New York

USA

MATKUSTUSKAUSI: helmikuu-marraskuu

MATKAVAIHTOEHDOT
Viikko, 7 yötä, sunnuntai-sunnuntai

Finnair logo

Retket & matkaohjelma 

 Kaikki retket sisältävät suomenkielisen opastuksen.

 -merkillä varustetut retket sisältyvät ohjelmallisen kaupunkimatkasi hintaan. 

Tämän matkan hintaan sisältyy kaikki retket ja ne ovat kaikki Retkitakuu -retkiä eli ne järjestetään aina osanottajamäärästä riippumatta.

 -merkillä varustetuilla palveluilla voit täydentää ohjelmallista kaupunkimatkaasi.


Iso Omena – kaupunki,  jonka syke ei sammu

Sunnuntaina  iltapäivällä saavut Finnairin suoralla reittilennolla New Yorkiin. Lentokentältä hotelliisi siirryt oppaamme kanssa. Kuljetuksen aikana oppaamme pitää kaupunkikatsauksen ja kertoo sinulle ensi vinkit New Yorkista ja sen tapahtumista sekä sopivista illallisravintoloista.


Monien mahdollisuuksien Manhattan

Maanantaina kiehtova Manhattan monine nähtävyyksineen avautuu sinulle aamiaisen jälkeen alkavalla kaupunkikierroksella. Bussilla, metrolla sekä kävellen tehtävän puolipäiväretken aikana ohitamme mm. Central Parkin ja Fifth Avenuen, jossa sijaitsevat mm. mahtava Metropolitanin taidemuseo ja Guggenheimin spiraalimainen rakennus.

Koet tyylikkään Rockefeller Center -aukion ja eläväisen Times Squaren sekä matkaat trendikkään SoHon, rennon Greenwich Villagen ja ylellisen Tribecan kautta aivan Manhattanin kärkeen. Battery Parkissa jalkaudumme bussista ihailemaan näkymää Vapaudenpatsaalle ja Ellis Islandille, jonka kautta miljoonat siirtolaiset saapuivat Amerikkaan – täynnä toivoa paremmasta tulevaisuudesta.  Retki jatkuu osin metrolla ja osin kävellen, jolloin pääset tutustumaan Manhattaniin pintaa syvemmältä. Matkasi hintaan sisältyvää 7 päivän julkisen liikenteen lippua voit hyödyntää koko lomaviikkosi ajan.

1 Opastettu kaupunkikierros Manhattanilla - Kesto n. 4 h, sisältyy matkan hintaan. Retkitakuu


Shop till you drop!  

Tiistaipäivää vietämme ostosten merkeissä. Teemme retken Woodbury Common Premium Outlets -ostoskeskukseen, yhteen New Yorkin suurimmista ostoskeskittymistä. Noin tunnin ajomatkan päässä sijaitseva alue koostuu 200 liikkeestä, joista voit ostaa tunnettuja merkkituotteita, kuten Burberry, Calvin Klein, Chanel, Giorgio Armani, Nike, Adidas jne.

2 Woodbury Common Premium Outlets -ostosretki - Kesto n. 6 h, sisältyy matkan hintaan. Retkitakuu

Jos ostosnälkäsi ei vielä hellittänyt ja matkalaukussasi on tilaa, voit tulevina lomapäivinä tehdä löytöjä Manhattanilla. Esim. Bloomingdale’s tai Macy’s tavaratalojen tarjonta saa sinut haukkomaan henkeä. Huippumuotia löydät Fifth Avenuen muotiliikkeistä, ja rajatonta ostostarjontaa voit täydentää monissa trendiliikkeissä, etnisissä pikkupuodeissa ja outlet-myymälöissä. Lähellä hotelliasi sijaitsee puolestaan suosittu Century 21 Shopping Center.


Nautintoja mielelle ja kielelle

Keskiviikon ohjelman voit suunnitella vapaasti omien mieltymystesi mukaan. Keskellä miljoonakaupungin sykettä oivan rentoutumispaikan tarjoaa Central Park -keskuspuisto. Noin neljä kilometriä pitkä puisto on oikea viherkeidas, jonne kaupunkilaisetkin tulevat piknikille, kävelemään, lenkkeilemään tai polkuveneilemään järvellä. Puisto on myös monien tapahtumien, mm. ilmaiskonserttien pitopaikka, ja siellä on kuvattu kohtauksia useista tunnetuista elokuvista. Pikkunälkään voit napata mukaasi hot dogin, ja isomman nälän yllättäessä kannattaa suunnata johonkin puiston ravintoloista.

