MATKUSTUSKAUSI:  
syyskuu-lokakuu
MATKAN KESTO:
to-su, 3 yötä
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Varaa matkasi

Kohde: Amsterdam 2021

Matkaohjelma

1. pv Amsterdamin parhaat palat

Torstaina saavut Amsterdamiin Finnairin suoralla aamulennolla. Oppaamme on sinua vastassa Schipholin lentoasemalla, josta lähdemme n. 2 tunnin mittaiselle panoraamakiertoajelulle. Kierroksen aikana eteesi avautuu Amsterdamin mielenkiintoisimpia nähtävyyksiä, kuten Dam-aukio ja Kuninkaallinen palatsi, joka rakennettiin uudeksi kaupungintaloksi 1600-luvulla. Näemme myös entisen juutalaisen kaupunginosan Waterlooplein-aukion ympäristössä ja aukion kuuluisan kirpputorin. Amsterdamin maamerkkeihin kuuluu itseoikeutetusti myös Amstel-joen ylitse johtava ”Laiha Silta”, Magere Brug.

Kaupunkikierroksen aikana oppaamme antaa vinkkejä lomaasi varten. Kierroksen päätteeksi hän johdattaa sinut ydinkeskustassa sijaitsevaan hotelliisi. 


2. pv Kurkistus kanaville

Perjantai alkaa oppaan kaupunkikatsauksella, jossa kuulet ajankohtaisia asioita kaupungin kulttuuri- ja muusta ohjelmatarjonnasta. Katsauksen jälkeen lähdemme kävelykierrokselle tähän sadunomaiseen kanavien kaupunkiin. Sen aikana tutustut tarkemmin keskusta-alueen nähtävyyksiin ja tulet tutuksi kaupungin kanssa.

Amsterdam on aina ollut kaupan ja liikenteen keskus, joka on ottanut kaikki tulijat avosylin vastaan. 1200-luvulla Amstel-joen rannoille syntyneestä kalastajakylästä kasvoi ajan mittaan menestyvä satamakaupunki, joka löytöretkien myötä vaurastui. Amsterdamin loiston aikaa oli 1600-luku, jolloin rakennettiin nykyinen kanavaverkko. Rikkaiden kauppiaiden tuella kaupungin kulttuurielämä nousi kukoistukseensa.

Kävelykierroksen päätteeksi pääset ihailemaan kaupunkia n. tunnin pituisella kanavaristeilyllä, jonka aikana näet keskustan nähtävyyksiä hieman erilaisesta näkökulmasta. Voit joko kuunnella selostusta kuulokkeista tai keskittyä vain kiehtovien kanavanvarsien katseluun. Amsterdamille omintakeinen asumismuoto, kodit ankkuroiduissa aluksissa, avautuu eteesi lähietäisyydeltä.


3. pv Museumplein kutsuu

Lauantai on varattu omatoimiselle museoihin tutustumiselle. Suosituimpien museoiden rypäs sijaitsee museoaukiolla, Museumpleinillä. Siellä voit tutustua kansallisiin merkkiteoksiin Rijksmuseumissa, yli kahteensataan Vincent van Goghin maalaukseen hänelle omistetussa museossa tai uudistettuna vuonna 2012 avattuun modernin taiteen Stedelijk-museoon.

Muitakin esimerkkejä Amsterdamin rikkaasta museotarjonnasta toki löytyy. Anne Frankin museon ohitse ajoit jo kanavaristeilyllä. Se sijaitsee osoitteessa Prinsengracht 263, paikassa, jossa Anne piileskeli perheensä kanssa yli kahden vuoden ajan toisen maailmansodan aikana.

Muita vaihtoehtoja ovat esimerkiksi kanavamuseo, joka perehdyttää sinut kaupungin kanavaverkoston historiaan, tai Kissakabinetti, joka esittelee kissan roolia taiteessa ja kulttuurissa kautta aikojen. Tai voit suunnata kulkusi juustomuseoon, jossa pääset tutustumaan yli kuudensadan vuoden mittaiseen hollantilaisen juuston valmistuksen perinteeseen.

Suosituimpiin museoihin saattaa olla vaikea saada lippuja paikan päällä. Kauttamme voitkin ostaa liput etukäteen Rijksmuseoon tai Van Gogh -museoon, jossa on esillä yli 200 Vincent Van Goghin maalausta. Lipun hinta 25 €/hlö/museo.

