MATKUSTUSKAUSI:  lokakuu

MATKAVAIHTOEHDOT
7 yötä, sunnuntai-sunnuntai

Finnair logo

Varaa matkasi

Kohde: Soul

Soul sopii kahvikissoille.

kahvia_ja_suklaata_ThinkstockPhotos-496877406

Jos koet ajoittaista tylsistymistä meikäläisissä kahvilakonsepteissa, ihastut takuulla Soulin kahvilatarjontaan. Kaupunki on nimittäin täynnä mitä mielikuvituksellisimpia teemakahviloita. Trendikahvilakulttuuri on otettu Etelä-Koreassa vastaan suurella innolla, ja niinpä taidokkaille baristoille ja harvinaisemmille kahvilaaduillekin riittää kysyntää.

Jos tunnet sympatiaa Jaska Jokusta kohtaan, voit nauttia kahvisi Tenavat-kahvilassa. Vaihtoehtoisesti voit tietenkin suunnata myös Hello Kitty –kahvilaan, tai nauttia perinteisen cappuccinon sijaan catpuccinon kissakahvilassa. Koiraihmistenkään ei tarvitse haukkua espressoaan, kun sen sipaisee koirien ympäröimänä. Jotta eläinten on hyvä olla, tulee asiakkaiden tutustua aivan ensimmäiseksi kahviloiden sääntöihin.

1886 kirsikkapuuta odottaa festariväkeä.

Etelä-Korea_Soul_Seoul_tower_ja_kirsikankukkia_ThinkstockPhotos-564593760

Soulin kevätkukkafestivaali on jokaisen esteetikon unelmatapahtuma: kirsikkapuut, atsaleat, koreanonnenpensaat ja muut kevään kukkijat ovat parhaassa loistossaan huhtikuun alkupuolella. Tämän festivaalin pääosan esittäjiä väitetään olevan 1886 kappaletta. Se on kirsikkapuiden määrä festivaalikatu Yunjung-ron reunoilla.

Festivaalikadulle kuuluu kukkien lisäksi esittävä katutaide, jota soulilaiset tulevat seuraamaan koko perheen voimin. Monet piipahtavat myös juhlaan kuuluvissa kukkakoriste- ja valokuvanäyttelyissä. Tee sinäkin samoin, jos osut noille kulmille festariaikaan!

Soulissa et ole (ainakaan pitkään) yksin.

Etelä-Korea_Soul_Gwangjang-market_ThinkstockPhotos-501879234

Joka toinen eteläkorealainen asuu suur-Soulin alueella, mikä tarkoittaa noin 26,7 miljoonaa ihmistä. Vaikka se on yksi maailman suurimmista kaupungeista, moniin paikkoihin pääsee kuitenkin kävellen tai ainakin tosi helposti metrolla. Illalla suosituimmilla ostos- ja ruokakaduilla on välillä ruuhkaksi asti ihmisiä, mutta muulloin voi olla yllättävän rauhallista. Joskus hanok-kylissä kävellessäsi saatat onnistua kulkemaan pidempäänkin niin, ettet näe kuin pari muuta ihmistä. On hämmästyttävää, miten kaupunki tuntuu asukasmääräänsä pienemmältä.

Palvelutarjonta on kuitenkin oikeaoppisesti mitoitettu kaupungin miljoonille asukkaille. Ostoskeskukset ja torit ovat kokoa XXL, ja jos haluat ostospäivän päätteeksi hypätä taksiin, sen saaminen ei ole koskaan ongelma. Palvelua siivittää eteläkorealainen ystävällinen asenne matkailijaa kohtaan.


Silkkaa huiputusta

Soul_Kati_Bukhansan_mountain_Baegundae_peak2

Tuotepäällikkömme Kati on taitava löytämään liikunnallisia aktiviteetteja jokaisella kaupunkilomallaan. Ei siis ole mikään ihme, että hän aloitti Souliin tutustumisen suoraan huipulta. Korealaiseen huiputukseen tarvittiin Mount Bukhansanin korkein kohta Baegundae Peak, joka kohoaa Pohjois-Soulissa 836,5 metrin korkeuteen. Metrimäärä ei ehkä päätä huimaa, mutta reitti haastaa kulkijansa.

”Fyysisen kunnon lisäksi retkeen tarvittiin seikkailumieltä, sillä reitin kaikki opasteet ovat pelkästään koreaksi. Sain kansallispuiston infopisteestä koreankielisen kartan, jonka merkkejä tavailin aina polkujen risteyksissä. Joka ikisen kerran sain apua joltakin ystävälliseltä kanssavaeltajalta, joka tuli neuvomaan – koreaksi tietenkin”, Kati kuvailee. Kielimuurista huolimatta huippu löytyi, ja Kati pääsi ihailemaan Soulia lintuperspektiivistä.

Kaupungin vilskeessä Katin oli huomattavasti helpompi suunnistaa kuin luonnonpuistossa. ”Suosittelen ehdottomasti käyttämään Soulissa metroa. Junat ovat todella siistejä, ja ruuhka-aikoja lukuun ottamatta niissä yleensä mahtuu istumaan. Kaikki kyltit ja opasteet ovat metroasemilla myös englanniksi.”

Ravintoloissakaan kieliongelmaa ei synny, sillä ruokalistoilla on yleensä myös kuvat. Huippukokemuksia itselleen etsinyt Kati kokeili monesti myös katuruokaa. ”Kun ostin ruokaa kärryistä, oli useimmiten yllätys mitä sain. Ulkonäöstä ei voinut aina edes päätellä, onko kyseessä makea vai suolainen herkku. Se piti aistit hereillä ja mielen avoimena uusille elämyksille”, Kati summaa onnistuneita ruokakokeilujaan Soulissa.


 

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!