New Yorkissa ollessasi sinun kannattaa pistäytyä ainakin yhdessä museossa. Voit myös varata kauttamme New York City Pass -kortin, joka sisältää pääsymaksun kuuteen suosittuun kohteeseen: Empire State Building, Amerikan luonnonhistoriallinen museo, Metropolitanin taidemuseo, Top of the Rock -näköalatasanne tai Guggenheim-museo, Vapaudenpatsas ja Ellis Island tai Circle Line -risteily, 9-11 Memorial -muistomerkki ja -museo tai Intrepid Meri-, Ilmailu- ja Avaruusmuseo.

5 New York City Pass -kortti - hinta ennakkoon 120 €/hlö.

New York on herkuttelijoiden paratiisi ja pullollaan erinomaisia ravintoloita. Fifth Avenuen Eataly on mainitsemisen arvoinen. Tämä Manhattanin suosituimpiin lukeutuva ravintola koostuu itse asiassa seitsemästä eri ravintolasta ja ruokahallista, josta voit maittavan lounaan jälkeen ostaa mukaasi tuliaisiksi italialaisia herkkuja.

Illallisravintolaksi sopii esimerkiksi Brooklynissa sijaitseva Michelin-tähdellä palkittu The River Café, jossa nautit huippukokkien valmistamien aterioiden ohella upeasta näkymästä Manhattanille. Ravintolassa on miljöönsä ansiosta kuvattu useita elokuvia ja televisiosarjoja. Varmistaaksesi paikkasi sinun kannattaa tehdä pöytävaraus etukäteen. Myös Wellington-hotellin vieressä sijaitseva perheomisteinen Patsy's-ravintola voi ylpeillä elokuvamaailmasta tunnetuilla asiakkaillaan. Vai lähtisitkö Hudson-joen tunnelmalliselle illallisristeilylle – upeasti iltavalaistu Manhattan piirtyy lähtemättömästi mieleesi.


Unelma Amerikasta

Torstain retkellä tutustutamme sinut siirtolaisten vaiheisiin Manhattanin kaakkoisosassa, jonne asettui kymmeniätuhansia siirtolaisia 1860-luvulta aina 1930-luvulle saakka. Vierailemme aluksi Lower East Siden Tenement-museossa, joka kertoo mieleenpainuvalla tavalla Yhdysvaltain historian merkittävästä vaiheesta: kuinka siirtolaisista tuli amerikkalaisia ja kuinka Amerikasta kehittyi kansakunta.

New Yorkin siirtolaisten historiaan perehdyttävä museo toimii Orchard Street –kadun varrella sijaitsevissa 1700- ja 1800-luvun vaatimattomissa rakennuksissa, joissa suurina siirtolaisvuosina asui yli 7000 siirtolaista eri puolilta maailmaa. Opastetulla kierroksella voit kokea siirtolaisajan elämän kirjon iloineen ja suruineen. Perheiden henkilökohtaiset tarinat avaavat koskettavasti elämän kulkua ja auttavat ymmärtämään amerikkalaisuuden merkityksen siirtolaisille.

Lower East Siden alueella aistit edelleen eri puolilta maailmaa tulleita erikoispiirteitä, kieliä, tuoksuja ja makuelämyksiä. Kävelykierros vie sinut kiinalaisten Chinatownista Mulberry-kadun ympäristöön Little Italyyn ja edelleen hollantilaiskortteleihin samalla kun kiinalaisravintoloiden eksoottiset aromit vaihtuvat italiaisen keittiön ja stroopwafel-vohvelikahviloiden tuoksuihin.  

Retken päätteeksi poikkeamme Essex Streetin kauppahalliin maistelemaan etnisiä herkkuja, joiden reseptit matkasivat siirtolaisten mukana tänne ”uuteen maailmaan” ja joiden maut ovat säilyneet vuosisatojen ajan. Retki tehdään osin julkisilla liikennevälineillä ja osin kävellen.

3 Unelma Amerikasta - Kesto n. 4 h, sisältyy matkan hintaan. Retkitakuu

Retken jälkeen onkin sopivasti lounasaika, jolloin voit valita lounasravintolan omien makumieltymystesi mukaan. Vaihtoehdot eivät taatusti lopu kesken! 

