MATKUSTUSKAUSI:   
syyskuu-lokakuu
MATKAN KESTO:
pe-ti, 4 yötä

Varaa matkasi

Kohde: Ateena 2021

Hätäisesti tulkittuna Ateena saattaa vaikuttaa paikoitellen ruuhkaiselta ja hälyiseltä suurkaupungilta. Tarkemmin tutkien tämä demokratian ja eurooppalaisen kulttuurin koti kuitenkin paljastaa kävijälleen kaikki kiehtovimmat puolensa. Kaupungin eri ominaisuuksia kannattaakin tarkastella kuin arkeologi löytöään: hartaasti ja kiireettömästi, intensiivisesti yksityiskohtiin uppoutuen.

Kaupungin sydän Plaka

Ateenan vanha keskusta Plaka on viehättävä, rauhoittava keidas suurkaupungin keskellä, joka elää omaa kiireetöntä elämäänsä Akropoliin jyhkeiden muurien alapuolella. Plakassa raunioiden ja antiikin rakennusten keskellä on useita merkittäviä kirkkoja ja kappeleita upeine seinämaalauksineen ja ikoneineen. Tarkkasilmäinen lomailija löytää sieltä helposti myös suuren joukon idyllisiä käsityöläisten työpajoja ja putiikkeja. Kapeiden kujien varrella voi tehdä löytöjä lukuisissa erilaisissa liikkeissä, joissa on tarjolla muun muassa keramiikkaa, nahkatuotteita, käsitöitä, paikallisia yrttejä, hunajaa, oliivituotteita ja antiikkia.
Monastirakin ja Thission vanhassa osassa sijaitsee suosittu kirpputorialue, joka kerää varsinkin sunnuntaiaamuisin paikalle runsaasti sekä ateenalaisia että turisteja. Muodin ystäville tarjontaa löytyy Ateenan lukuisissa kenkä- ja vaateliikkeissä. Tavarataloista löytyvät tietenkin uusimmat trendit ja tunnetuimmat merkit.

Rakkaus ruokaan näkyy kaikkialla

Ateena on luonnollisesti myös kreikkalaisen ruoan paratiisi, ja kaupungista löytyykin lukematon määrä perinteisiä tavernoita ja kadunvarsien kebab- ja souvlaki-kojuja grilliherkkuineen. Unohtaa ei kannata myöskään kaupungin tasokkaita kala- ja äyriäisravintoloita. Kalí óreksi!
Illan hämärtyessä grillivartaiden tuoksu täyttää kadut ja Ateenan iltaelämä herää eloon. Paikalliseen tapaan tavernat ja meze-ravintolat täyttyvät ihmisistä, sillä ateenalaiset rakastavat ulkona syömistä yhdessä ystävien kanssa. Paikalle keräännytään viini- tai ouzo-lasillisen ääreen nauttimaan keittiön antimista ja elävästä musiikista iltamyöhään asti. Samalla parannetaan pieni palanen maailmaa.

Akropolis - antiikin aatelia

Ateenan kaupunki on rakennettu tarunhohtoisen Akropolis-kukkulan ympärille. Kaupungin symboliksi muodostuneen kukkulan laella sijaitsevat majesteettiset Parthenonin, Propylaian, Erechtheionin ja Athene Niken temppelinrauniot. Akropolis on niin sykähdyttävä näky, että se tekee jokaiseen vierailijaansa lähtemättömän vaikutuksen kerta toisensa jälkeen.
Kaupungin ehdoton vetonaula on myös uusi Akropolis-museo, joka on todellinen museoiden helmi. Museossa on vaikuttava kokoelma Akropoliin alueen historian merkittävimpiä löytöjä: patsaita ja keramiikkaa, Parthenonin temppelin päätykolmio, kuuluisat Karyatides-naispatsaat – ihan vain muutamia mainitakseen.

Löytöretki rannalle tai saaristoon

Monipuolisuudessaan Ateena on vailla vertaa. Tekemistä ja näkemistä riittäisi yllin kyllin useammaksikin lomaviikoksi. Vaikka Ateena on hyvin laaja suurkaupunki, melkein kaikki keskustan nähtävyydet ovat kävelymatkan päässä toisistaan.
Jos haluaa hetken irtioton kaupungin sykkeestä, tarjoavat Ateenan ympäristön vuoret, pikkukylät, viinilaaksot ja meren rannikko upeat puitteet päiväretkille.  Puolessa tunnissa pääsee raitiovaunulla suoraan hienohiekkaisille uimarannoille, tai metrolla Pireuksen satamaan. Sieltä voi tehdä päiväretken kantosiipialuksella jollekin idyllisistä lähisaarista. Sitten onkin taas mukava palata takaisin nauttimaan Ateenan lempeästä illasta Akropoliin juurelle.

Hyödyllisiä linkkejä ja vinkkejä ennen matkaa

Alla olevilta nettisivuilta löydät paljon tärkeää ja hyödyllistä tietoa, joista on apua matkan suunnitteluun.

 Mainittujen sivujen toimivuudesta tai sisällöstä vastaavat kyseessä olevien sivujen ylläpitäjät.

Seuraavat ohjelmalliset matkat Ateenaan

LÄHTÖ PALUU MATKA HINTA ALKAEN    
17.9. Pe 21.9. Ti Ateena pe-ti 4 yötä, Aegean Airlines 949,00 € VARAA
8.10. Pe 12.10. Ti Ateena pe-ti 4 yötä, Aegean Airlines 999,00 € VARAA
22.10. Pe 26.10. Ti Ateena pe-ti 4 yötä, Aegean Airlines 999,00 € VARAA

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

23.04.2021
Toimistomme huhti- ja toukokuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!