MATKUSTUSKAUSI:  
18.-26.2.2022
25.2.-5.3.2022
14.-23.10.2022
4.-13.11.2022
18.-27.12.2022
17.-26.2.2023
24.2.-5.3.2023
MATKAN KESTO:
pe-su, 9 yötä 
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Varaa matkasi

Kohde: Singapore 2022-2023

Matkaohjelma  

  -symbolilla merkityllä ohjelmalla voit täydentää matkaasi. Lisämaksullinen ohjelma vaatii toteutuakseen minimiosallistujamäärän.

Huom! 18.-26.12.2022 matkalla lähtöpäivä on sunnuntai ja paluupäivä tiistai.


1. pv ja 2. pv Aasia kutsuu

Perjantaina aloitat matkasi mukavasti Helsingin lentoasemalla Plaza Premium -loungen rauhallisessa ympäristössä sen ruoka- ja juomatarjonnasta nauttien. Myöhään illalla lähdet Finnairin suoralla reittilennolla Helsingistä Singaporeen, jonne saavut paikallista aikaa lauantaina illansuussa. Lentokenttäkuljetus suomalaisen oppaamme johdolla Singaporen keskustassa sijaitsevaan Oasia Downtown -hotellin . Matkapäivän päätteeksi illallinen hotellin ravintolassa.


3. pv Singaporen kulttuuricocktail

Singaporessa kohtaat todellisen kulttuuricoctailin: kaupunki on mutkaton yhdistelmä kiinalaista, malaijilaista ja intialaista kulttuuria siirtomaa-ajan Britannian vaikutteilla höystettynä. Kulttuurikeitoksen syntyyn on vaikuttanut Singaporen strateginen sijainti Malakan niemimaan kärjessä: varhaisina aikoina sen kautta mm. kulki merkittävä kauppareitti Intiasta Kiinaan.

Sunnuntain  puolipäiväretkellämme saat maistiaisia Singaporen monikerroksisuudesta kun oppaamme vie sinut kaupunkikierrokselle tutustumaan kotikaupunkiinsa Singaporeen. Kiertelemme ensin liikekeskustassa, jossa näemme mm. parlamenttitalon, kaupungintalon sekä muita merkittäviä rakennuksia. Pysähdymme myyttisen Merlion-hahmon mukaan nimensä saaneeseen Merlionin puistoon ihailemaan upeaa maisemaa Marina Bayhin. Vierailemme myös Thian Hock Kengissä, joka on yksi Singaporen vanhimmista buddhalaistemppeleistä, ja ohitamme kuuluisan Chinatownin.

Seuraavaksi ihailemme kukkien loistoa orkideapuutarhassa, joka on osa Singaporen vihreiksi keuhkoiksi kutsuttua kasvitieteellistä puutarhaa. Häkellyttävän upeassa orkideatarhassa kasvaa noin tuhat eri orkidealajiketta ja yhteensä yli 60 000 orkideaa. Puutarhasta jatkamme suitsukkeiden, jasmiinin ja mausteiden tuoksuja sekoittavaan Little Indian kaupunginosaan, joka on yksi Singaporen eläväisimmistä alueista. Taidokkaasti koristeltujen hindutemppeleiden julkisivut, vaatekauppojen värien ilotulitus ja teemyyjien näyttävät juomanvalmistus-showt saavat kävijänsä huokailemaan ihmetyksestä. Kaupunkikierroksen päätteeksi  saat maistaa paikallisia makuja kiinalaisen ravintolan Dim Sum -lounaalla.

Iltapäivällä sinulla on aikaa rentoutua hotellin uima-altaalla tai lähteä omin päin tutustumaan siistin ja turvallisen Singaporen sykkeeseen.


4 pv. Gardens by the Bay

Maanantaiaamupäivän  n. 3 tunnin mittainen retkemme johdattaa jokaisen puutarhan ystävän paratiisikohteeseen Gardens by the Bayhin, joka tarjoaa eteesi tropiikin hehkua, kasvimaailman estetiikkaa ja ekologista arkkitehtuuria. Valtavista kupolin mallisista kasvihuoneista toinen esittelee kukkia, viherkasveja ja puita mm. Australiasta, Etelä-Afrikasta, Välimereltä, Intiasta, Kiinasta ja Kaliforniasta. Toiseen on rakennettu 35 m korkea vesiputous, jota ympäröi trooppinen puutarha. Häkellyttävään ja lukuisia palkintoja voittaneeseen Gardens by the Bay -kokonaisuuteen kuuluvat myös Singaporen ikoniksikin nousseet teräksiset "superpuut", jotka keräävät sadevettä ja valoa.

