Praha

Tšekki

MATKUSTUSKAUSI: maaliskuu-joulukuu

MATKAVAIHTOEHDOT:
Viikonloppu, 3 yötä
Miniviikko, 4 yötä
Viikko, 7 yötä

Finnair logo

Retket & matkaohjelma

Alta käy ilmi mitkä retket sisältyvät jo valmiiksi ohjelmallisen Prahan matkasi hintaan ja millä retkillä voit täydentää ohjelmaasi. 

Retket voi varata ennakkoon edullisempaan hintaan. Kaikki muut paitsi Retkitakuu-retket vaativat minimiosallistujamäärän. Varaamalla kaikki haluamasi retket jo ennen matkaa säästät rahaa ja varmistat paikkasi retkillä.

 Kaikki retket sisältävät suomenkielisen opastuksen.

Retkitakuu -merkillä varustetut retket järjestetään aina osallistujamäärästä riippumatta.

 -merkillä varustetut retket sisältyvät ohjelmallisen kaupunkimatkasi hintaan.

 -merkillä varustetuilla retkillä voit täydentää ohjelmallista kaupunkimatkaasi. 


Kultainen Praha kutsuu

Saavut Prahaan Finnairin suoralla aamulennolla. Oppaamme on toivottamassa sinut tervetulleeksi lentokentällä, josta lähdet kaupunkikierrokselle tekemään tuttavuutta tämän Vltava-joen molemmin puolin kukoistavan kaupungin kanssa. Ajamme ensin Linnakaupungin alueelle, jossa nautimme kevyen tervetuliaislounaan tuoreen tšekkioluen siivittämänä. Samalla saat ajankohtaisia vinkkejä lomallesi oppaan kaupunkikatsauksessa.

Lounaan jälkeen teemme maisemakierroksen, jonka myötä saat hyvän yleiskuvan kaupungista. Linnakaupungista ajamme viehättävään Malá Stranan kaupunginosaan, Vltava-joen rantakatua pitkin Vanhankaupungin mutkitteleville kaduille ja lopuksi Uudenkaupungin puolelle.

Retkipäivät to ja su

1 Opastettu kaupunkikiertoajelu ja lounas - Kesto n. 4 h, sisältyy ohjelmallisen matkan hintaan. Retkitakuu


Vanhankaupungin kävelykierros  

Toinen lomapäiväsi alkaa kävelykierroksella historiallisessa Vanhassakaupungissa. Aloitamme kierroksen Václavin aukiolta, josta kävelemme kohti Vanhankaupungin sydäntä Staroměstské náměstía. Aukiota reunustavat upeasti restauroidut talot edustavat useita tyylisuuntia aina gotiikasta jugendiin. Kuulet oppaaltamme mielenkiintoisia tarinoita menneiltä ajoilta ja aistit Vanhankaupungin kiehtovaa tunnelmaa. Kierroksen päätteeksi näet kuuluisan Kaarlen sillan, joka yhdistää toisiinsa Prahan Vanhankaupungin ja Pienen Puolen eli Malá Stranan.

Retkipäivät pe ja ma

2 Opastettu kävelykierros Vanhassakaupungissa - Kesto n. 1,5 h, sisältyy ohjelmallisen matkan hintaan. Retkitakuu

Linnakaupunki ja Strahovin luostarin kirjasto  

Iltapäivällä lähdemme tutustumaan Prahan Linnakaupunkiin, josta koko Prahan historia on saanut alkunsa. Linnakaupunkia hallitsee mahtava Kuninkaanlinna, joka ensimmäisen kerran rakennettiin jo 800-luvulla. Se on tuhoutunut ja rakennettu uudestaan aikojen saatossa moneen kertaan. Nykyisin Linnakaupunki on koko maan tärkein matkailukohde ja sieltä löytyvät Prahan merkittävimmät nähtävyydet, kuten Loreton pyhäkkö, Vituksen katedraali sekä Strahovin luostari, jonka kirjastossa vierailemme. Upea barokkityylinen kirjasto pitää sisällään yli 130 000 teosta, joista tärkein on 800-luvulta peräisin oleva Strahovin evankeliumi.

Kävelyretkemme aikana saat hyvän yleiskuvan linnan alueen historiasta ja nähtävyyksistä. Iltapäiväretkemme jälkeen sinun onkin helppo tutustua alueen museoiden ja palatsien tarjontaan omin päin. Huom! Retkellä ei käydä sisällä linna-alueen rakennuksissa.

Retkipäivät pe ja ma

3 Prahan linnakaupunki ja Strahovin luostarin kirjasto - Kesto n. 2,5 h, sisältyy ohjelmallisen matkan hintaan. Retkitakuu


Malá Stranan kävelykierros ja jokiristeily

Prahan historiallinen keskus ei rajoitu ainoastaan Vanhankaupungin alueelle, vaan jatkuu myös joen toisella puolella Malá Stranassa eli Pienellä Puolella. UNESCOn suojelemassa Malá Stranassa rakennukset ovat valmistuneet pääosin barokkiaikakaudella. 1700-luvun jälkeen tähän kaupunginosaan ei ole rakennettu mitään. Malá Stranasta huokuukin aidoin ja parhaiten säilynyt Praha. Pieni Puoli on ehdottomasti tutustumisen arvoinen ja viehättävä kaupunginosa, josta kirjailija Jan Neruda kirjoitti Prahalaistarinoissaan. Siellä kävelet puutarhojen, mutkikkaiden pikkukatujen, kirkkojen ja historiallisten rakennusten lomassa. Vierailet mm. 30-vuotisen sodan sotapäällikkö Wallensteinin puutarhassa sekä näet katolilaisille tärkeän Bambino di Praga -nuken. Tämän jälkeen teemme tunnin mittaisen jokilaivaristeilyn Vltavalla, jonka aikana pääset ihailemaan joen molempien rantojen rakennuksia ja Prahan linnaa hieman erilaisesta näkökulmasta.