Museokäyntien lomassa on mukava nauttia amsterdamilaisesta ravintolakulttuurista. Kaupungilla näkemäsi lukuisat indonesialaiset ravintolat ovat siirtomaa-ajan perua. Niiden erikoisuus on rijsttafel eli ’riisipöytä’, usean ruokalajin herkuttelukokonaisuus, jonka jälkeen ei takuulla tule nälkä pitkään aikaan. Perihollantilaista huikopalaa taas ovat pannenkoek-räiskäleet, joita saa monin makein ja suolaisin täyttein.


4. pv Keukenhofin kukkapuisto

Huom! Tämä retki sisältyy kevätkauden matkoihin maalis-toukokuussa. 

Sunnuntaiaamuna ehdit nauttia rauhassa aamiaisen ja käydä vaikka pienellä kävelyllä kanavien rannoilla. Huoneiden luovutuksen jälkeen lähdemme ihailemaan hollantilaista kukkaloistoa kuuluisaan Keukenhofiin.

Keukenhof sijaitsee Lissessä, jota pidetään kukkivan Hollannin sydämenä, ja sitä rajaavat Amsterdam, Haag ja Haarlem. Kreivitär Jacoba van Beieren omisti Keukenhofin maat vuosina 1401-1436. Keukenhof alkoi pienenä keittiöpuutarhana, jossa kreivitär kasvatti yrttejä ja kukkia. Vuodesta 1949 alkaen alue on kasvanut suureksi 32 hehtaarin puutarhaksi.

Syksyisin maahan istutetaan 100 000 kukkasipulia päivässä, jotta kaikki noin kuusi miljoonaa kukkaa kukkisivat keväällä. Vertaansa vailla olevan kukkaloiston lisäksi Keukenhofissa on myös orkideapaviljonki, teemapuistoja ja lampia.

Mieleenpainuvan n. 3 tunnin mittaisen Keukenhof-vierailun päätteeksi sinut kuljetetaan Amsterdamin lentokentälle, josta palaat Finnairin iltalennolla Helsinkiin.

4 pv. Pittoreskit juustokaupungit

Huom! Tämä retki sisältyy syyskauden matkoihin syys-lokakuussa. 

Syyskauden matkoillamme sunnuntaipäivän retkemme suuntautuu Amsterdamin pohjoispuolelle Edamin ja Volendamin pikkukaupunkeihin. Huoneiden luovutuksen jälkeen suuntaamme ensin Edamiin, joka tunnetaan parhaiten kaikkialla maailmassa punakuorisesta pallojuustostaan. Aikanaan Edam on kuitenkin myös yksi Hollannin tärkeimmistä kauppakaupungeista ja sen rikas historia ulottuu aina 1100-luvulle asti. Pienen kävelykierroksen jälkeen jatkamme kohti läheistä Volendamia ja matkalla pysähdymme Alida Hoeven juustotilalla. Paitsi Edam- ja Gouda-juustoja, täällä valmistetaan myös herkullista vuohenjuustoa. Lisäksi tilalla valmistetaan ja myydään myös aitoja hollantilaisia puukenkiä. Kaikkia juustoja saa maistella, joten täältä varmasti löydät oman suosikkisi!

Volendamin kalastajakylään saavuttuamme nautimme ensin kevyen kalakeittolounaan viehättävän taidehotelli Spaanderin ravintolassa. Tämän jälkeen sinulla on omaa aikaa kierrellä Volendamin pikkukatuja. Persoonalliset talot sekä kanavat laskusiltoineen luovat kaupunkiin omaleimaisen ja romanttisen tunnelman.

Alkuiltapäivästä kuljetus Amsterdamin lentokentälle, josta palaat Finnairin iltalennolla Helsinkiin.


Seuraavat ohjelmalliset matkat Amsterdamiin

LÄHTÖ PALUU MATKA HINTA ALKAEN    
16.9. To 19.9. Su Amsterdam to-su 3 yötä, Finnair 899,00 € VARAA
30.9. To 3.10. Su Amsterdam to-su 3 yötä, Finnair 899,00 € VARAA
14.10. To 17.10. Su Amsterdam to-su 3 yötä, Finnair 899,00 € VARAA

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!