuntaiaamuna saavut Barcelonaan Finnairin suoralla reittilennolla. Oppaamme on sinua vastassa lentokentällä, josta lähdemme heti panoraama- kaupunkikierrokselle. Espanjan toiseksi suurin kaupunki Barcelona on Katalonian autonomisen alueen pääkaupunki ja omasta mielestään enemmän katalonialainen kuin espanjalainen. Katalonian kulttuuri näkyy ja kuuluu matkailijoillekin esimerkiksi kielessä, musiikissa ja ravintoloiden ruokalistoissa. Kaupungin ilmeessä näkyy Välimeren läheisyys ja monivaiheinen historia. 

Opastetun kaupunkikiertoajelun aikana saat hyvän yleiskuvan Barcelonan nähtävyyksistä ja pääset siten helpommin suunnittelemaan lomasi ohjelmaa. Oppaamme kertoo myös hyviä ostos- ja ravintolavinkkejä lomapäiviäsi varten. Näet Montjuicin kukkulan, josta aukeavat upeat näkymät alas kaupunkiin, Passeig de Gràcian ostoskadun, Sagrada Familian katedraalin sekä paljon muuta. Panoraamakierroksen päätteeksi oppaamme vie sinut majoittumaan hotelliisi, jonka jälkeen kävelemme kaupungin keskustassa sijaitsevaan ravintolaan yhteiselle tervetulolounaalle.


Goottilaiskaupunginosan aarteet

Sisältyy hintaan, kesto n. 3 t

Maanantain aloittaa matkasi hintaan sisältyvä oppaan kaupunkikatsaus, jossa saat kuulla lomapäiviesi kulttuuritarjonnasta ja muista tapahtumista. Kaupunkikatsauksen jälkeen viemme sinut mielenkiintoiselle kävelykierrokselle Barcelonan vanhimpaan osaan Barrio Góticoon, jossa näet miten viehättävästi historia yhdistyy nykyaikaiseen elämään.

Tutustut goottilaiskaupunginosan kiehtovaan historiaan ja näet sen lukuisia aukioita ja kävelykatuja. Käymme myös kuuluisalla La Ramblalla ja pysähdymme ihailemaan upeaa Barcelonan katedraalia. Käväiset myös Bornin alueella, jossa sijaitsee ylväs Santa Maria del Marin eli Meren katedraali. Mutkikkaiden ja kapeiden katujen kautta palailemme takaisin päin kohti retkemme päätepistettä Katalonian aukiota. 

Huom! Lähdöillä 3.11. ja 10.11. nautimme kävelykierroksen jälkeen lounaan keskustassa sijaitsevassa ravintolassa.


Ostoksia ja museoita

Tiistaipäivän voit viettää shoppaillen, sillä Barcelona on loistava ostoskaupunki. Olitpa sitten trendikkäiden pikkuputiikkien tai isojen tavaratalojen ystävä, löydät varmasti haluamasi. Parhaita ostosalueita ovat Plaça de Catalunya -aukio ja sen lähikadut, Barrio Góticon kujat sekä tyylikäs Passeig de Gràcia -bulevardi. 

Herkkusuiden ei kannata unohtaa yhtä Euroopan upeimmista kauppahalleista, 1800-luvulla perustettua La Boqueriaa. Jo satoja vuosia aiemmin kauppahallin sijaintipaikan liepeillä Ramblalla uskotaan sijainneen kojuja, joihin lähiseudun tuottajat tulivat myymään liha- ja muita tuotteitaan. La Boqueria jatkaa tuota myyntiperinnettä aidolla ylpeydellä, laatua vaalivilla tuottajilla ja kauppahallin elämäniloisella tunnelmalla. Eikä sinun tarvitse tyytyä pelkkään myyntitiskien katseluun, vaan voit myös istahtaa aterioimaan ja nauttia välimerellisistä herkuista mitä moninaisimmissa muodoissaan.

Toisenlainen kattaus – mutta vähintäänkin yhtä laaja – Barcelonalla on tarjottavanaan museoiden ja taiteen ystäville. Yksi ihastelee Gaudín arkkitehtuuria, toinen rientää nykytaiteen näyttelyihin. Mihin ikinä päädytkin, koet takuulla mieleenpainuvia kulttuurielämyksiä. 

Barcelona kuuluu niihin onnekkaisiin kaupunkilomakohteisiin, joissa sinun on mahdollista nauttia myös rantaelämästä – vaikkapa varhain aamulla ennen ostos- tai museokierrostasi. Jos meren tuoksu houkuttaa, suosittelemme, että sisällytät ohjelmaasi kävelyretken Barcelonetan kaupunkirannalla. Välimeren vaaleahiekkaista rantaa syleilee kävelytie, joka on myös barcelonalaisten suosima lenkkeilyreitti. Hengähdä matkalla hetki kahvilassa, seuraile ihmisvilinää ja nauti auringonvalon lisäksi vaikkapa suussa sulavista churro-leivonnaisista.

Tulisen flamencon rytmejä

Täydennä ohjelmaasi, hinta 52 €/hlö, esityksen kesto n. 1 t
Liput varattava viimeistään 15 vrk ennen matkan alkua.

Tiistai-iltana voit lähteä omatoimisesti seuraamaan flamencoesitystä vuodesta 1970 lähtien toimineeseen flamencoravintolaan La Ramblalla. Korkeatasoinen esitys alkaa klo 19.15 ja kestää reilun tunnin. Hintaan sisältyy lasi cavaa alkuun, ei sisällä opastusta.


Freixenetin cavakellarit

Sisältyy hintaan, kesto n. 4,5 t

Keskiviikkona pääset tutustumaan kuuluisan katalonialaisen kuohuviinin eli cavan valmistuksen saloihin. Noin 45 minuutin junamatkan päässä Barcelonasta luoteeseen sijaitsee Sant Sadurni d’Anoian cavakylä, ja siellä juna-aseman vieressä perinteinen Freixenetin cavakellari. Teet mielenkiintoisen kierroksen viinikellareissa ja kuulet kuinka cavaa tuotetaan. Ennen junalla tehtävää paluumatkaa maistelemme talon cavaa.


Adéu Barcelona

Torstaiaamuna on aika lähteä kotimatkalle. Oppaamme tulee noutamaan sinut hotellistasi lentokentälle, josta palaat Suomeen Finnairin suoralla reittilennolla.

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!