MATKUSTUSKAUSI:  
maaliskuu-joulukuu
MATKAVAIHTOEHDOT:
Viikonloppu, 2 yötä
Viikonloppu, 3 yötä
Miniviikko, 4 yötä
Viikko, 7 yötä
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Retket & matkaohjelma

Alta käy ilmi mitkä retket sisältyvät jo valmiiksi Krakovan matkasi hintaan ja millä retkillä voit täydentää ohjelmaasi. 

Retket voi varata ennakkoon edullisempaan hintaan. Kaikki muut paitsi Retkitakuu-retket vaativat minimiosallistujamäärän. Varaamalla kaikki haluamasi retket jo ennen matkaa säästät rahaa ja varmistat paikkasi retkillä.

Auschwitzin ja Wieliczkan retket sekä sisäänpääsy illanviettoon Kazimierzissa tulee varata ennakkoon viimeistään 21 vrk ennen matkan alkua. 

Retkitakuu  -merkillä varustetut retket järjestetään aina osallistujamäärästä riippumatta.

  -merkillä varustetut retket sisältyvät ohjelmallisen kaupunkimatkasi hintaan.

  -merkillä varustetuilla retkillä voit täydentää ohjelmallista kaupunkimatkaasi. 


Puolan sydän

Saavut Finnairin suoralla reittilennolla Krakovaan, jossa oppaamme toivottaa sinut tervetulleeksi. Kuljetus ja majoittuminen hotelliisi.


Vanhankaupungin kävelykierros

Matkailijan kannalta Vanhakaupunki on käytännöllinen: osa kaduista on kokonaan rauhoitettu liikenteeltä, joten nähtävyyksiä voit ihailla rauhassa kävellen.

Aamiaisen jälkeen lähdemme kävelykierrokselle Vanhaankaupunkiin. Sen aukio, Rynek Głowny, on yksi parhaiten säilyneistä keskiaikaisista torikokonaisuuksista. Aukiota hallitsevat Verkahalli sekä kaunis Neitsyt Marian kirkko kuuluisine alttaritauluineen. Kirkon tornista päivittäin tasatunnein kantautuva Hejnał-trumpettisoolo on kaupungin tunnus.

Kuljemme pitkin viehättäviä mukulakivikatuja ja ihailemme vanhaa arkkitehtuuria. Näemme mm. monia kirkkoja ja yliopiston rakennuksia sekä Florianin portin, jonka kautta kuningas aikanaan saapui Krakovaan. Porttia ympäröi edelleenkin jykevä muuri. Kävelyn lomassa oppaamme antaa myös vinkkejä reitin varrelle osuvista ja tutustumisen arvoisista ruoka- ja ostospaikoista.

Kierroksen päätteeksi sinut johdatetaan tunnelmalliseen kahvilaan Vanhankaupungin sydämessä. Siellä pidämme oppaan kaupunkikatsauksen, jossa kuulet mm. lomasi aikana järjestettävistä kulttuuritapahtumista, joita Krakovassa on aina tarjolla. Pääset myös herkuttelemaan puolalaisittain kakun ja kahvin merkeissä.

Retkipäivät ma ja pe

1 Opastettu kävelykierros Vanhassakaupungissa - Kesto n. 2  h, sisältyy ohjelmallisen matkan hintaan.  Retkitakuu


Collegium Maius

Kasimir Suuri perusti Keski-Euroopan toiseksi vanhimman yliopiston Krakovaan jo vuonna 1364. Yliopisto on toiminut keskeytyksettä avaamisestaan lähtien. Iltapäivän retkikohteenamme on yliopiston keskiaikainen päärakennus Collegium Maius, jossa sijaitsee yliopiston museo.

Collegium Maiuksen sisäpiha on varmastikin yksi Krakovan kauneimmista. Sen poikki ovat kulkeneet lukuisia kertoja myös yliopiston kuuluisimmat opiskelijat Nikolaus Kopernikus ja Paavi Johannes Paavali II. Myös Marie Curie haki aikanaan opiskelupaikkaa tästä maineikkaasta yliopistosta, mutta sitä ei myönnetty hänelle hänen sukupuolensa vuoksi. Nyt on sinun vuorosi astella yliopiston pihalla ja Collegium Maiuksessa, jossa sinulle avataan mm. menneiden vuosisatojen astronomian ja maantieteen tutkimuksen kiehtovia saloja. Voit ihailla myös vuodelta 1510 peräisin olevaa karttapalloa: ensimmäistä, johon on merkitty Amerikka. Lisäksi näet mm. luentosaleja, professoreiden tiloja ja kirjaston - sekä sittemmin kuuluisiksi tulleiden opiskelijoiden antamia lahjoja entiselle opinahjolleen.

Retkipäivät ma ja pe

2 Collegium Maius - Kesto n. 40 min, sisältyy ohjelmallisen matkan hintaan.  Retkitakuu

Auschwitz-Birkenaun keskitysleiri

70 km päässä Krakovasta sijaitseva Oświęcimin eli Auschwitzin keskitysleirimuseo puhuu omaa korutonta kieltään lähihistoriamme synkästä ajanjaksosta. Opastetun kierroksen aikana kuulemme tämän kuolemantehtaaksikin kutsutun leirin toiminnasta. Sen tiiliparakkeihin koottu näyttely kertoo leirin tapahtumista ja vankien karusta elämästä. Käymme myös Auschwitz II eli Birkenaun tuhoamisleirillä, Brzezinkan kylässä, noin 3 km päässä Auschwitzin pääleiristä. Retki on varattava ennakkoon, viimeistään 21 vrk ennen matkan alkua.