Iltapäiväsi on vapaa – päivän teemaa täydentää mainiosti vierailu esim. Liberty Islandilla tai Ellis Islandilla. New Yorkiin saapuneiden siirtolaisten joukossa oli myös tuhansia suomalaisia, jotka asettuivat enimmäkseen Brooklyniin. Heistä kertoo Ellis Islandin siirtolaismuseon pienimuotoinen näyttely, johon on koottu asiapapereita, valokuvia ja joitakin esineitä.  


Trendikäs Brooklyn

Perjantaina tutustutamme sinut Brooklyniin, jonne lähdemme iltapäivällä. Brooklyn kasvattaa koko ajan suosiotaan sen tunnelman vaihdellessa monikulttuuristen alueiden värikkyydes­tä varakkaiden kaupunginosien tyylikkyyteen. Brooklyn on näytellyt merkittävää osaa paitsi New Yorkin, myös koko Yhdysvaltain histo­riassa. Teemme kierroksen Brooklyn Heightsissa, joka on lähes yhtä vanha kuin Manhattan. Valokuvaustauolla voit ikuistaa upean Manhattanin siluetin pilvenpiirtäjineen sekä Yhdysvaltain vanhimpiin riippusiltoihin lukeutuvan Brooklynin sillan.

Retken päätteeksi yhteinen illallinen Brooklynissä ja kuljetus takaisin hotelliin.

4 Opastettu kaupunkikiertoajelu Brooklynissä - Kesto n. 4 h, sisältyy matkan hintaan. Retkitakuu


Kulttuuria kaikilla mausteilla

Lauantaina  sinulla on vielä koko päivä aikaa nauttia esim. New Yorkin museotarjonnasta joko City Pass -kortilla tai vapaavalintaisesti. Taidetta ja ulkoilua voit kätevästi yhdistää esim. High Line -puistossa ja -kävelykadulla, joka kulkee ylhäällä entisten rautatiekiskojen paikalla. Jos kuljet kadun loppuun, päädyt amerikkalaista taidetta esittelevään Whitney-museoon. Vuonna 2015 ovensa avannut museo on erinomainen vierailukohde jo pelkästään Manhattanille ja Hudson-joelle avautuvien näkymiensä ansiosta.

Kulttuurista puhuttaessa käsitteet kuten Carnegie Hall ja Lincoln Center puhuvat puolestaan. Esittävän taiteen ystävälle on tarjolla Lincoln Centerin valtava repertuaari oopperaa ja balettia. Ja jos teatteri on sydäntäsi lähellä, muista käydä Broadwaylla ja Theatre Districtillä. New Yorkin musikaalitaso on maailman huippuluokkaa ja moni asiakkaamme onkin sitä mieltä, että käynti New Yorkissa ei ole täydellinen ellet ole kokenut ainakin yhtä musikaalia. Kauttamme varaat kätevästi liput Broadwaylle, esim. Chicago-, Wicked-, Leijonakuningas- tai Oopperan kummitus -musikaaliin. Esitykset ovat erittäin suosittuja, joten varaathan lippusi ajoissa. Kysy tarkemmat tiedot myyntipalvelustamme.


Sunnuntaina lähdemme puolilta päivin elokuvista tuttuun Harlemin kaupunginosaan, jossa musiikki on vahvasti läsnä vielä nykyisinkin. Näemme mm. kuuluisan Apollo-teatterin, josta maailmanmaineeseen ovat ponnistaneet mm. Billie Holiday, James Brown ja Diana Ross.

Yhteisen lounaan jälkeen onkin aika suunnata oppaan kanssa lentokentälle, josta Finnairin suora yölento tuo sinut takaisin Helsinkiin maanantaiaamuna.

Seuraavat ohjelmalliset kaupunkimatkat New Yorkiin

LÄHTÖ PALUU MATKA HINTA ALKAEN  
23.9. Su 30.9. Su New York ohjelmallinen su-su, Finnair 2 599,00 € VARAA
14.10. Su 21.10. Su New York ohjelmallinen su-su, Finnair 2 899,00 € VARAA
24.2. Su 3.3. Su New York ohjelmallinen su-su, Finnair 1 999,00 € VARAA
24.3. Su 31.3. Su New York ohjelmallinen su-su, Finnair 2 299,00 € VARAA
14.4. Su 21.4. Su New York ohjelmallinen su-su, Finnair 2 639,00 € VARAA