MATKUSTUSKAUSI:   
syyskuu-lokakuu
MATKAN KESTO:
pe-ti, 4 yötä

Varaa matkasi

Kohde: Ateena 2021

Ateenan retket 2015

OK-Matkojen retkillä tutustut Ateenan historiaan ja tärkeimpiin nähtävyyksiin suomenkielisen oppaan johdolla. Retket voit varata matkavarauksen yhteydessä tai ilmoittautua paikan päällä oppaallemme. 

Retkitakuu!  -merkillä varustetut retket toteutuvat aina riippumatta osallistujamäärästä


PANORAAMAKAUPUNKIKIERROS

Retkitakuu!
Sisältyy matkan hintaan!

Tulokuljetuksen yhteydessä bussilla tehtävä Ateenan panoraamakierros, jonka aikana nähdään kaupungin tärkeimmät nähtävyydet. Pysähdymme kierroksen aikana muutaman kerran ihailemaan maisemia mm. marmoristadionilla, joka valmistui ensimmäisiä moderneja olympialaisia varten v. 1896. Käymme myös Syntagma-aukiolla parlamentin edessä, jossa tuntemattoman sotilaan hautaa vartioivat evzones-sotilaat hameissaan ja tupsutossuissaan.

Retkipäivät sunnuntai
Retken pituus n. 2 tuntia
Retken hinta ilmainen, sisältyy matkan hintaan

ANTIIKIN ATEENA –KÄVELYKIERROS

Retkitakuu!

Retken aluksi tutustumme Ateenan keskipisteeseen, Akropoliin. Ennen kuin siirrymme agoralle (keskustori), näemme Areopagin kallion, missä aikoinaan sijaitsi Ateenan tuomioistuin. Samaisella paikalla apostoli Paavali piti saarnan ateenalaisille. Muinainen agora on suuri vehreä alue, jossa aikoinaan kokoontuivat monet antiikin ajan filosofit ja poliitikot. Näemme alueen upeat rakennukset ja käymme sen museossa.
Siirrymme ajassa takaisin nykypäivään ja jatkamme matkaamme kauppahalliin, jossa oppaamme perehdyttää sinut kreikkalaisen ruoanlaiton perusraaka-aineisiin. Tuoksuvat mausteet, vihannekset, hedelmät sekä monipuoliset kala- ja lihatiskit kertovat kreikkalaisten intohimosta tuoreita ja lähellä tuotettuja raaka-aineita kohtaan. Jatkamme matkaa Plakaan, Ateenan vanhaan kaupunkiin ja tutustumme tislaamoon, missä opimme ouzon valmistustavan ja saamme myös maistaa heidän tuotantoaan.

Retkipäivät maanantai
Retken pituus n. 5 tuntia
Retken hinta 45€ /hlö, sis. sisäänpääsyt ja ouzo-maistiaiset.

KREIKKALAINEN BUZUKI-ILTA

Retkitakuu!

Kävelemme retkipysäkiltä Plakaan, jossa vietämme kreikkalaista iltaa vanhassa Stamatopoulosin perinnetavernassa. Stamatopoulos on toiminut ravintolana vuodesta 1882 lähtien. Tunnetun tavernan seinämaalauksissa kuvataan 1900-luvun alun arkea Ateenassa. Nautimme kreikkalaisen kolmen ruokalajin illallisen viineineen tunnelmallisen buzuki-soiton säestyksellä. 

Retkipäivät maanantai
Retken pituus n. 2,5 tuntia
Retken hinta 47€ /hlö, sis. kolmen ruokalajin illallisen ruokajuomineen. Huom! Ravintolaan mennään kävellen oppaan kanssa.

PATIKOINTIRETKI IMITTOS-VUORELLE

Retkitakuu!

Tiistaina lähdemme yhdessä oppaan kanssa patikoimaan Imittos-vuorelle. Metrolla ja paikallisbussilla tehtävän alkumatkan aikana pääset tutustumaan syvemmin nykypäivän ateenalaiseen elämänmenoon. Näemme Ateenan lähiöitä samalla kun bussi nousee Imittos-vuorta ylöspäin. Jäämme pois Kareaksen alueella, joka on yksi korkeimmalla sijaitsevista Ateenan lähiöistä. Nousemme noin 500 m kunnon tietä pitkin pyhän Johanneksen nunnaluostariin.

Oppaasi vie sinut tutustumaan luostariin, joka saa jatkuvasti uusia asukkaita sekä Kreikasta että ulkomailta. Luostarivierailun jälkeen lähdemme kävelemään hyvää, leveää ja tasaista hiekkatietä pitkin Imittos-vuoren  rinteellä, joka on suosittu ateenalaisten ulkoilureitti. Kävelyreitiltä on huikea panoraamamaisema  koko Ateenan sekä Saroninlahden yli.

