Madrid

Espanja

MATKUSTUSKAUSI: huhtikuu-kesäkuu ja syykuu-lokakuu

MATKAVAIHTOEHDOT:
Viikko, 7 yötä

Finnair logo

Retket & matkaohjelma

Alta käy ilmi mitkä retket sisältyvät jo valmiiksi ohjelmallisen Madridin matkasi hintaan ja millä retkillä voit täydentää ohjelmaasi. 

 Kaikki hintaan sisältyvät retket sisältävät suomenkielisen opastuksen.

Retkitakuu -merkillä varustetut retket järjestetään aina osallistujamäärästä riippumatta.

 -merkillä varustetut retket sisältyvät ohjelmallisen kaupunkimatkasi hintaan.

 -merkillä varustetuilla retkillä voit täydentää ohjelmallista kaupunkimatkaasi. 


Iltavalaistu Madrid lumoaa

Sunnuntaina saavut kauniisti ilta-asussaan sädehtivään Madridiin Finnairin suoralla iltalennolla. Oppaamme on lentoasemalla sinua vastassa ja johdattaa sinut majoittumaan keskustahotelliisi.


Kuin Espanja pienoiskoossa

Maanantain aloitat oppaan kaupunkikatsauksella, jossa oppaamme antaa sinulle ajankohtaisia vinkkejä kaupungin kulttuuritarjonnasta ja muista tapahtumista. Katsauksen jälkeen viemme sinut panoraamakaupunkikierrokselle, jonka aikana Madridin keskusta ja sen tärkeimmät nähtävyydet tulevat sinulle tutuiksi.

Espanjan pääkaupunki Madrid on monipuolinen kaupunki, joka tarjoaa arkkitehtuurinsa osalta kaikkea vanhasta arabialaisesta kaupungin muurista moderneihin avantgarde-rakennuksiin. Madridiin on vuosien saatossa muuttanut runsaasti espanjalaisia maan kaikista kolkista, mistä johtuen siitä on muodostunut kuin koko maa pienoiskoossa.

Kiertoajelumme aikana tulevat tutuiksi muun muassa Gran Vía elokuvateattereineen, mahtipontinen Plaza Españan aukio, eksotiikkaa kaupunkiin tuova egyptiläinen Tempo de Debod -monumentti sekä Paseo del Arte maailman parhaimpine museoineen. Näemme myös ”madridilaisten olohuoneen” eli Retiron puiston ja luksusliikkeistään kuuluisan Salamancan kaupunginosan.

1 Opastettu kaupunkikiertoajelu - Kesto n. 2,5 h, sisältyy ohjelmallisen matkan hintaan. Retkitakuu


Kävellen Madridin sydämeen

Iltapäivällä lounastauon jälkeen lähdet oppaamme kanssa kävelykierrokselle, jonka aikana saat tämän suurkaupungin tärkeimmät alueet helposti haltuun.

Madrid keskustan historiallisine kortteleineen, ostoskatuineen ja tavernoineen on matkailijaystävällinen kaupunki, koska siihen tutustuminen sujuu helposti kävellen. Kulkiessasi jalkaisin keskustassa on yllättävän helppo unohtaa, että kaupungissa on yli kolme miljoonaa asukasta. Sen kokoa ei kannatakaan säikähtää, sillä kaikki matkailijan kannalta merkittävimmät paikat sijaitsevat pienellä alueella. Kävelykierroksen aikana huomaat, miten keskusta on täynnä eläväisiä baareja, tavernoja ja viinitupia, joihin piipahtaen tutustut parhaiten madridilaisten elämänrytmiin ja -tapoihin. Näet myös keskustan tärkeimmät aukiot, Puerta del Solin ja Plaza Mayorin sekä tietysti Kuninkaanlinnan. Oppaamme kertoo parhaat ravintola- ja ostosvinkit kävelyn lomassa.