Iltapäivällä voit jäädä omin päin tutkimaan Marina Bayn aluetta. Täältä löydät runsaasti viihtyisiä ravintoloita ja kahviloita, joissa nauttia lounasta. Yksi Singaporen maamerkeistä, Marina Bay Sands  -hotelli tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin kattoterassiltaan, jossa myös muilla kuin hotellin asiakkailla on mahdollisuus vierailla.


5 pv. Marina Bayn iltavalot

Tiistaipäivää voit viettää omien mieltymystesi mukaan joko ostosten parissa tai vain rentoutuen hotellin uima-altaalla.

Illalla lähdemme kävelykierrokselle ihailemaan Singaporen upeita iltavaloja. Aloitamme sähkönsinisenä loistavalta Helix-kävelysillalta, joka yhdistää Singaporen keskustan ja Marina Bayn alueen toisiinsa. DNA-ketjuista inspiraationsa saaneen sillan näköalatasanteilta aukeavat upeat näkymät Marina Bayta ympäröiville rakennuksille. Jatkamme ohi futuristisen, lootuksenkukkaa muistuttavan ArtScience-museon, jonka näyttelyissään yhdistää kiehtovalla tavalla tiedettä ja taidetta. Marina Bayn lahdelle ovat rantautuneet myös monet luksusmerkit. Louis Vuitton avasi liikkeen lahdelle rakennetulle saarelle, jonne asiakkaat pääsevät joko siltaa pitkin kävelemällä tai pienillä veneillä. Myös Apple on avannut maailman ensimmäisen "kelluvan" pallonmaisen liikkeen samalle rannalle. Paluumatkalla hotellille pysähdymme vielä Fountain of Wealth -suihkulähteelle, joka symboloi varallisuutta ja elämää. Kerrotaan, että kiertämällä suihkulähteen kolmekertaa myötäpäivään ja levittämällä kätesi kohti lähdettä voit esittää lähteelle toiveen ja saada siltä positiivista energiaa.


6. pv Modernin Singaporen synty

Keskiviikon  puolipäiväretkemme vie sinut kiehtovalle ai­kamatkalle modernin Singaporen alkuvaiheisiin. Sir Thomas Stam­ford Bingley Raffles oli brittiläisen imperiumin virkamies, joka saapui Malakan niemimaan kärkeen Singapuran saarelle vuonna 1819. Retkemme aluksi tutustut paikkaan, jossa Sir Rafflesin uskotaan rantautuneen saarelle, ja käyt nyky-Singaporen synnystä kertovas­sa näyttelyssä.

Retkemme jatkuu Singapore-joella perinteisellä veneellä, jonka kyydistä näet Singaporen nähtävyyksiä hieman erilaisesta näkökulmasta. Lopuksi viemme sinut 1800-luvun ylellisestä seurapiirielämästään tunnettuun, upeasti restauroituun hotelli Rafflesiin, jota voidaan pi­tää brittiläisen imperiumin loiston tunnuksena Kaakkois-Aasiassa. Sano­taankin, ettet ole nähnyt Singaporea, ellet ole vieraillut Rafflesissa. Pääset nauttimaan perinteisestä brittiläisestä teehetkestä upeissa puitteissa – paikassa, jossa maailman kuuluisimpiin juomasekoituk­siin kuuluva Singapore Sling sai alkunsa.


7 pv. Jurong Bird park

Täydennä ohjelmaasi, hinta ennakkoon 80 €/hlö, kesto n. 3,5 t

Torstaina sinun on mahdollista lähteä oppaamme johdolla lisämaksulliselle puolipäiväretkelle tasokkaaseen Jurongin lintupuistoon. Tämä yli 20 hehtaarin kokoinen viheralue on yksi maailman suurimmista lintupuistoista. Vehreässä puistossa on tuhansia lintuja sadoista eri lajeista. Sarvilintujen ja tukaanien kokoelma on maailman laajin. Tapaat myös pingviinejä ja kaikissa sateenkaaren väreissä esiintyviä papukaijoja. Afrikkalaisia lintuja voit ihailla jättiläismäisessä häkissä, vapaasti niiden seassa kävellen, 30 metriä korkean vesiputouksen kohistessa taustalla.