Retkipäivät la ja ti

4 Malá Stranan kävelykierros ja jokiristeily - Kesto n. 2,5 h, hinta ennakkoon 27 €/hlö, hinta paikan päällä 30 €/hlö. Retkitakuu


Tšekkioluen salat

Tšekeistä löytyy tänä päivänä yli 400 panimoa, joista 35 sijaitsee Prahassa, joten Prahaa ei suotta kutsuta Tšekin olutpääkaupungiksi. Olut ei myöskään Tšekeissä ole mikään leikin asia ja oluen laskeminen kaikkien taiteiden sääntöjen mukaan vaatiikin harjaantumista ja ammattitaitoa.

Iltaretkemme aikana tutustumme kahteen erilaiseen olutravintolaan. Ensimmäisessä paikassa on joka pöydässä omat oluthanat ja pääset itse harjoittelemaan maan kuuluisimman oluen, Pilsner Urquellin valuttamista tuoppeihin. Toinen ravintola tunnetaan laajasta valikoimasta pienpanimoiden tuotteita ja tarjolla onkin 30 erilaista hanaolutta. Nautimme viiden oluen maistiaiset sekä palan painikkeeksi pientä tyypillistä tšekkiläistä baaripurtavaa. 

Retkipäivä ti

5 Tšekkioluen salat - Kesto n. 2,5 h, hinta ennakkoon 32 €/hlö, hinta paikan päällä 35 €/hlö. 


Kylpyläkaupunki Karlovy Vary

Jos olet koko viikon tai miniviikon matkalla, on sinun mahdollista lähteä kokopäiväretkelle Tšekin länsiosassa sijaitsevaan Karlovy Varyyn. Se on maan kuuluisin kylpyläkaupunki, jossa terveyttä edistävistä vesistä ja kylvyistä on nautittu jo keskiajalta lähtien. Sen kävijäkuntaan on lukeutunut monia kuuluisuuksia, aristokraatteja ja valtionpäämiehiä.

Retken aikana teet kävelykierroksen tässä Länsi-Böömin kauneimmassa kaupungissa, näet kolonnadit suihkulähteineen ja maistelet kuumia terveysvaikutteisia lähdevesiä. Nouset myös köysiradalla Diana-kukkulalle nauttimaan näköaloista ja maistuvasta lounaasta. Ennen paluumatkaa sinulle jää vielä omaa aikaa kaupungilla kiertelyyn. 

Retkipäivä ke

 6 Kylpyläkaupunki Karlovy Vary - Kesto n. 8 h, hinta ennakkoon 70 €/hlö, hinta paikan päällä 80 €/hlö.


Mustan teatterin taikaa

Teatterin merkitys on kautta aikojen ollut tšekkiläisille poikkeuksellisen suuri, ja maan presidenttinäkin on toiminut näytelmäkirjailija. Niinpä Prahan lomaasi kannattaa sisällyttää ainakin yksi teatterielämys.

Suosittelemme Mustaa teatteria, joka rantautui Kiinasta Tšekkiin 1950-luvulla. Teatterimuoto yhdistää nykytanssin, musiikin, improvisaation, fantasian sekä pantomiimin, eikä sen ymmärtämiseen tarvita kielitaitoa. Mustan teatterin luonteenomaiset piirteet ovat mustien verhojen käyttö, pimennetty näyttämö sekä UV-valon ja fluoresenssoitujen pukujen yhdistelmä, jolla pyritään synnyttämään katsojien keskuudessa monimutkaisia visuaalisia illuusioita.

Prahan matkaan kannattaakin sisällyttää ainakin yksi teatterielämys. Välitämme lippuja Image-teatteriin, jonka esitykset yhdistelevät klassista Mustaa teatteria moderniin ilmaisuun. Teatterinäytös edustaa Mustaa teatteria parhaimmillaan. Teatterikäynti omatoimisesti, lipun hintaan sisältyy pieni OK-infolehtinen. Lippuja rajoitetusti, varaukset viimeistään kuukautta ennen matkaa.

Esitys päivittäin klo 20.00 

7 Mustan teatterin lippu - Esityksen kesto n. 1,5 h, lipun hinta 30 €/hlö.


Näkemiin Praha!

Lomasi päätteeksi oppaamme tulee noutamaan sinut lentoasemalle, josta palaat Finnairin suoralla reittilennolla Helsinkiin.

Seuraavat ohjelmalliset kaupunkimatkat Prahaan

LÄHTÖ PALUU MATKA HINTA ALKAEN  
4.10. To 7.10. Su Praha ohjelmallinen to-su, Finnair 499,00 € VARAA
4.10. To 11.10. To Praha ohjelmallinen to-to, Finnair 699,00 € VARAA
7.10. Su 14.10. Su Praha ohjelmallinen su-su, Finnair 699,00 € VARAA
7.10. Su 11.10. To Praha ohjelmallinen su-to, Finnair 599,00 € VARAA
11.10. To 14.10. Su Praha ohjelmallinen to-su, Finnair 499,00 € VARAA
11.10. To 18.10. To Praha ohjelmallinen to-to, Finnair 699,00 € VARAA
14.10. Su 21.10. Su Praha ohjelmallinen su-su, Finnair 899,00 € VARAA
14.10. Su 18.10. To Praha ohjelmallinen su-to, Finnair 799,00 € VARAA
18.10. To 21.10. Su Praha ohjelmallinen to-su, Finnair 499,00 € VARAA
18.10. To 25.10. To Praha ohjelmallinen to-to, Finnair 699,00 € VARAA