MATKUSTUSKAUSI:  lokakuu

MATKAVAIHTOEHDOT
7 yötä, sunnuntai-sunnuntai

Finnair logo

Varaa matkasi

Kohde: Soul

Retket & matkaohjelma

Ohjelmallinen OK-Matka Souliin sisältää runsaan matkaohjelman. Alta käy ilmi mitkä retket sisältyvät jo valmiiksi matkan hintaan ja millä retkillä voit täydentää ohjelmaasi.

Lisämaksulliset retket vaativat minimiosallistujamäärän ja ne tulee varata viimeistään 5 viikkoa ennen matkan alkua.

  Kaikki retket sisältävät suomenkielisen opastuksen.

Retkitakuu  -merkillä varustetut retket järjestetään aina osallistujamäärästä riippumatta.

  -merkillä varustetut retket sisältyvät ohjelmallisen kaupunkimatkasi hintaan.

  -merkillä varustetuilla retkillä voit täydentää ohjelmallista kaupunkimatkaasi.


Tervetuloa Souliin

Sunnuntaina alkuillasta tapaat suomalaisen matkanjohtajan Helsinki-Vantaan lentoasemalla, josta Finnairin suora reittilento tuo sinut Souliin maanantaiaamuksi . Matkanjohtajan sekä paikallisen englanninkielisen oppaan kanssa lähdet Incheonin kansainväliseltä lentokentältä Soulin keskustaan. Kuljetuksen aikana saat ensivinkit Soulista ja sen tapahtumista. 

Pilvenpiirtäjien hallitseman kaupungin tunnetuimpiin maamerkkeihin lukeutuu N Seoul Tower, joka kohoaa Namsan-kukkulalla lähes 237 metrin korkeuteen. Korealaiset ovat tornistaan erittäin ylpeitä ja käyvät mielellään sen näköalaravintolassa, joka pyörähtää täyden kierroksen joka 48. minuutti. Nousemme ylös torniin ihailemaan Souliin avautuvaa hienoa kaupunkinäkymää ja kohotamme tervetulomaljan.

Heti lomasi aluksi pääset eteläkorealaisen ruokakulttuurin pariin yhteisellä lounaalla. Ennen majoittumista sinulla on aikaa tutustua hyvin säilytetyn Bukchon Hanok -kylän tunnelmaan. Siistien kävelykujien varrella on mm. artesaanien työpajoja ja idyllisiä teehuoneita.  

Retken päätteeksi majoitut keskeisellä paikalla Myeongdongissa sijaitsevaan ShinShin-hotelliin.

1 N Seoul Tower ja Bukchon Hanok -kylä - Kesto n. 6,5 h, sisältyy matkan hintaan.  Retkitakuu


Kahden maailman rajalla

Yksi maailman tarkimmin vartioiduista raja-alueista sijaitsee Etelä-Korean ja Pohjois-Korean välillä. Tiistaina viemme sinut n. 60 km päässä Soulista sijaitsevalle demilitarisoidulle vyöhykkeelle (DMZ). Väliaikaiseksi tarkoitettu alue on ollut toiminnassa vuodesta 1953 saakka. Tarkan vartiointinsa ansiosta rajaselkkaukset ovat harvinaisia. Dorasanin observatoriolta voit katsella Pohjois-Korean suuntaan avautuvaa näköalaa. Pääset myös vierailemaan ns. Kolmanteen tunneliin, jonka Etelä-Korean pohjoinen naapurimaa rakensi mahdollista Etelä-Korean miehitystä varten. Tunneli kuitenkin löydettiin vuonna 1974 ja on avattu aivan toisenlaiseen tarkoitukseen. Lyhyt retki tunneliin taittuu monorail-avojunan kyydissä. Ajatuksia herättävän retkemme jälkeen palaat Souliin, jossa loppupäivä on vapaa omalle ohjelmallesi

