Ohjelmallinen kaupunkiloma

MATKUSTUSKAUSI:  syyskuu-lokakuu

LOMAVAIHTOEHDOT:
Viikko, 8 yötä

Finnair logo

Varaa matkasi

Kohde: Alicante

Retket & matkaohjelma

Alta käy ilmi mitkä retket sisältyvät jo valmiiksi ohjelmallisen Alicanten matkasi hintaan ja millä retkillä voit täydentää ohjelmaasi. 

  Kaikki retket sisältävät suomenkielisen opastuksen

Retkitakuu  -merkillä varustetut retket järjestetään aina osallistujamäärästä riippumatta.

  -merkillä varustetut retket sisältyvät ohjelmallisen kaupunkilomasi hintaan.

  -merkillä varustetuilla retkillä voit täydentää ohjelmallista kaupunkilomaasi. 


Tervetuloa valon kaupunkiin 

Perjantai-iltana lähdet Finnairin suoralla reittilennolla Alicanteen, jonne saavut lauantain puolella. Oppaamme on lentoasemalla sinua vastassa ja johdattaa sinut majoittumaan hotelliisi.


Alicanten parhaat palat

Lauantaina voit karistaa matkan rasitukset viettämällä kiireettömän aamupäivän. Iltapäivän ohjelmassa on oppaan kaupunkikatsaus, jossa saat ajankohtaiset vinkit kaupungin tapahtumista. Sen jälkeen oppaamme vie sinut kävelykierrokselle, jonka myötä sinulle tulee tutuksi Alicanten helposti jalkaisin haltuun otettava keskusta. Kierroksen aikana sinulle näyttäytyvät vilkkaat ravintola- ja ostoskadut, rantabulevardi ja kaupunkiranta sekä monet kauniit kirkot ja nähtävyydet.

Kun muinaiset roomalaiset valloittivat nykyisen Alicanten alueen, antoivat he sille nimeksi Lucentum, Valon kaupunki. Kävelykierroksen aikana sinulle selviää miksi. Alicanten historialliset rakennukset, Benacantil-vuoren vaaleat rinteet ja Postiguetin hiekkaranta kisailevat kilpaa auringon kanssa valon ja lomailon tuojina.

1 Opastettu kävelykierros - Kesto n. 3 h, sisältyy ohjelmallisen matkan hintaan.  Retkitakuu


Maisemia Santa Barbaralta

Sunnuntaina voit jatkaa kaupunkiin tutustumista omatoimisesti. Suosittelemme käyntiä Alicanten kaupunkikuvaa hallitsevalla Santa Barbaran keskiaikaisella linnoituksella, joka vartioi kaupunkia Benacantil-vuoren huipulla. Ellet halua kivuta 166 metrin korkeudella sijaitsevalle näköalatasanteelle jalkaisin, voit nousta ylös hissillä. Paikassa kiehtoo linnoituksen monivaiheisen historian lisäksi häikäisevä näkymä alas Alicanten kaupunkiin, huvivenesatamaan ja kauas Välimerelle.


Palmukaupunki Elche

Maanantaina viemme sinut paikallisjunalla Elchen kaupunkiin, joka on palmujen määrässä Euroopan ykköskaupunki. Aikoinaan palmuja istutettiin Elcheen suojaamaan hedelmätarhoja auringon paahteelta. Nykyisin kaupungin upeat palmumetsät kuuluvat UNESCOn maailmanperintökohteisiin.
Teemme opastetun kävelykierroksen Elchen historiallisessa keskustassa, jonka jälkeen sinulle jää vapaa-aikaa omatoimiseen kaupungilla kiertelyyn ja ostoksiin.

Tärkein ostoskatu on nimeltään Corredora, jonka varrella voit ihailla merkittävien sukujen historiallisia kotitaloja. Elche on tullut tunnetuksi kenkäteollisuudestaan, jonka juuret ulottuvat yli 200 vuotta ajassa taaksepäin. Kaupunki on tänäänkin monen kuuluisan kenkäsuunnittelijan kotipaikka. Ei siis ole mikään ihme, jos palaat takaisin Alicanteen yhtä tai kahta tyylikästä kenkäparia rikkaampana.

