MATKUSTUSKAUSI:   
syyskuu-lokakuu
MATKAN KESTO:
pe-ti, 4 yötä

Varaa matkasi

Kohde: Ateena 2021

Matkaohjelma

  -symbolilla merkityllä ohjelmalla voit täydentää matkaasi.   


1. pv Tervetuloa Ateenaan

Perjantaina  saavut Aegeanin suoralla lennolla iltavalaistuun Ateenaan. Oppaamme on sinua vastassa lentokentällä, josta hän saattaa sinut majoittumaan kaupungin historiallisessa keskustassa sijaitsevaan hotelliisi. 


2. pv Ateenan monet kasvot

Lauantain  aloittaa oppaan kaupunkikatsaus, jossa saat vinkkejä lomallesi ja kuulet ajankohtaisista tapahtumista yli viiden miljoonan asukkaan Ateenassa.

Kaupunkikatsauksen jälkeen viemme sinut kävelykierrokselle monien aikakerrostumien Ateenaan. Kävelyn lomassa kuulet sekä antiikin ajan että nykypäivän elämästä ja näet historiankirjoistakin tuttuja tapahtumapaikkoja.

Retken aluksi ihailemme ulkoapäin Ateenan keskipistettä Akropolista ja näemme Areopagin kallion, jossa sijaitsi Ateenan tuomioistuin. Apostoli Paavali piti saarnan ateenalaisille samaisella paikalla. Ohitamme myös muinaisen agoran, suuren vehreän alueen, jossa monet antiikin ajan filosofit ja poliitikot kokoontuivat.

Seuraavaksi palaamme ajassa takaisin nykypäivään ja jatkamme kävelykierrostamme värejä ja tuoksuja huokuvaan ja elämää kuhisevaan kauppahalliin. Siellä oppaamme perehdyttää sinut kreikkalaisen ruoanlaiton perusraaka-aineisiin. Tuoreet yrtit, vihannekset, hedelmät sekä monipuoliset kala- ja lihatiskit kertovat kreikkalaisten intohimosta laadukkaita ja lähellä tuotettuja aineksia kohtaan.

Retken päätteeksi istahdamme lounaalle tavernaan Ateenan vanhassa keskustassa Plakassa ja sulattelemme kävelykierroksen rikasta antia. Plaka on kuin keidas suurkaupungin keskellä; se elää omaa elämäänsä Akropoliin jyhkeiden muurien alapuolella. Kaupunginosalle tyypilliset värikkäät rakennukset sympaattisine puutarhoineen reunustavat Plakan sokkeloisia kujia. Niitä pitkin kulkiessasi ja Plakan tunnelmaa aistiessasi sinun on helppo ymmärtää, miksi tätä kaupunginosaa kutsutaan myös ”jumalten alueeksi”. Huom. kävelykierroksen aikana ei vierailla sisällä antiikin ajan nähtävyyksissä.

Jos olet museoiden ystävä, suosittelemme käyntiä upeasti restauroidussa Akropolis -museossa, jossa on yli 4200 esinettä. Museon pääasiallisena tarkoituksena on antiikin aikaisen esineistön säilyttäminen ja kunnostaminen. Tai ehkä mielesi halajaa ylös Akropoliin kukkulalle klassisen Kreikan rakennustaiteen mestariteosten pariin?


3. pv Korintti ja Peloponnesoksen aarteita

Sunnuntain  kokopäivän retkemme suuntautuu Ateenan ulkopuolelle Peloponnesoksen niemimaalle. Ensimmäisen pysähdyksen teemme Korintin kanavalla, joka jakaa mantereen ja niemimaan toisistaan. Jo 1800-luvun lopussa rakennettu kanava oli aikoinaan suuri arkkitehtuurinen taidonnäyte ja tärkeä reitti itäisen ja läntisen Välimeren välillä. Jatkamme matkaa kauniiden merimaisemien saattelemana Epidauruksen antiikin aikaiseen teatteriin, jonka akustiikka on vertaansa vailla. Vielä nykyisinkin pinjametsän keskellä sijaitseva teatteri täyttyy katsojista, sillä kesäisin täällä esitetään antiikin ajan näytelmiä.

