Ohjelmallinen kaupunkiloma

MATKUSTUSKAUSI:  syyskuu-lokakuu

LOMAVAIHTOEHDOT:
Viikko, 8 yötä

Finnair logo

Varaa matkasi

Kohde: Alicante

ALICANTE - valon kaupunki

Alicanten kaupunkikuvaa hallitsee Euroopan suurimpiin keskiaikaisiin linnoituksiin kuuluva Santa Barbara, joka vartioi kaupunkilaisia Benacantil-vuoren huipulta käsin. Linnoituksen näköalatasanteelta 166 metrin korkeudesta avautuu häikäisevä näkymä Alicanten kaupunkiin, huvivenesatamaan, hienohiekkaiselle uimarannalle ja kauas Välimerelle.

Nopea ja moderni hissi, joka kuljettaa matkailijat kätevästi Santa Barbaran huipulle, kuvastaa hyvin kaupungin vaivattomuutta kaupunkilomakohteena. Kaikki on aivan matkailijan käden ulottuvilla: gourmet-tapaksia tarjoilevat ravintolat, valtavien fiikuspuiden varjostamat terassit, laadukkaiden pikkuliikkeiden ostoskadut, viehättävä ranta-alue ja vanhojen kortteleiden kapeat kujat. Jalkaisin liikkumista arvostavalle kaupunkilomailijalle Alicante on unelmien täyttymys, sillä kaikki tärkeät paikat sijaitsevat kävelyetäisyydellä hotelleistamme.

Loma tuoreista raaka-aineista

Uutuuskohteemme Alicante on tuore tulokas kaupunkivalikoimassamme. Tuoreus ja raikkaus näkyvät lomalla konkreettisesti kaupungin lukuisten ravintoloiden raaka-aineissa, joista valtaosa on peräisin lähiseudun tuottajilta.

Ruokamatkan paikallisen keittiön saloihin voi aloittaa aikaisin aamulla Avenida Alfonso X El Sabion varrella sijaitsevasta kauppahallista. Vuosina 1911-1912 rakennettu kaksikerroksinen halli on kuin sukellus gourmet-ravintolan keittiöön. Tarjolla on Välimeren kalaisia antimia laidasta laitaan, maailmankuulua Iberiankinkkua, värikkyyttä ja tuoreutta huokuvia kasviksia, auringon alla kypsyneitä oliiveja ja suussa sulavien jälkiruokaherkkujen raaka-aineita.

Rakkaudesta ruokaan

Monet tulevatkin Alicanteen paikallisen gastronomian vuoksi. Keittiö on perusluonteeltaan perinteisen välimerellinen, mutta sitä rikastavat satamakaupungin monivaiheisen historian mukanaan tuomat maut. Alueen aurinkoinen mikroilmasto ja maaperän hedelmällisyys antavat myös oman makuvivahteensa lautasilla tarjoiltaville taideteoksille.

Ruokamatkailija huumaantuu helposti jo pelkästä ruokalistan katselusta. Ravintolavaihtoehtoja riittää sadoittain. Kokeilisiko tänään Rambla de Méndez Núñez -kadun trendikkäitä tapasbaareja vai jotakin vanhojen kortteleiden kotiruokaa tarjoavista intiimeistä ravintoloista? Viinin valinnassakin tulee helposti runsaudenpula, mutta onneksi ammattitaitoiset tarjoilijat ratkovat tottuneesti näitä "pulmia" asiakkaidensa kanssa.

Rantalomailua kaupungissa

Alicanten ehdoton vahvuus on sen monipuolisuus kaupunkilomakohteena. Yhteen lomapäivään saa mahtumaan paljon erilaista tekemistä ilman kiireen tuntua. Aamun voi aloittaa verkkaisella kävelylenkillä palmujen reunustamalla rantabulevardilla, josta on hyvä jatkaa johonkin kaupungin monista mielenkiintoisista museoista. Miten olisi moderniin tapaan toteutettu arkeologinen museo MARQ, tai mielipiteitä jakava, mutta oikeutetusti Alicanteen kuuluva härkätaistelumuseo?

Jos arkkitehtuuri tai kirkot puhuttelevat museoita enemmän, kannattaa tutustua esimerkiksi Santa Marían basilikaan. Sitten onkin aika nauttia herkullinen lounas, käydä hotellihuoneessa siestalla ja viettää iltapäivä keskustassa sijaitsevalla Postiguetin uimarannalla. Illalla ehtii vielä vaikkapa kenkä- tai laukkuostoksille, jonka jälkeen onkin hyvä hetki hengähtää kahvikupin ääressä ja keskittyä illallispaikan valintaan.

Seuraavaksi lomapäiväksi voi suunnitella esimerkiksi retken seudun ainoalle ympäri vuoden asutetulle saarelle, Tabarcalle. Myös siellä näkyy rakkaus ruokaan. Ennen Alicanteen paluuta kannattaakin ehdottomasti maistella saaren omaa herkkua, calderoa.

Hyödyllisiä linkkejä ja vinkkejä ennen matkaa

Alla olevilta nettisivuilta löydät paljon tärkeää ja hyödyllistä tietoa, joista on apua matkan suunnitteluun.

Mainittujen sivujen toimivuudesta tai sisällöstä vastaavat kyseessä olevien sivujen ylläpitäjät.

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

23.04.2021
Toimistomme huhti- ja toukokuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!