MATKUSTUSKAUSI
maaliskuu-huhtikuu ja lokakuu
MATKAVAIHTOEHDOT:
Miniviikko, 4 yötä
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Ei ihan mikä tahansa soutuvene.

Italia_Venetsia_kaksi gondolia_ThinkstockPhotos-183882163

Gondoli, la gondola, kuuluu erottamattomasti Venetsian historiaan. Sanan alkuperästä kiistellään, mutta moni muu asia on jämpti: gondolin valmistuksessa käytetään kahdeksaa eri puulajia, sen pituus on aina 10.87 ja leveys 1.42 metriä.

Aiemmin vain vanhoihin gondolieerisukuihin kuuluvat miehet saivat toimia gondolieereina. Vuodesta 2007 alkaen gondolieerin ammatti on ollut mahdollinen saavuttaa myös gondolieerin ammattitutkinnon suorittamalla. Ensimmäinen virallinen naisgondolieeri aloitti työnsä vuonna 2009.

Venetsian alueella on yhä kuusi veistämöä, joissa valmistetaan perinteisiä  gondoleita. Gondolin tarkkaa hintaa ei kukaan paljasta, mutta joka tapauksessa puhutaan kymmenistä tuhansista euroista.

Rantahiekkaa kaupunkijalkineissa.

Italia_Venetsia_Lido_ranta_ThinkstockPhotos-177412072

Vaikka lähdetkin Venetsiaan kaupunkilomalle, voit käydä siellä myös kävelyllä keväisellä rantahietikolla. Lyhyen vaporettomatkan päässä keskustasta löydät Lidon saaren vaaleat hiekkarannat, joille venetsialaiset suuntaavat kulkunsa kesällä viikonloppuisin ja työpäivän päätteeksi.

Lidon ensimmäinen maksullinen ranta-alue "Grande stabilimento balneario eretto sull'Onda viva del Mare" perustettiin jo vuonna 1857. Tuon vuosisadan lopussa Lido oli verrattavissa Biarritzin tai Ostendin kaltaisiin yläluokan suosimiin ranta- ja terveysmatkakohteisiin. Kuuluisat filmitähdet, kirjailijat ja kuninkaalliset viettivät lomiaan Lidon huippulaadukkaissa hotelleissa.

Nykyisin Lido tunnetaan paitsi rannoistaan myös jokavuotisista Venetsian filmifestivaaleista, joka on maailman vanhin kansainvälinen elokuvajuhla. Ajatella. Kengistäsi löytyvää Lidon rantahiekkaa ovat kenties karistaneet popoistaan myös monet elokuvamaailman ykkösnimet.

Tervehdi Vivaldia palatsissa.

Italia_Venetsia_viulu ja naamio_ThinkstockPhotos-490398710

Tervetuloa historian tuotteliaimpiin säveltäjiin kuuluvan Antonio Vivaldin synnyinkaupunkiin. Täällä voit nauttia mestarin sävelistä puitteissa, joista kotona kertomalla teet naapurisi kateelliseksi - tai ainakin saat heidät suunnittelemaan omaa Venetsian matkaansa. 

Antonion isä toimi viulistina San Marco -kirkon orkesterissa. Antonio sai 25-vuotiaana pappisvihkimyksen, mutta siirtyi pian työskentelemään viulunsoiton opettajaksi myös musiikkioppilaitoksena toimineeseen lastenkotiin. Lasten musiikilliset taidot nousivat niin korkealle, että koko laitos niitti tällä ansiolla laajalti mainetta ja kunniaa.

Korkeatasoinen on myös konserttien laatu nyky-Venetsiassa. Kun Vivaldin sävelet valtaavat kirkon - tai Verdin ooppera 1500-luvun palatsin salit - menee elämys suoraan ihon alle. Käytännön vinkki kaikille kulttuurinnälkäisille Venetsian-kävijöille: Varaa mukaan nenäliina, jos liikutut herkästi.


Omien kanaalien kulkija

lisätietosivun_laatikko_Venetsia

Tuoteasiantuntijaamme Riittaa ei tarvitse paljonkaan houkutella kertomaan, mikä Venetsiassa viehättää. ”Se on kertakaikkisen ihana kaupunki! San Marcon aukio täytyy tietenkin nähdä, mutta itse nautin eniten tunnelmasta matkailijavirtojen ulottumattomissa. Kauas tunnetuimmilta nähtävyyksiltä ei kuitenkaan tarvitse lähteä, sillä Venetsiassa päiväretkellä käyvät matkailijat liikkuvat pienellä alueella.”

Kapeat kanaalit, paikallinen elämä ja uniikki kaupunkiympäristö saavat Riitan usein haikailemaan Venetsiaan yhä uudelleen ja uudelleen. ”On hieno tunne, kun pitkän ja antoisan kaupunkilomapäivän päätteeksi näkee oman ”kotikanaalinsa” ja hotellin. Venetsialaisissa hotelleissa on oma klassisen arvokas tyylinsä, joka ilahduttaa minua.”

Riitta vinkkaa, että Venetsia sopii kaupunkilomakohteeksi myös herkkäunisille. ”Kaupungista puuttuu mopojen pärinä ja auton torvien tööttäily. Gondoli ei paljon ääntä pidä, ja illalla kaupunki on muutenkin hiljentynyt. Sen sijaan klassinen musiikki voi alkuillasta kantautua korviin jostakin lähiseudun konsertista. Tunnelma on suorastaan taianomainen.”


Seuraavat ohjelmalliset kaupunkimatkat Venetsiaan

LÄHTÖ PALUU MATKA HINTA ALKAEN    
31.3. Su 4.4. To Venetsia ohjelmallinen su-to, Finnair 1 299,00 € VARAA
14.4. Su 18.4. To Venetsia ohjelmallinen su-to, Finnair 1 499,00 € VARAA
6.10. Su 10.10. To Venetsia ohjelmallinen su-to, Finnair 1 399,00 € VARAA
13.10. Su 17.10. To Venetsia ohjelmallinen su-to, Finnair 1 399,00 € VARAA