Venetsia

Italia

MATKUSTUSKAUSI: huhtikuu

MATKAVAIHTOEHDOT:
viikonloppu 3 yötä

Finnair logo

Retket & matkaohjelma

 Kaikki retket sisältävät suomenkielisen opastuksen.

 -merkillä varustetut retket sisältyvät ohjelmallisen kaupunkimatkasi hintaan. 

Tämän matkan hintaan sisältyy kaikki retket ja ne ovat kaikki Retkitakuu -retkiä eli ne järjestetään aina osanottajamäärästä riippumatta.


Ikuinen hurmuri

Torstaiaamuna saavut Finnairin suoralla reittilennolla Milanoon, josta lähdemme oppaan kanssa kohti Venetsiaa. Matkan aikana kuulet oppaalta Venetsian ajankohtaisista tapahtumista ja saat vinkkejä loman viettoosi. Pysähdymme kuohuviineistään tunnetulla Franciacortan alueella ja nautimme yhteisen lounaan.

Venetsiassa taitamme loppumatkan yksityisillä taksiveneillä, jotka vievät meidät lyhyelle kierrokselle ainutlaatuiselle Canal Grandelle. Kuljet pitkin tätä Venetsian ”pääkatua”, joka on kaupungin kanaaleista mahtavin ja pisin. Sen varrella näet mm. Venetsian kauneimpia 1200-1500 -luvun palatseja, joiden julkisivuja voit ihailla ainoastaan veneestä käsin. Pienet taksiveneet kulkevat Venetsian eri kaupunginosien läpi ohittaen mm. Ca’ d’Oron upean palatsin ja Rialton sillan. Ennen Accademian sillan alitusta ja hotelliin siirtymistä voit ihailla Ca’ Grassin ja Ca’ Rezzonicon palatsien julkisivuja. Huom! veneissä on katto, joten valokuvaamismahdollisuus on rajoitettu.

1 Canal Granden kanaalikierros - Kesto noin 30 min, sisältyy matkan hintaan. Retkitakuu

Lopuksi oppaasi vie sinut majoittumaan aivan Venetsian keskustassa, Pyhän Markuksen aukion tuntumassa sijaitsevaan hotelliisi.


Menneen ajan loistoa

Perjantaina on vuorossa kävelykierros Venetsiassa, jonka salaisuuksiin sinut johdattaa kaupungin erinomaisesti tunteva oppaamme. Maailman romanttisimpiin vierailukohteisiin lukeutuva Venetsia kantaa monia lempinimiä, kuten laguunin kuningatar ja Adrianmeren helmi. Rialto-nimiselle pääsaarelle, kuuluisan Pyhän Markuksen aukion laidalle ovat keskittyneet Venetsian tärkeimmät nähtävyydet: kultamosaiikein koristeltu bysanttilaistyylinen Pyhän Markuksen kirkko, marmorinen Herttuoiden palatsi ja prokuraattirakennukset, joiden suojissa toimivat Venetsian perinteikkäät musiikkikahvilat. Kaupungin tunnusmerkkeihin kuuluvat myös kellotornit Campanile sekä toinen kellotorni, jossa maureja esittävät patsaat lyövät täydet tunnit.

Näemme myös Huokausten sillan, joka yhdisti Herttuoiden palatsin tuomioistuinsalit Venetsian synkkiin vankiloihin. Aukiolta jatkamme kapeiden kujien ja siltojen kautta Rialtolle, joka ylittää pääkanaalin Canal Granden ja johtaa värikkäälle vihannes- ja kalatorille. Samalla tulevat tutuiksi Rialton ympäristön tärkeimmät ostoskadut.

