Reykjavik

Islanti

MATKUSTUSKAUSI: huhtikuu ja syyskuu-lokakuu

MATKAVAIHTOEHDOT: 

Miniviikko, 4 yötä

Retket & matkaohjelma

 Kaikki retket sisältävät suomenkielisen opastuksen.

 -merkillä varustetut retket sisältyvät ohjelmallisen kaupunkilomasi hintaan. 

Tämän matkan hintaan sisältyy kaikki retket ja ne ovat kaikki Retkitakuu -retkiä eli ne järjestetään aina osanottajamäärästä riippumatta.


Maailman pohjoisin pääkaupunki

Maanantaina iltapäivällä saavut Icelandairin suoralla reittilennolla Reykjavíkiin, jossa suomenkielinen oppaamme sinua odottaa. Oppaan johdolla kuljetus keskustaan, jossa majoitut keskustassa sijaitsevaan viihtyisään hotelliin. Majoittumisen jälkeen oppaan kaupunkikatsaus, jossa saat lomavinkkejä kaupungin tapahtumista, ravintoloista ja nähtävyyksistä.


Luontoelämyksiä Kultaisessa Kolmiossa

Tiistaina tutustut Islannin upeaan luontoon kokopäivän Kultainen Kolmio -retkellä. Aluksi matkaamme Euraasian ja Pohjois-Amerikan mannerlaattojen erkanemiskohdassa sijaitsevaan Þingvellirin luonnonpuistoon, jossa voit aistia luonnon hiljaista voimaa. Paitsi maantieteellisesti paikalla on myös suuri historiallinen merkitys, sillä viikingit valitsivat sen parlamenttipaikakseen vuonna 930.

Seuraavaksi näemme maan tunnetuimman kuumaa vettä suihkuttavan lähteen, Geysirin, joka on antanut nimensä kaikille muille vastaavanlaisille lähteille. Tällä kuumien lähteiden alueella on lukuisia Geysiriäkin aktiivisempia lähteitä, kuten säännöllisesti lähes 20 metrin korkeuteen purkautuva Strokkur. Ennenkuin jatkamme matkaa nautimme maittavan buffet-lounaan hotelli Geysirissä.

Viimeinen käyntikohteemme on hämmästyttävä Gullfoss-vesiputous Hvítá-joen mutkassa Langjökullin jäätikön eteläpuolella. Nimi Gullfoss tarkoittaa Kultaista putousta ja se saa kauniin värinsä veden ja jään kalvamasta sedimentistä. Putouksen voiman sanotaan tarttuvan vierailijoihinsa, joten palaat entistä energisempänä takaisin Reykjavíkiin.

1 Kultainen Kolmio -retki - Kesto n. 8 h, sisältyy matkan hintaan. Retkitakuu


Gallerioista kahviloihin

Keskiviikon kaupunkikierros vie sinut katsomaan Reykjavíkin tärkeimpiä nähtävyyksiä, joihin kuuluvat mm. Vanhankaupungin keskusta, Laugardalurin uimala sekä Islannin korkein rakennus, Hallgrímskirkja-kirkko torneineen. Näemme myös lohijoen, joka muistuttaa Reykjavíkin läheisestä yhteydestä sitä ympäröivään luontoon.

2 Opastettu kaupunkikiertoajelu - Kesto n. 4 h, sisältyy matkan hintaan. Retkitakuu

Iltapäivääsi voit viettää omien mieltymystesi mukaan esimerkiksi kaupungin vanhassa keskustassa, joka tunnetaan postinumeronsa perusteella nimellä Reykjavík 101. Gallerioiden ystävänä sinun kannattaa tutkia myös Skólavörðustígur-kadun tarjonta. Vierailemisen arvoinen on ilman muuta musiikki- ja konserttitalo Harpa, jonka sisätilat henkivät tulivuorimaista tunnelmaa.  Houkuttaisiko kylpylähetki kaupungin keskustassa? Jos vastaat kyllä, pistäydy keskustan ulkouimalan lämpimässä termaalivedessä.

Mieli ja keho virkistyneenä onkin aika etsiä illallisravintola – sen löydät helposti kaupungin monipuolisesta valikoimasta. Vaihtoehtoja on tasokkaista ruokaravintoloista, moderneihin fine dining  –paikkoihin sekä perinteisen tyylin laaturavintoloihin. Islantilaisen ruokakulttuurin perusraaka-aine on kala, mutta monien ravintoloiden ruokalistoilta löydät herkullisia lammas-aterioita. Jos olet oikein rohkea, kokeilet perinteistä ruokalajia hákarlia, pitkään kuivunutta kalaa. Takaamme mieliinpainuvan elämyksen!

Jos illallisen jälkeen tanssijalkasi vipattaa, voit matkalla hotelliin pistäytyä jossakin niistä monista kahviloista, jotka kuin taikaiskusta muuttuvat iltaisin tanssipaikoiksi. Reykjavíkilaiseen luovaan tyyliin tanssiminen on sallittu muuallakin kuin tanssilattialla – luonnollisesti menninkäisiä varoen. 


Reykjanes ja Sininen laguuni

Torstain retkikohteitamme ovat Reykjanesin niemimaa ja siellä sijaitseva Sininen laguuni. Luonnonihmeiden määrä saarella tuntuu olevan loputon. Näemme muinaisen laavaviran päälle rakennetun Hafnarfjöðurin kaupungin sekä Kleifarvatnin järven, Krísuvíkin geotermisen alueen ja Grindavikin satamakaupungin. 

Ennen paluuta hotelliin koet matkan loppuhuipennuksena kylpyhetken Sinisellä laguunilla. Sähkönsininen vesi mustalla laavakentällä on mieliinpainuva näky, ja kylpeminen 35-asteisessa mineraalipitoisessa vedessä unohtumaton elämys.

3 Reykjanes ja Sininen Laguuni - Kesto n. 5,5 h, sisältyy matkan hintaan. Retkitakuu


Perjantaiaamuna oppaan johdolla varhainen lähtö hotellistasi kohti Keflavíkin lentoasemaa, josta Icelandairin aamulento tuo sinut Helsinkiin. 

Seuraavat ohjelmalliset kaupunkimatkat Reykjavíkiin

LÄHTÖ PALUU MATKA HINTA ALKAEN  
2.4. Ma 6.4. Pe Reykjavik ohjelmallinen ma-pe, Icelandair 1 299,00 € VARAA
9.4. Ma 13.4. Pe Reykjavik ohjelmallinen ma-pe, Icelandair 1 199,00 €Tarjous! VARAA
16.4. Ma 20.4. Pe Reykjavik ohjelmallinen ma-pe, Icelandair 1 199,00 €Tarjous! VARAA
23.4. Ma 27.4. Pe Reykjavik ohjelmallinen ma-pe, Icelandair 1 399,00 € VARAA
24.9. Ma 28.9. Pe Reykjavik ohjelmallinen ma-pe, Icelandair 1 499,00 € VARAA