MATKUSTUSKAUSI: 
huhtikuu-toukokuu ja lokakuu-marraskuu
MATKAVAIHTOEHDOT: 
Miniviikko, 4 yötä
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Varaa matkasi

Kohde: Barcelona

BARCELONA 

Katalonian ylpeä pääkaupunki

Espanjan toiseksi suurin kaupunki, Barcelona, sijaitsee maan koillisosassa, Välimeren rannalla. Se on Katalonian autonomisen alueen pääkaupunki ja omasta mielestään enemmän katalonialainen kuin espanjalainen. Kaupungin ilmeessä näkyy Välimeren läheisyys, historia ja perinteet. Katalonialaiset ovat ylpeitä omasta kulttuuristaan ja kielestään, mutta samalla Barcelonasta on kehittynyt moderni suurkaupunki, joka tarjoaa matkailijalle runsaasti elämyksiä.

Monipuolinen lomakaupunki

Oletpa sitten intohimoinen ostosten ystävä, auringon palvoja tai historiallisten nähtävyyksien bongaaja, Barcelonasta löydät niitä kaikkia. Aivan vanhinta osaa lukuun ottamatta, kaupungin suoraviivaisesti rakennettu keskusta on helppo hahmottaa ja siellä liikkuminen on yksinkertaista. Kävellen näkee tietysti eniten, mutta myös julkinen liikenne on hyvin hoidettua, toimivaa ja edullista.

Kuuluisa La Rambla

Barcelonan varmasti tunnetuin katu on noin kilometrin mittainen viehättävä puistokatu La Rambla. Se sykkii elämää aamuvarhaisesta iltamyöhään. Oikeastaan se ei ole vain yksi katu, vaan se koostuu seitsemästä erillisestä osuudesta, joista jokaisella on oma tyylinsä ja nimensä. Esimerkiksi Placa de Catalunyalta lähtevä ylimmäinen osa tunnetaan Canaletes –suihkulähteestään ja kadun puolivälin Rambla de les Flors nimensä mukaan kukkakojuistaan sekä kauppahallista. Hieman alempana kannattaa poiketa Nou de la Ramblan sivukadulle ihailemaan upeaa Antoni Gaudín suunnittelemaa Güell –palatsia. La Rambla päättyy meren äärelle Placa del Portal de la Pau –aukiolle, jota vartio korkealta pylvään päältä löytöretkeilijä Kolumbus.

Taiteilijoiden jalanjäljillä

Barcelonan kaduilla kulkiessa ei voi välttyä näkemästä kaupungin kuuluisimpien taiteilijoiden kädenjälkiä. Arkkitehti Antoni Gaudin maailman kuulut, omaperäiset rakennukset ja taideteokset ovat levittäytyneet ympäri kaupunkia. Suurin ja tunnetuin on tietysti yhtenä maailman kauneimmista kirkoista pidetty La Sagrada Familia, jota tuskin koskaan saadaan lopullisesti valmiiksi. Toinen kuuluisa barcelonalainen on taidemaalari Joan Miró, jolla on oma kotimuseonsa. Myös pääasiassa Picasson nuoruuden töitä esittelevä Museu Picasso on käymisen arvoinen.

Modernin suurkaupungin vilinää

Kulttuuri- ja taidetarjonnan lisäksi Barcelona on monipuolinen ostoskaupunki, jossa tekee helposti hyviä löytöjä. Suosittuja ostoksia ovat mm. kengät, laukut ja espanjalaiset muotivaatteet. Passeig de Gràcialla ja sen sivukaduilla sijaitsevat kaikki tunnetuimmat liikkeet ja kauppagalleriat, mutta hyviä tavarataloja ja kauppakeskuksia löytyy myös muista kaupunginosista. Ehdoton käyntikohde on myös Ramblan varrella sijaitseva kauppahalli, Mercado de la Boqueria.

Tapakset aloittavat illan...

Barcelonalainen ilta aloitetaan paikallisten tyyliin aina tapasbaarista, jossa ruokahalua herätellään erilaisia pieniä herkkuannoksia maistellen. Ja tietysti palan painikkeeksi nautitaan paikallista kuohuviiniä, cavaa. Kaupungin ravintolatarjonta on laaja ja jokainen löytää varmasti oman makunsa ja kukkaronsa mukaisia ruokailumahdollisuuksia. Tuoreet Välimeren antimet tai perinteiset katalonialaiset herkut, kuten riistaruoat ja ihanan makeat jälkiruoat kruunaavat ravintolaillan varmasti.

...joka päättyy auringonnousuun

Lukuisista baareista ja tanssipaikoistaan kuuluisat Olympiasataman ja Maremagnumin alueet ovat suosittuja illanviettopaikkoja niin paikallisten kuin matkailijoidenkin keskuudessa. Kesäsiin ravintoloiden terassit levittäytyvät pitkin rantakatua ja meno jatkuu kunnes viimeinenkin juhlija saa tarpeekseen. Rauhallisempaa iltaohjelmaa etsivä voi valita mieleisensä Barcelonan runsaasta teatteri- ja konserttitarjonnasta.

Hyödyllisiä linkkejä ja vinkkejä ennen matkaa

Alla olevilta nettisivuilta löydät paljon tärkeää ja hyödyllistä tietoa, joista on apua matkan suunnitteluun.

Mainittujen sivujen toimivuudesta tai sisällöstä vastaavat kyseessä olevien sivujen ylläpitäjät.

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!