MATKUSTUSKAUSI: 
huhtikuu ja syyskuu-lokakuu
MATKAVAIHTOEHDOT: 
Miniviikko, 4 yötä

Retket & matkaohjelma

  -symbolilla merkityt suomeksi opastetut retket sisältyvät Reykjavíkin matkasi hintaan.


Maailman pohjoisin pääkaupunki

Maanantaina iltapäivällä saavut Icelandairin suoralla reittilennolla Reykjavíkiin, jossa suomenkielinen oppaamme sinua odottaa. Oppaan johdolla kuljetus keskustaan, jossa majoitut keskustassa sijaitsevaan viihtyisään hotelliin. Majoittumisen jälkeen oppaan kaupunkikatsaus, jossa saat lomavinkkejä kaupungin tapahtumista, ravintoloista ja nähtävyyksistä.


Luontoelämysten Kultainen Kolmio

Sisältyy hintaan, kesto n. 8 t

Tiistaina tutustut Islannin upeaan luontoon kokopäivän Kultainen Kolmio -retkellä. Aluksi matkaamme Euraasian ja Pohjois-Amerikan mannerlaattojen erkanemiskohdassa sijaitsevaan Þingvellirin luonnonpuistoon, jossa voit aistia luonnon hiljaista voimaa. Paitsi maantieteellisesti paikalla on myös suuri historiallinen merkitys, sillä viikingit valitsivat sen parlamenttipaikakseen vuonna 930.

Seuraavaksi näemme maan tunnetuimman kuumaa vettä suihkuttavan lähteen, Geysirin, joka on antanut nimensä kaikille muille vastaavanlaisille lähteille. Tällä kuumien lähteiden alueella on lukuisia Geysiriäkin aktiivisempia lähteitä, kuten säännöllisesti lähes 20 metrin korkeuteen purkautuva Strokkur. Ennenkuin jatkamme matkaa nautimme maittavan buffet-lounaan hotelli Geysirissä.

Viimeinen käyntikohteemme on hämmästyttävä Gullfoss-vesiputous Hvítá-joen mutkassa Langjökullin jäätikön eteläpuolella. Nimi Gullfoss tarkoittaa Kultaista putousta ja se saa kauniin värinsä veden ja jään kalvamasta sedimentistä. Putouksen voiman sanotaan tarttuvan vierailijoihinsa, joten palaat entistä energisempänä takaisin Reykjavíkiin.


Kotoisa ja rento Reykjavík

Sisältyy hintaan, kesto n. 4 t

Keskiviikon kaupunkikierros vie sinut katsomaan Reykjavíkin tärkeimpiä nähtävyyksiä, joihin kuuluvat mm. Vanhankaupungin keskusta, Laugardalurin uimala sekä Islannin korkein rakennus, Hallgrímskirkja-kirkko torneineen.

Vierailemme myös futuristisen näköisellä Perlanin näköalapaikalla, jonka lasikuvulta aukeavat upeat näkymät niin Reykjavíkin kaupunkiin kuin sitä ympäröivään luontoon.

Kulttuuria ja islantilaista kulinarismia

Iltapäivääsi voit viettää omien mieltymystesi mukaan esimerkiksi kaupungin vanhassa keskustassa, joka tunnetaan postinumeronsa perusteella nimellä Reykjavík 101. Gallerioiden ystävänä sinun kannattaa tutkia myös Skólavörðustígur-kadun tarjonta. Vierailemisen arvoinen on ilman muuta musiikki- ja konserttitalo Harpa, jonka sisätilat henkivät tulivuorimaista tunnelmaa.  Houkuttaisiko kylpylähetki kaupungin keskustassa? Jos vastaat kyllä, pistäydy keskustan ulkouimalan lämpimässä termaalivedessä.

Mieli ja keho virkistyneenä onkin aika etsiä illallisravintola – sen löydät helposti kaupungin monipuolisesta valikoimasta. Vaihtoehtoja on tasokkaista ruokaravintoloista, moderneihin fine dining  –paikkoihin sekä perinteisen tyylin laaturavintoloihin. Islantilaisen ruokakulttuurin perusraaka-aine on kala, mutta monien ravintoloiden ruokalistoilta löydät herkullisia lammas-aterioita. Jos olet oikein rohkea, kokeilet perinteistä ruokalajia hákarlia, pitkään kuivunutta kalaa. Takaamme mieliinpainuvan elämyksen!

Jos illallisen jälkeen tanssijalkasi vipattaa, voit matkalla hotelliin pistäytyä jossakin niistä monista kahviloista, jotka kuin taikaiskusta muuttuvat iltaisin tanssipaikoiksi. Reykjavíkilaiseen luovaan tyyliin tanssiminen on sallittu muuallakin kuin tanssilattialla – luonnollisesti menninkäisiä varoen. 


Reykjanes ja kylpyhetki Sinisellä laguunilla

Sisältyy hintaan, kesto n. 5,5 t

Torstain retkikohteitamme ovat Reykjanesin niemimaa ja siellä sijaitseva Sininen laguuni. Luonnonihmeiden määrä saarella tuntuu olevan loputon. Näemme muinaisen laavaviran päälle rakennetun Hafnarfjörðurin kaupungin sekä Kleifarvatnin järven, Krísuvíkin geotermisen alueen ja Grindavikin satamakaupungin. 

Ennen paluuta hotelliin koet matkan loppuhuipennuksena kylpyhetken Sinisellä laguunilla. Sähkönsininen vesi mustalla laavakentällä on mieliinpainuva näky, ja kylpeminen 35-asteisessa mineraalipitoisessa vedessä unohtumaton elämys.


Näkemiin Reykjavík!

Perjantaiaamuna oppaan johdolla varhainen lähtö hotellistasi kohti Keflavíkin lentoasemaa, josta Icelandairin aamulento tuo sinut Helsinkiin. 

Seuraavat ohjelmalliset kaupunkimatkat Reykjavíkiin

LÄHTÖ PALUU MATKA HINTA ALKAEN    
7.10. Ma 11.10. Pe Reykjavik ohjelmallinen ma-pe, Icelandair 1 299,00 € VARAA