8. pv ja 9. pv Omien seikkailujesi Singapore

Vaikka lomasi Singaporessa lähestyy loppuaan, kannattaa ottaa kaikki irti myös viimeisistä lomapäivistä. Perjantaina sinulla on koko päivää aikaa nauttia Singaporen tunnelmasta, tehdä tuliaisostoksia ja rentoutua hotellin uima-altaalla. Löydät kaupungista monia mielenkiintoisia taidemuseoita ja temppeleitä, joiden tutkimiseen saat kullanarvoisia vinkkejä oppaaltamme. Esimerkiksi Singaporen taidemuseossa on laaja kokoelma Kaakkois-Aasian taidetta. 

Jos kaipaat menevämpää ohjelmaa, voit suunnata kulkusi Sentosan viihdesaarelle, jonne pääset kätevästi köysiradalla tai monorail-junalla. Sentosa on singaporelaisten suosituin vapaa-ajanviettopaikka ja merkittävä matkailijanähtävyys. Saarella saat kokea viihde-elämyksiä nykyteknologian tuottamissa puitteissa: voit esimerkiksi kävellä meren pohjaan rakennetussa läpinäkyvässä tunnelissa upeaa merenalaista maailmaa ihaillen tai virkistäytyä seikkailuvesipuistossa.

Tärkeä osa Singaporen matkaasi on kaupungin häkellyttävän rikkaaseen ravintolatarjontaan tutustuminen. Singaporen kulttuurinen monimuotoisuus näkyykin myös sen värikkäässä ruokakulttuurissa: keskeisen sijaintinsa vuoksi seudulle on virrannut gastronomisia vaikutteita monista sitä ympäröivistä Aasian maista. Kokeilisitko tänään malesialaista nasi padangia, katuruokaa kiinalaisittain tai eteläintialaista kasvisateriaa banaaninlehdeltä tarjoiltuna? Vaihtoehtoja riittää taatusti jokaiseen makuun. 

Myös lauantaina  ehdit vielä sukeltaa lähes koko päiväksi Singaporen elämyksiin omien toiveidesi mukaisesti. Trenditietoisten matkailijoiden tutustumiskohde on Tiong Bahru, joka on yksi Singaporen vanhimmista asuinalueista. Moderni maailma kietoutuu siellä menneeseen aikaan boheemilla ja hipahtavalla tavalla, mistä johtuen monet paikalliset taiteilijat, muut luovan työn tekijät ja kulttuurin ystävät ovat löytäneet sen ja ylistävät kilvan sen tunnelmaa. Tiong Bahrun kortteleista löydät mm. hurmaavia artesaanileipomoita, vinyylilevykauppoja, taidokkaasti toteutettuja muraaleja ja modernin taiteen gallerioita.

Hotellihuoneesi on käytössäsi kotiinlähtöön asti. Illalla oppaamme tulee noutamaan sinua kotimatkalle. Finnairin suora yölento tuo sinut takaisin Helsinkiin, jonne saavut aikaisin sunnuntaiaamuna.

Seuraavat ohjelmalliset matkat Singaporeen

LÄHTÖ PALUU MATKA HINTA ALKAEN    
18.2. Pe 26.2. La Singapore 9 yötä, Finnair 1 986,00 € VARAA
25.2. Pe 5.3. La Singapore 9 yötä, Finnair 2 114,00 € VARAA
14.10. Pe 22.10. La Singapore 9 yötä, Finnair 2 189,00 € VARAA
4.11. Pe 12.11. La Singapore 9 yötä, Finnair 2 139,00 € VARAA

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

24.11.2021
Toimistomme marras- ja joulukuun aukioloajat
24.09.2021
Vuoden 2022 matkoja avattu myyntiin!
27.08.2021
Ohjeita turvalliseen matkustamiseen Covid 19 -pandemian aikana
05.07.2021
Puhelinnumeromme on muuttunut