Seuraavaksi suuntaamme Lygourion kylään, jossa vierailemme luomuoliivitilalla. Tutustumme tilan oliivilehtoon, jossa näemme ja kuulemme oliivipuiden viljelyn perusteet aina sadonkorjuuseen asti. Vierailemme myös oliivipuristamossa ja pullottamossa, ja lopuksi sinun on mahdollista ostaa oliivituotteita myös kotiin viemisiksi.
 

Ennen yhteistä lounasta vierailemme ouzo-tislaamossa, jossa opimme ouzon valmistustavan ja saamme myös maistaa tislaamon tuotteita. Lounaan nautimme uuden Kreikan ensimmäisenä pääkaupunkinakin toimineessa Nafpliossa. Nafplio on ihastuttava pikkukaupunki, jonka Vanhankaupungin ylle kohoavat Palamidi-linnoituksen rauniot. Kreikkalaisen mytologian mukaan kaupungin perusti Poseidon-jumalan poika Nafplios, ja monet kutsuvat sitä tänä päivänä Peloponnesoksen romanttisimmaksi kaupungiksi. Lounaan jälkeen sinulle jää hieman vapaa-aikaa kierrellä kaupungin idyllisillä kujilla ja tehdä tuliaisostoksia. Ateenaan palaamme sopivasti illallisaikaan. Oppaaltamme saat parhaat vinkit illallispaikan valintaan.


4. pv Ostoksia tai Saroninlahden risteily

Täydennä ohjelmaasi, retken hinta 95 €/hlö, kesto n. 12 t

Maanantai on varattu omalle ohjelmallesi Ateenassa. Tuliaisostoksia varten parhaat paikat sijaitsevat Syntagma- ja Omonia-aukioiden tuntumassa. Vilkkain ostoskatu on kävelijöille rauhoitettu Ermou, joka päättyy värikkääseen Monastirakin basaarialueeseen.

Jos vietät päivän mieluummin rennosti auringosta ja merellisistä näkymistä nauttien, voit lähteä lisämaksulliselle kolmen saaren kokopäiväristeilylle. Omatoimisen laivaristeilyn ensimmäinen etappi on kaunis Hydran saari, jossa autoilu on kielletty. Sinulla on hyvin aikaa tutustua tähän omaleimaiseen saareen, jossa kuljetaan kävellen tai vaikkapa aasikyydillä.

Seuraavaksi purjehdit Poroksen satamaan. Tämä pieni ja vehreä saari sijaitsee aivan Peloponnesoksen kupeessa. Kuljeskeltuasi hetken pitkin Poroksen kujia jatkat risteilyä Aeginan saarelle, joka on tunnettu pistaasipähkinöistään. Voit viettää noin kolme tuntia auringosta ja uinnista nauttien Aeginalla, tai osallistua laivalla myytäviin lisämaksullisiin saarikierroksiin. Retkipäivän aikana laivassa tarjoillaan lounas. Huom! Varaukset viimeistään 4 viikkoa ennen matkaa.


5. pv Näkemiin Kreikka

Varhain tiistaiaamuna lähdemme kohti Ateenan lentoasemaa, josta Aegeanin suora reittilento tuo sinut takaisin Helsinkiin.

Seuraavat ohjelmalliset matkat Ateenaan

LÄHTÖ PALUU MATKA HINTA ALKAEN    
17.9. Pe 21.9. Ti Ateena pe-ti 4 yötä, Aegean Airlines 949,00 € VARAA
8.10. Pe 12.10. Ti Ateena pe-ti 4 yötä, Aegean Airlines 999,00 € VARAA
22.10. Pe 26.10. Ti Ateena pe-ti 4 yötä, Aegean Airlines 999,00 € VARAA

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!