2 Palmukaupunki Elche - Kesto n. 5 h, sisältyy ohjelmallisen matkan hintaan.  Retkitakuu


Historiaa ja saariseikkailuja

Tiistai ja keskiviikko on varattu omalle ohjelmallesi. Voit aloittaa aamusi monen paikallisen tapaan verkkaisella kävelylenkillä rantabulevardilla huviveneitä katsellen. Satamasta on helppo jatkaa johonkin kaupungin monista mielenkiintoisista museoista. Miten olisi esimerkiksi moderniin tapaan toteutettu arkeologinen museo MARQ?
Jos kuulut niihin matkailijoihin, jotka käyvät jokaisella matkallaan istahtamassa paikallisessa kirkossa, suosittelemme tutustumista Santa Marían basilikaan. Se on Alicanten vanhin edelleen toiminnassa oleva kirkko.

Suosittu puolipäiväretken kohde on myös tunnin laivamatkan päässä sijaitseva Tabarcan saari, jolla pääset helposti käymään omatoimisesti oppaamme neuvoja noudattaen. Saaren keskusta on pieni ja idyllinen. Retkeen kannattaa kuitenkin varata riittävästi aikaa, sillä Tabarcalla on suorastaan pakko viettää tovi myös paikallisen ruokakulttuurin parissa. Maistele siis kaikessa rauhassa saaren omaa herkkuruokaa, Tabarcan calderoa ennen paluutasi Alicanteen. Laivojen liikennöinnissä säävaraus.


Raitiovaunuretki Villajoyosaan

Torstaina aamupäivällä voit lähteä oppaamme johdolla rannikkoa myötäilevää raitiovaunureittiä hyödyntäen Villajoyosan rantakaupunkiin. Kaupungin nimi viittaa hyväntuulisuuteen ja iloisuuteen, ja kieltämättä on totta, että Villajoyosa saa helposti kävijänsä hyvälle tuulelle. Pikkukaupungin välitön ja välimerellinen tunnelma on nopeasti aistittavissa.

Teemme lyhyen kävelykierroksen Villajoyosan historiallisessa keskustassa, vierailemme torstaipäivän markkinoilla ja käymme suklaamuseossa. Sen jälkeen sinulla on vapaa-aikaa vaikkapa lounaaseen tai ostoskaduilla kiertelyyn. Myös paluumatkamme Alicanteen sujuu mutkattomasti raitiovaunulla.

4 Raitiovaunuretki Villajoyosaan - Kesto n. 5 h, hinta ennakkoon 45 €/hlö.

Tapakset tutuiksi

Illalla lähdet oppaamme kanssa perehtymään paikalliseen tapaskulttuuriin. Viemme sinut tunnelmalliseen tapasravintolaan, jossa nautit tapasillallisen ja kuulet monia mielenkiintoisia tarinoita tapaksiin liittyen. Jos olet kuvitellut tietäväsi mistä tapaksissa on oikein kysymys, saatat yllättyä illan aikana. Tapasten kumppaniksi nautit lähiseudun viiniä, jolla silläkin on oma tarinansa.

3 Tapakset tutuiksi - Kesto n. 2,5 h, sisältyy ohjelmallisen matkan hintaan.  Retkitakuu


Rantaelämää ja kotimatka

Perjantaina on edessäsi vielä kokonainen lomapäivä. Viimeistään nyt on aika suunnata Postiguetin valkohiekkaiselle kaupunkirannalle, joka odottaa kutsuvana vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä ydinkeskustasta. Välimeren lempeässä syleilyssä vietetyn aamupäivän jälkeen on mukava palata hotelliin vaihtamaan vaatteet, sillä huoneesi on käytössäsi lähtöhetkeen saakka.

Ellei rantaelämä sittenkään innosta, suuntaa kulkusi Avenida Alfonso X Sabion varrella sijaitsevaan kauppahalliin, jonka raaka-aineiden runsaus, monipuolisuus, värikkyys ja tuoreus saavat huokailemaan lähes jokaisen tiskin edessä.
Illalla voit nauttia vielä paikallisista herkuista jossakin kaupungin lukuisista ravintoloista. Valitsetkohan trendikkään tapasbaarin vai mieluummin vanhojen kortteleiden intiimin ravintolan, jossa tarjolla on herkullista kotiruokaa?

Päivä päättyy kuljetukseen lentokentälle, josta Finnairin suora yölento tuo sinut Helsinkiin lauantaiaamuksi.

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

23.04.2021
Toimistomme huhti- ja toukokuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!