2 Opastettu kävelykierros -  Kesto n. 2 h, sisältyy ohjelmallisen matkan hintaan. Retkitakuu


Historiallinen Toledo

Tiistain retkemme suuntautuu Madridin lounaispuolella sijaitsevaan Espanjan vanhaan pääkaupunkiin Toledoon, joka on äärimmäisen rikas historialtaan, taiteiltaan ja arkkitehtuuriltaan. Kaupunki heijastaa Espanjan historiaa ajalta, jolloin idän ja lännen kulttuurit kukoistivat ja sekoittuivat. Toledon kultainen kaupunki kohoaa dramaattisesti keskellä tasankoa, usein hyvin kirkasta Kastilian sinistä taivasta vasten ja vihreän Tajo-joen ympyröimänä.

Teemme lyhyen kävelykierroksen historiallisessa keskustassa ja käymme Santo Tomén kappelissa, jossa on esillä yksi maailman tunnetuimmista tilatauluista, El Grecon kuuluisa Kreivi Orgázin hautajaiset.

Tämän jälkeen sinulla on omaa aikaa kaupungilla kiertelyyn, lounaaseen ja Vanhankaupungin upeiden käsityökauppojen tutkimiseen.

3 Historiallinen Toledo - Kesto n. 5 h, sisältyy ohjelmallisen matkan hintaan. Retkitakuu


Ilta Flamencon tahdissa

Keskiviikkona voit lähteä omille seikkailuillesi ostosten pariin oppaaltamme saamiesi vinkkien pohjalta.

Illalla voit lähteä flamencon pyörteisiin. Flamencoravintola Villa Rosa on yksi Madridin perinteisimmistä ja tunnetuimmista flamencoravintoloista, ja sen esiintyjäkaartiin lukeutuu tasokkaita flamencotaiteilijoita. Jopa Espanjan kuningas Alfonso XIII:llä oli tapana käydä seuraamassa esitystä yhdessä merkittävimpien valtionpäämiesten kanssa. Laadukkaan esityksen lisäksi Villa Rosan flamencoillan tekee mieleenpainuvaksi sen historialliset puitteet ja rakennuksen kaunis arkkitehtuuri. Flamencoshow alkaa klo 20.30 tai klo 21.00, hintaan sis. yksi juoma, ei opastusta. Varaathan lippusi viimeistään 15 vrk ennen matkan alkua. 

4 Ilta Flamencon tahdissa - Kesto n. 2 h, hinta ennakkoon 40 €/hlö.


Inspiroidu museopäivistä

Torstai, perjantai ja lauantai on varattu esimerkiksi omatoimisille museokierroksille, sillä taidemuseoiden tarjonta on Madridissa ensiluokkainen. Museo del Pradosta löytyy Euroopan upein klassisen taiteen kokoelma 1300-luvulta 1800-luvulle. Thyssen-Bornemiszan museossa on nähtävillä koko länsimaisen taiteen historia 1200-luvulta alkaen. Ja jos et vielä saanut suoranaista taideähkyä näistä kahdesta taiteen runsaudensarvesta, pistäydy vielä jälkiruoaksi Reina Sofian taidemuseossa ihailemassa Picasson Guernicaa.

Museokäyntejä sujuvoittamaan voit ostaa paikan päältä Madrid-kortin. Sillä pääset moniin museoihin ja saat myös alennusta joissakin ravintoloissa ja kaupoissa. Kortti on voimassa 48h tai 72h.


Näkemiin Madrid

Sunnuntaiaamuna on aika luoda tämän matkan viimeiset silmäykset Madridiin ja lähteä kotimatkalle. Oppaamme tulee noutamaan sinut lentokentälle, josta palaat takaisin Helsinkiin Finnairin suoralla reittilennolla.

Seuraavat ohjelmalliset kaupunkimatkat Madridiin

LÄHTÖ PALUU MATKA HINTA ALKAEN  
14.10. Su 21.10. Su Madrid ohjelmallinen su-su, Finnair 1 299,00 € VARAA