2 DMZ - Kesto n. 5,5 h, sisältyy matkan hintaan.  Retkitakuu

vakavasävyisen retken jälkeen voit vaihtaa kevyempiin tunnelmiin ja vierailla esim. Olympia-puistossa. Vuoden 1988 olympialaisia varten rakennettu alue on nykyisin suosittu vapaa-ajan viettopaikka, jonne kaupunkilaisetkin tulevat mielellään. Puisto pitää sisällään viheralueita, Olympia-museon, taidegallerioita ja yli 200 veistosta käsittävän patsaspuiston. Nähtävillä on jäänteitä 100- ja 300-luvuilta peräisin olevasta Mongchontoseong-linnoituksesta. Olympia-puistosta on kehittynyt tapahtumapaikka, jossa järjestetään mm. monia konsertteja ja festivaaleja. Noin 1,5 km² suuruisella alueella voit liikkua puiston portilta liikennöivän paikallisjunan kyydissä.

Soulia halkovan Han-joen etelärannalla puolestaan on suuri, joen rantaa myötäilevä Yeouido Hangang -puisto, jossa vierähtää helposti koko iltapäivä. Joessa sijaitseva pieni Seonyudon saari vesikasveineen ja puineen on niin ikään mielenkiintoinen vierailukohde. Jos haluat pysytellä hieman lähempänä ydinkeskustaa ja hotelliasi, suunnista Cheonggyecheon-virran molemmin puolin levittäytyvälle virkistys- ja puistoalueelle. Ylikulkusiltoja pitkin voit vaihtaa puolta mielesi mukaan.


Soulin kaupunkikierros

Keskiviikkoaamuna viemme sinut aluksi modernin Soulin eri osiin. Suur-Soulin alueella asuu noin 20 miljoonaa ihmistä. Kaupunkikierroksella saat kattavan kuvan tämän eksoottisen miljoonakaupungin eri osista reittimme kulkiessa kaupungin tärkeimpien nähtävyyksien ohitse. 

Retki jatkuu kuninkaalliseen Gyeongbokgungiin, joka on yksi ja samalla merkittävin Soulin viidestä palatsista. Noin viiden vuosisadan ajan loistokkaan Joseon-dynastian hallitsijat viettivät täällä ylellistä elämää ja käyttivät valtaansa. Dynastian valtakausi päättyi japanilaisten valloittajien saapumiseen. Kuninkaalliset korttelit ovat Soulin matkaajan ehdoton käyntikohde, jossa hienojen rakennusten ohella nautit rauhaa huokuvista puistoista, pienistä järvistä ja paviljongeista. Opastetulla kierroksella kuulet hallitsijoiden värikkäistä vaiheista sekä näet kuninkaan ja kuningattaren huoneistot. Iltapäivällä käyt palatsin alueella sijaitsevassa korealaista kansanperinnettä esittelevässä museossa.

Kierros päättyy yhteiseen lounaaseen, jonka jälkeen voit tehdä vaikkapa rauhallisen kävelyretken läheisen Insadongin antiikki- ja galleria-alueen kapeilla kujilla. Aitoa markkinatunnelmaa on tarjolla hotellisi lähellä sijaitsevilla Namdaemunin markkinoilla, jotka ovat Korean suurimmat ja vanhimmat. Ne ovat toimineet yhtäjaksoisesti noin 600 vuoden ajan. Markkinoilla on edulliseen hintaan aivan kaikkea maan ja taivaan väliltä. Modernimpaan makuun sopivat Myeong-dongin merkkiliikkeet sekä tavaratalot, kuten  Lotte- ja Shinsegae-ketjut.

Vähän edempänä Itaewonissa on puolestaan mm. lukuisia pop-up design-liikkeitä. Täällä voit katsastaa ostosten lomassa Itaewonin kansainvälisen ruokakadun ravintolatarjonta – se on häkellyttävä!

3 Kaupunkikierros, Gyeongbokgung-palatsi ja kansanperinnemuseo - Kesto n. 5 h, sisältyy matkan hintaan.  Retkitakuu


Perinteiden Korea

Torstaina on vuorossa kokopäiväretki korealaisten traditioiden kiehtovaan maailmaan.Tutustut maan historiaan, arkkitehtuuriin ja kulttuuriin. Päivän ensimmäinen vierailukohteemme on Suwonissa, noin 30 km Soulista etelään sijaitseva Hwaseongin linnoitus. Kuningas Chongjon 1700-luvun lopulla rakennuttama linnoitus on aikojen saatossa kokenut myrskyisiä jaksoja ja mittavia tuhoja. Linnoitus on käynyt läpi perusteellisia kunnostustöitä, ja vuonna 1997 se listattiin UNESCOn maailmanperintökohteeksi. Yhteisellä lounaalla nautimme meren antimia.

