MATKUSTUSKAUSI: huhtikuu

MATKAVAIHTOEHDOT
8 yötä, maanantai-tiistai

Finnair logo

Varaa matkasi

Kohde: Kioto-Tokio

Nyt tehdään tikusta asiaa.

Japani_syömäpuikot_ThinkstockPhotos-497407594

Haluaisitko kullalla koristellut tai käsin maalatut syömäpuikot? Tai ehkä sittenkin kirsikankukkia tai samurain kuvia? Mieti kriteerisi jo hyvissä ajoin valmiiksi, sillä perillä Japanissa saatat ajautua ostoksilla todelliseen runsaudenpulaan. Puikkomalleja ja värisävyjä kun on tarjolla paljon laajemmalla skaalalla kuin meillä kotimaisissa haarukkakaupoissa. Huhupuheiden mukaan jotkut asiakkaamme ovat jopa innostuneet stailaamaan itselleen täydellisen Japani-lookin valitsemalla puikkojensa sävyn käsilaukun tai lempikorun värityksen mukaisesti. 

Syömäpuikot tuotiin aikoinaan Japaniin Kiinasta. Japanilaiset puikot ovat kiinalaisia lyhyemmät, mikä parantaa ruokailutapahtuman onnistumisprosenttia noihin kinkkisiin ruokailuvälineisiin tottumattomilla. Kannattaa kuitenkin sitkeästi puikkoilla riisikuppi tyhjäksi, ja urakan keskellä nostaa puikot lepäämään niille tarkoitetun tuen päälle. Niin, ja ne puikkotuetkin ovat muuten kiva ja pieneen tilaan mahtuva tuliainen.

Lähde merta edemmäs puutarhaan.

Japanilainen zen puutarha_ThinkstockPhotos-476147781

Japanilainen puutarha on instituutio. Hiekka, kivet, kasvit ja vesi yhdistyvät puutarhoissa luonnon kauneutta ylistäväksi taideteoksiksi, jotka silottavat katsojansa mielenmaisemaa.

Pelkistetty, epäsymmetrinen ja luonnonläheinen tyyli soveltuu erinomaisesti myös suomalaiseen pihaan ja puutarhaan. Kotimaiset ainekset, kuten kivet, sammalet, jäkälät ja saniaiset löytävät nopeasti paikkansa japanilaishenkisessä pihassa. Moni hakeekin ideoita kotiinsa tyylin alkulähteiltä Japanista, etenkin Kiotosta, jonka puutarhaperinne on erityisen rikas. Temppelien alueella sijaitsevat puutarhat ovat vuosisatoja vanhoja ja luovat nykypäivän kiireiselle ihmiselle aidon yhteyden luontoon.

Kukintatiedotukset kertovat: hanami lähestyy!

Vuoden tärkein juhla Japanissa on hanami, "kukkien katseleminen". Juhla ajoittuu kirsikanpuiden kukkimiseen, joten tarkkaa ajankohtaa tulevalle vuodelle on mahdoton ennustaa. Lähempänä h-hetkeä juhlaa kuitenkin ennakoidaan meidän sää- tai siitepölytiedotuksen kaltaisilla kukintatiedotuksilla. Täysi kukinta kestää vain muutaman päivän, joten olet todella onnekas, jos kevätmatkallasi satut paikalle hanamin aikaan. Silloin pääset kukkaloiston ihailemisen lisäksi seuraamaan juhlan viettoa, johon perinteisesti kuuluvat piknikit kirsikkapuiden alla.

Japani_puisto ruskan aikaan_ThinkstockPhotos-459155353

Hanamin tietävät nykyisin jo lähes kaikki, mutta tiesitkö, että myöhään syksyllä pääset ihailemaan Tokion puistoissa häkellyttävän hienoa ruskaa? Neidonhiuspuut, japaninvaahterat ja lukuisat muut puulajit ja pensaat tekevät tästä luonnon näytelmästä todellisen spektaakkelin, loihtien värien ilotulituksen vailla vertaa. Yleensä paras ruska-ajankohta alkaa Tokiossa marraskuun puolivälin tuntumassa.


lisätietosivun_laatikko_Tokio

Elokuussa, O-bon juhlan aikaan, monet tokiolaiset olivat palanneet kotiseuduilleen ja kaupungilla oli paikallisen mittapuun mukaan hiljaista. Japanin kohdeasiantuntijamme Aleksin kävellessä Yanakan-alueen autioita katuja hän törmäsi izakayaan, japanilaiseen kulmakuppilaan. Paikan aukiolosta ilmoittava punainen paperilyhty oli lomapäivästä huolimatta nostettu liukuoven edustalle ja paloi kutsuvasti. ”Päätin pistäytyä tervehtimään omistajaa. Arvelin, että ilta olisi hiljainen, ja toden totta: olin pari tunnin jutustelun jälkeenkin edelleen illan ainoa asiakas”, Aleksi muistelee.

Maestro oli ilmeisen huolissaan Aleksin viihtyvydestä, vaikka tilanne ei suomalaismiestä häirinnytkään. ”Lopulta hän kuitenkin totesi laittavansa putiikin kiinni ja vei minut sen sijaan toiseen auki olevaan saman naapuruston kuppilaan, esitteli minut omistajille ja vaati saada tarjota minulle oluen omaan laskuunsa. Sanomattakin on selvää, että izakayasta tuli vakipaikkani.Seuraavalla kerralla sain tutustua myös muihin siellä käyviin asiakkaisiin, jotka olivat toinen toistaan mukavampia. Ja olipa heillekin hauska tarina kerrottavaksi.”


 

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!