Zagreb

Kroatia

MATKUSTUSKAUSI:  toukokuu-heinäkuu ja syyskuu-lokakuu

MATKAVAIHTOEHDOT: 
Miniviikko, 4 yötä

Vuoden 2018 uutuuskohteemme Zagreb on valinnut tunnuksekseen sydämen, joka kuvaa hyvin tämän lämminhenkisen kaupungin tunnelmaa. Miljoonan sydämensä voimalla se houkuttelee yhä useampia matkailijoita nauttimaan vehreistä puistoistaan, nähtävyyksistään ja monipuolisesta ruokakulttuuristaan.

Keskeisen sijaintinsa ansiosta Kroatian pääkaupunki on yli 900-vuotisen olemassaolonsa aikana saanut runsaasti vaikutteita sitä ym­päröiviltä alueilta. Yhtenä entisen Itävalta-Unkarin kaupungeista Zagreb on ilmeeltään vahvasti keskieurooppalainen. Ihastut historiallisten rakennusten muodostamaan kaupunkikuvaan, johon istuvat mutkattomasti sympaattiset pikkuputiikit ja taidegalleriat sekä ravintolat ja tietysti kahvilat. Kulttuurimatkailijaa Zagreb hemmottelee mm. musiikillaan, josta voit nauttia niin Habsburgien ajan loistoa henkivässä Kroatian Kansallisteatterissa kuin monissa jazz-klubeissa ja puistokonserteissa.

Idyllisessä Yläkaupungissa kohtaat todellisia helmiä, jotka löydät vain kävellen. Mirogoj’ssa sinulle kuiskii historia ja Medvednicassa nautit vehreistä luontopoluista. Eläväiset torit ja aukiot ovat puolestaan suosittuja kohtaamispaikkoja, joissa viihdytään pitkään ja aina sään salliessa. Keskusaukio Trg Bana Jelačića on Zagrebin sydän, jota kaupunkilaiset kutsuvat yksinkertaisesti "toriksi".

Zagrebista teemme myös ikimuistoisen päiväretken UNESCOn maailmanperintökohteeseen Plitvicen kansallispuistoon. Torilla tavataan!

Ohjelmallinen OK-Matka Zagrebiin sisältää:

Kohdemateriaalin

Suorat lennot Helsinki–Zagreb–Helsinki
Kesto 2h 45min, Croatia Airlines

Lentokenttäkuljetukset
suomenkielisen oppaan kanssa

Suomenkielisen oppaan palvelut
Kaupunkikatsaus ja neuvonta

Majoituksen Palace-hotellissa
4 yötä: sunnuntai-torstai

Ruokailut
Aamiainen päivittäin
1 illallinen

Hintaan sisältyvät retket:
1 Opastettu kaupunkikiertoajelu 
2 Opastettu kävelykierros Zagrebissa
3 Mirogoj ja Medvednica

Täydennä ohjelmaasi

4 Plitvicen kansallispuisto