Iltapäivää vietät korealaisessa perinnekylässä, jossa on n. 260 eri aikakausien korealaista rakennusta. Niissä voit tutustua miten maassa on asuttu vuosisatoja sitten. Näet mm. maalaiskylän autenttisine kylänraitteineen, yksityiskodin, kyläkoulun ja perinteisen työpajan sekä kuulet ikivanhoista tavoista ja uskomuksista. Illansuussa palaamme Souliin.

4 Suwon Hwaseong -linnoitus ja korealainen perinnekylä - Kesto n. 9 h, sisältyy matkan hintaan.  Retkitakuu


Soul kuten haluat

Perjantaina voit viettää päivän omaan tahtiisi. Hotellisi lähellä on monia kiintoisia vierailukohteita ja  päivääsi voit tahdittaa jatkamalla paikalliseen ruokakulttuuriin tutustumista. Korealainen keittiö suosii moninaisista pikkuaterioista koostuvaa kokonaisuutta. Maistele maukkaita bindtaetteok-lettuja tai tulisia, chilikastikkeella maustettuja tteokbokki-riisikakkuja. Ehdottomasti sinun tulee kokeilla korealaista kansallisruokaa kimchiä, chilillä ja soijalla maustettua hapankaalia. Entä miltä kuulostaisi bibimbap tai bulgogi? Niin tai näin, korealainen ruoka saa makuhermosi taatusti hereille – hitaasti tai kertaheitolla!

Sinulla on myös mahdollisuus lähteä kanssamme lisämaksulliselle retkelle Icheonin kylään tutustumaan perinteisen keramiikan valmistukseen. Icheonista muodostui keramiikantuotannon keskus Joseon-dynastian aikana noin 500 vuotta sitten, kun käytettävä maa-aines oli helposti saatavissa kylää ympäröivältä alueelta. Pääset seuraamaan kuinka raakamateriaali muuttuu kauniiksi esineiksi taitavien ammattilaisten käsissä. Täällä voit myös tehdä tuliaisostoksia.

7 Icheonin keramiikkakylä - Kesto n. 4,5 h, hinta ennakkoon 135 €/hlö.


Bongeunsan temppeli ja Gwangjangin markkinat

Lauantaina vierailet Korean vanhimmassa ja tunnetuimmassa temppelissä Bongeunsassa, joka sijaitsee Gangnamissa. Yli tuhannen vuoden tyyneydellä temppelin 23 metriä korkea Buddha-patsas tarkkailee kaupungin kiihkeää rytmiä ja tähyilee vastapäätä kohoavia pilvenpiirtäjiä. Täälläkin uusi ja vanha kohtaavat sopuisasti, kuten kaikkialla Soulissa. Henkistä tasapainoa ja mielenrauhaa etsiville temppeli tarjoaa hiljentymispaikan. Retken päätteeksi pistäydymme vielä Gwangjangin markkinoilla, jossa sinulla on hyvä tilaisuus tehdä tuliaisostoksia.

5 Bongeunsan temppeli ja Gwangjangin markkinat - Kesto n. 3,5 h, sisältyy matkan hintaan.  Retkitakuu

Unohtumaton viikkomme Soulissa on tullut lähes päätökseensä. On vuorossa läksiäisilta, jota vietämme perinteitä kunnioittaen korealaisen illallisen sekä tanssi- ja musiikkiesitysten merkeissä (edestakainen kuljetus). 

6 Korea House -illallinen ja folklore-esitys - Kesto n. 3,5 h, sisältyy matkan hintaan.  Retkitakuu


Näkemiin Soul!

Varhain sunnuntaiaamuna on aika hyvästellä Soul. Kuljetus paikallisoppaan ja matkanjohtajan kanssa Incheonin lentoasemalle, josta Finnairin suora päivälento tuo sinut Helsinkiin.

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!