Retkipäivät tiistai
Retken pituus n. 4 tuntia
Retken hinta 35€ /hlö, sis. paikallisliikenteen liput

KORINTTI JA EPIDAURUS

Kokopäiväretkemme suuntautuu Peloponnesoksen saarimaiselle niemimaalle, jonka yhdistää mantereeseen vain kapea Korintin kannas. Alkumatkasta pysähdymme kuuluisalle, vuonna 1893 valmistuneelle Korintin kanavalle, ja jatkamme sitten matkaa muinaiseen Korinttiin.

Korintin kaupunki oli mahtavimmillaan 400-luvulla eKr, ja se tunnettiin hillittömistä elämäntavoistaan. Antiikin aikana Korintti oli tärkeä kauppakaupunki. Jatkamme upeiden maisemien halki merenrantatietä pitkin Epidauruksen antiikin aikaiseen teatteriin, joka on kuuluisa akustiikastaan. Teatteri on keskellä pinjametsää ja toimii edelleen kesäisin Ateena-festivaalien näyttämönä.

Seuraavaksi suuntaamme lyhyen ajomatkan päähän viehättävään Lygourion kylään. Siellä sijaitsee Melaksen perheen luomuoliivitila, jossa meillä on tilaisuus tutustua pintaa syvemmältä Välimeren ‘’vihreän kullan’’ eli oliivien viljelyyn.

Melaksen perheen tila tuottaa lukuisia erilaisia palkintoja voittaneita oliivituotteita, joihin kuuluvat oliivit, oliiviöljy, oliivitahna sekä myös laadukasta luomukosmetiikkaa orgaanisesti viljellyistä oliiveista.

Tutustumme tilan oliivilehtoon, jossa näemme ja kuulemme oliivipuiden viljelyn perusteet aina alkutalvisin tapahtuvaan sadonkorjuuseen asti. Vierailemme oliivipuristamossa sekä pullottamossa, ja lopuksi kokoonnumme oliivilehtoon nauttimaan tilan tuotteista koostuvan piknik-lautasen luonnon helmassa (säävaraus). Tilalta on myös mahdollista ostaa oliivituotteita kotiin viemisiksi.

Paluukuljetus monipuolisen retkipäivämme päätteeksi kulkee lentokentän kautta, jossa hyvästelemme keskiviikkona kotiin palaavat matkatoverimme ja jatkamme kohti Ateenan keskustaa.

Retkipäivät keskiviikko
Retken pituus n. 8 tuntia
Retken hinta 80€ /hlö, sis. sisäänpääsyt, kevyen lounaan (ei ruokajuomia) ja bussikuljetukset.

Huom! Retki vaatii toteutuakseen minimiosallistujamäärän.


SARONINLAHDEN SAARIRISTEILY

Retken aikana nähdään kolme viehättävää kreikkalaista saarta. Laivamme lähtee aikaisin aamulla ja ensimmäinen etappimme on kaunis Hydran saari, jossa autoilu on kielletty. Meillä on 1,5 h aikaa tutustua tähän aristokraattiseen saareen, jossa kuljetaan kävellen tai vaikkapa aasikyydillä. Seuraavaksi purjehdimme Poroksen satamaan. Tämä pieni ja vehreä saari sijaisee aivan Peloponnesoksen kupeessa. Meillä on n. 50 min. aikaa kuljeskella Poroksen kujia tai nousta kellotapulille ihastelemaan maisemia. Päivän viimeisenä etappina on Aeginan saari, joka on tunnettu pistaasipähkinöistään. Loppupäivän voi viettää rentoutuen auringosta ja uinnista nauttien. Mahdollisuus myös osallistua lisämaksulliseen saarikierrokseen. Päivän aikana laivassa tarjoillaan lounas.

Retkipäivät perjantai
Retken pituus n. 13 tuntia
Retken hinta 85€ /hlö, sis.risteilyn, lounaan (ei ruokajuomia) ja bussikuljetukset.

Huom! Retki vaatii toteutuakseen minimiosallistujamäärän.


Retkitakuu!  -merkillä varustetut retket toteutuvat aina riippumatta osallistujamäärästä.

Seuraavat ohjelmalliset matkat Ateenaan

LÄHTÖ PALUU MATKA HINTA ALKAEN    
17.9. Pe 21.9. Ti Ateena pe-ti 4 yötä, Aegean Airlines 949,00 € VARAA
8.10. Pe 12.10. Ti Ateena pe-ti 4 yötä, Aegean Airlines 999,00 € VARAA
22.10. Pe 26.10. Ti Ateena pe-ti 4 yötä, Aegean Airlines 999,00 € VARAA

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!