Aatelispalatsit kiehtovat Venetsian matkaajaa – niiden suljetut ovet houkuttelevat astumaan sisään. Vastaamme kutsuun ja viemme sinut kierrokselle Mocenigo-palatsiin, jossa saat aavistuksen 1700- ja 1800-luvun patriisiperheiden loisteliaasta elämästä. Mocenigot olivat venetsialainen mahtisuku, joka omisti 1600-luvulla rakennetun, nykyisin Venetsian museosäätiölle kuuluvan palatsin. Ulkoisesti vaatimaton rakennus kätkee sisälleen huolellisesti restauroidun kokonaisuuden. Freskojen, suurikokoisten maalausten ja kattokruunujen koristamissa huoneissa pääset ihailemaan ajalle tyypillisiä huonekaluja ja esineistöä sekä historiallisesti merkittäviä pukuja ja koruja. Halutessasi voit tutustua myös hajuvesien maailmaan, joita esitellään palatsin kuudessa huoneessa. 

2 Opastettu kävelykierros Venetsiassa ja Mocenigo-palatsi - Kesto n. 3,5 h, sisältyy matkan hintaan. Retkitakuu

Illalla voit vielä käydä aistimassa Pyhän Markuksen aukion tunnelmaa, joka iltaruskossa avautuu eteen aivan toisenlaisena: mystisenä, autenttisena ja hiljaisena. Viimeistään silloin voit todeta, että Venetsiassa yöpyvä matkailija on päivävierailijoihin nähden etuoikeutetussa asemassa päästessään kokemaan kaksi erilaista kaupungin olomuotoa. On helppo myöntää Napoleonin olleen oikeassa sanoessaan, että aukio on Euroopan kaunein olohuone. 


Sinun Venetsiasi

Lauantain voit käyttää omatoimiseen kaupunkiin tutustumiseen. Mukavan päiväretken voit tehdä Venetsian idylllisille saarille, jonne pääset vaporetto-lautan kyydissä. Lasinpuhallustaiteestaan tunnettu Murano, värikäs pitsisaari Burano tai taianomainen Torcello ovat vierailemisen arvoisia.

Venetsian rakennustaidetta voit ihailla joka askeleella kapeilla kujilla ja kanavien varsilla, mutta kaupunki tarjoaa sinulle monenlaisia elämyksiä myös sisätiloissa. Monet museoista ovat jo pelkästään rakennuksina merkittäviä nähtävyyksiä kuten Peggy Guggenheim -museo Canal Granden varrella. Modernin taiteen kokoelmissa on mm. Picasson, Dalín ja Pollockin teoksia. Kuvataiteen ystävän ei kannata jättää väliin myöskään Taideakatemiaa, jossa on esillä merkittävien italialaistaiteilijoiden, kuten Leonardo da Vincin, Tizianin ja Tintoretton taidonnäytteitä.


Näkemiin Venetsia

Sunnuntaina hyvästelemme Venetsian ja lähdemme paluumatkalle kohti Milanoa. Pysähdymme suurten tunteiden Veronassa, johon tutustumme opastetulla kävelykierroksella. Romeon ja Julian kaupunki Veronan pääaukio on Piazza Bra, jonka laidalla kohoaa roomalaisajoista muistuttava amfiteatteri L’Arena, Veronan oopperajuhlien näyttämö. Piazza Signori -aukiolla sijaitsevat Veronaa keskiajalla hallinneen Scala-suvun asuin- ja hallintorakennukset sekä suvun pieni kotikirkko. Keskiajalla Veronassa käydyt sukuriidat saivat Shakespearen sijoittamaan Romeon ja Julian surullisen rakkaustarinan juuri Veronaan. Kävelykierroksella kuulet rakastavaisten tarinan ja näet Julian parvekkeen ja Romeon kotitalon.

3 Opastettu kävelykierros Veronassa - Kesto n. 1,5 h, sisältyy matkan hintaan. Retkitakuu

Kierroksen jälkeen sinulla on vapaata aikaa omatoimiselle lounaalle ennen matkan jatkumista Milanoon.
Oppaamme vie sinut lentoasemalle, josta palaat Finnairin suoralla reittilennolla takaisin Helsinkiin.