MATKUSTUSKAUSI:  
maaliskuu-huhtikuu ja syyskuu-marraskuu
MATKAVAIHTOEHDOT:
Miniviikko, 6 yötä
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Retket & matkaohjelma

Alta käy ilmi mitkä retket sisältyvät jo valmiiksi Lissabonin matkasi hintaan ja millä ohjelmalla voit täydentää matkaasi.

  -symbolilla merkityt suomeksi opastetut retket sisältyvät matkasi hintaan. 

  -symbolilla merkityllä ohjelmalla voit täydentää matkaasi.  


Tervetuloa Lissaboniin

Lauantaina saavut iltavalaistuun Lissaboniin Finnairin suoralla reittilennolla. Oppaamme on sinua vastassa lentokentällä ja vie sinut majoittumaan keskustahotelliisi. 


Lissabon - kukkuloiden kaupunki

Sisältyy hintaan, kesto n. 2,5 t

Sunnuntain aloittaa oppaan kaupunkikatsaus, jossa kuulet Lissabonin ajankohtaisista tapahtumista ja saat käytännön vinkkejä lomaasi varten.

Kaupunkikatsauksen jälkeen viemme sinut kävelykierrokselle tähän ihastuttavaan kukkuloiden kaupunkiin. Kierroksen aikana saat läheisen tuntuman Lissabonin ydinkeskustaan ja sen perinteisiin kaupunginosiin. Suuntaamme ensiksi Hotelli Mundialilta kansanomaiseen Mourariaan. Sitten nousemme pikkukujia pitkin Castelo-kukkulalle ihastelemaan kaupungin tilkkutäkkimäisiä maisemia. Lopuksi laskeudumme värikkään Alfaman kautta joenrannan Praça do Comércio -aukiolle. Retki sisältää kävelyä alueilla, joissa on paljon ylä- ja alamäkeä, joten varauduthan hyvillä jalkineilla.


Bairro Alto ja Chiado

Sisältyy hintaan, kesto n. 3 t

Maanantaina aamupäivällä on vuorossa toinen antoisa kävelykierros, joka suuntautuu tällä kertaa Bairro Alton ja Chiadon kaupunginosiin.

Bairro Alto eli Yläkaupunki on kuuluisa upeista näköaloistaan sekä siitä, että se on suosittua illanviettoaluetta. Oikaiset mäen ylös muodikkaaseen Bairro Alton kaupunginosaan käyttämällä paikallistenkin suosimaa ylämäkihissiä. Perillä näet mm. vuoden 1755 maanjäristyksessä romahtaneen Carmon kirkon rauniot, tutustut pieneen arkeologiseen museoon ja ihailet maisemia yli kaupungin kattojen São Pedro de Alcantaran näköalatasanteelta. 

Kävelemme alas Chiadon alueen läpi takaisin alakaupunkiin. Kiehtovan kävelykierroksen jälkeen saat kuulla Portugalin viinituotannosta paikallisen portviinin maistelun ohessa.


Lissabon omaan tahtiin 

Tiistai on varattu omalle ohjelmalle ja ostoksille. Lissabonin ydinkeskustan parhaat ostoskadut löytyvät aivan Rossio-aukion ympäristöstä. Itse aukionkin laidoilla on joitakin liikkeitä, mutta varsinaisia shoppailukatuja ovat läheiset Rua Augusta, Rua dos Correiros ja Rua dos Douradores sekä näiden poikkikadut, kuten Rua Santa Justa ja Rua da Vitoria. Alueen liikkeistä voit tehdä esimerkiksi loistavia jalkinelöytöjä. Lyhyen metromatkan päästä Kansojen puiston alueelta löytyy suuri Vasco da Gaman ostoskeskus, jossa saat helposti kulumaan ostosten tekoon vaikka koko päivän.


Sintra ja satumainen Penan palatsi

Sisältyy hintaan, kesto n. 5 t

Keskiviikkona lähdemme n. 30 km Lissabonin ulkopuolella sijaitsevaan Sintran kaupunkiin. Sintran kylä on yksi UNESCOn maailmanperintökohteista ja tunnettu kauniista linnoistaan ja palatseistaan. Kaunein ja vaikuttavin niistä on kuningatar Marialle omistettu Penan palatsi, jossa teemme tutustumiskierroksen. Palatsin rakennutti kuningas Ferdinand II 1800-luvulla, vanhan luostarin paikalle, ja se on kaikessa värikkyydessään ja koristeellisuudessaan melko epätodellisen tuntuinen satulinna. Palatsin näköalatasanteelta aukeavat huikeat näkymät sitä ympäröiville vuorille ja horisontissa siintävälle Atlantille.

Mielenkiintoisen kierroksen jälkeen jatkamme Sintran vanhaan keskustaan ja nautimme kakkukahvit paikallisessa leipomo-kahvilassa. Sen jälkeen sinulle jää vapaa-aikaa kierrellä tämän viehättävän pikkukylän kujilla, joista aikoinaan Lordi Byronkin kirjoitti ystävälleen ”täytyy huomauttaa Sintran olevan kaunein kaupunki maailmassa”.


Lissabonin kiehtovat museot

Torstai on varattu omalle ohjelmallesi Lissabonissa. Suosittelemme tutustumista kaupungin monipuolisiin museoihin, kuten Museu Calouste Gulbenkianiin, ihastuttavaan kaakelimuseoon tai fadon historiasta kertovaan Fado-museoon. Jos et vielä ole maistanut Belémin leivonnaista, suosittelemme ehdottomasti käyntiä Pastéis de Belém -kahvilassa, jossa näitä suussasulavia pikkukakkusia on leivottu jo vuodesta 1837. Samalla voit vierailla portugalilaisille merenkävijöille pystytetyllä, laivan keulan mallisella löytöretkeilijöiden muistomerkillä tai upeassa Hieronymos -luostarissa ja sen aikoinaan pippurirahoilla rakennetussa kirkossa.

Sielukas Fado-ilta

Täydennä ohjelmaasi, hinta 32 €/hlö, esityksen kesto n. 2 t

Matkasi viimeiselle illalle voit varata lipun fado-ravintolaan. Pääset nauttimaan menneistä ajoista kertovista fado-lauluista ja fadoon liittyvästä kohtalon, ikävän ja rakkauden oudon melankolisesta sekoituksesta.  Fadon synnynsijoilla, Alfaman kaupunginosassa sijaitseva Guitarras de Lisboa -ravintola tarjoaa tasokkaita esityksiä sekä perinteisen että uudemman fadon esittäjiltä. Lipun hintaan sisältyy kaksi juomaa ja pieni OK-infolehtinen. Esitys alkaa klo 21.


Näkemiin Lissabon

Varhain perjantaiaamuna oppaamme tulee noutamaan sinut hotellilta lentokentälle, josta palaat Finnairin suoralla reittilennolla Helsinkiin.  

SEURAAVAT ohjelmalliset kaupunkimatkat LISSABONIIN

LÄHTÖ PALUU MATKA HINTA ALKAEN    
19.10. La 25.10. Pe Lissabon ohjelmallinen la-pe, Finnair 1 099,00 € VARAA
26.10. La 1.11. Pe Lissabon ohjelmallinen la-pe, Finnair 999,00 € VARAA
2.11. La 8.11. Pe Lissabon ohjelmallinen la-pe, Finnair 949,00 € VARAA
9.11. La 15.11. Pe Lissabon ohjelmallinen la-pe, Finnair 949,00 € VARAA
22.12. Su 28.12. La Joulumatka seitsemän kukkulan Lissaboniin 1 545,00 € VARAA