Retkipäivä ti 

3 Auschwitz-Birkenaun keskitysleiri - Kesto n. 6 h, hinta ennakkoon 59 €/hlö.  Retkitakuu


Puukäsityöläisten vuoristokylät ja Zakopane

Kokopäiväretki Etelä-Puolan kauniisiin maisemiin vie sinut Zakopanen pikkukaupungin lisäksi kahteen vuoristokylään, suurten matkailijavirtojen ulkopuolelle. Noin tunnin ajomatkan jälkeen saavumme vuoren huipulla sijaitsevaan Bachledówkan kylään. Siellä voimme ihailla vuoristomaisemien, metsän tuoksun ja hiljaisuuden lisäksi todellista arkkitehtuurin taidonnäytettä: kylän kirkko on vaikuttava puuseppien ja -veistäjien mestariluomus. Pääsemme katsomaan puukäsityöläisten koristelemia kirkon sisätiloja ja juomme kahvit ennen lähtöämme kohti Chochołówin kylää.

Monien mielestä Chochołów on Puolan kaunein kylä. Kylän talot ovat yli 100 vuotta vanhoja hirsitaloja, joissa asutaan edelleen. Käymme kolmannen polven puusepän luona, jonka pojatkin tekevät puuveistoksia, ja näemme hänen taiteellista tulkintaansa Raamatun aiheista. Chochołowista ajamme läheiseen Zakopaneen, jossa nautimme lounaan. Käymme katsomassa kuuluisaa hyppyrimäkeä ja hiihtokeskusta ennen nousua vaijerijunalla Gubałowka-vuoren huipulle.

Maisemia ihailtuasi ja raitista vuoristoilmaa hengiteltyäsi palaat alas Zakopanen keskustaan, jossa sinulla on hieman vapaa-aikaa vaikkapa markkinoilla käyntiin ennen paluumatkaa Krakovaan.

Retkipäivä ke

4 Puukäsityöläisten vuoristokylät ja Zakopane - Kesto n. 8 h, hinta ennakkoon 77 €/hlö, hinta paikan päällä 82 €/hlö. 


Wawelin linna ja katedraali

retki_2015_2_Puola_Krakova_Wawelin_linna_ja_katedraali

Oppaamme johdattaa sinut Wawelin linnan saloihin samalla kun tutustut sen upeisiin saleihin ja taideaarteisiin. Kuninkaiden asuinsijana toimineessa linnassa säilytetään satoja mittaamattoman arvokkaita gobeliineja, joista kauneimmat ovat yleisön ihailtavina. Linnan historia ulottaa juurensa jopa Ruotsi-Suomeenkin, sillä juuri Wawelista lähti prinsessa Katariina Jagellonica Turkuun Juhana-herttuan puolisoksi.

Päätämme kävelykierroksen käyntiin Wawelin katedraalissa. Kirkkoon ja sen kryptaan on haudattu suuri osa Puolan entisistä hallitsijoista. Wawelin kukkula on puolalaisille edelleen pyhä paikka ja renessanssityylinen linna kirkkoineen yksi Krakovan tärkeimmistä nähtävyyksistä.

Retkipäivä la

5 Wawelin linna ja katedraali - Kesto n. 3 h, hinta ennakkoon 32 €/hlö, paikan päällä 37 €/hlö. 


Illanvietto Kazimierzissa

Rosoisessa Kazimierzin kaupunginosassa on aistittavissa edelleen vanhaa juutalaista kulttuuria. Voit ostaa kauttamme ennakkoon sisäänpääsyn juutalaisen ravintolan illanviettoon, jossa nautit maittavan kolmen ruokalajin illallisen elävän musiikin siivittämänä. Ei opastusta, lippuvaraukset viimeistään 21 vrk ennen matkan alkua.

Retkipäivä la ja ti

6 Sisäänpääsyn hinta ennakkoon 40 €/hlö. 


Wieliczkan suolakaivos

Krakovan kupeessa sijaitseva Wieliczkan suolakaivos on vetänyt puoleensa matkailijoita ja kuuluisia vierailijoita kautta vuosisatojen Kopernikuksesta Goetheen ja Humboldtista Paavi Johannes Paavali II:een. Kaivoksen vertaista käyntikohdetta et löydä muualta. Sukellamme taianomaiseen maanalaiseen maailmaan, joka syvimmillään ulottuu yli 300 metriä maanpinnan alapuolelle.

Kuljemme käytäväverkostossa ja näemme suolasta tehtyjä taidokkaita patsaita ja saleja. Käymme myös Pyhän Kingan kappelissa, suuressa maanalaisessa kirkossa, jonka kristallikruunut ja alttaritaulut on tehty suolasta. Kaivoksen kauneudesta ja sen parantavan ilman vaikutuksesta nautittuamme palaamme Krakovaan. Retkelle osallistuminen edellyttää normaalia liikuntakykyä. Retki on varattava ennakkoon, viimeistään 21 vrk ennen matkan alkua.

Retkipäivä su

7 Wieliczkan suolakaivoksen maanalainen maailma - Kesto n. 4 h, hinta ennakkoon 55 €/hlö.  Retkitakuu


Näkemiin Krakova!

Lomasi päätteeksi oppaamme tulee noutamaan sinut lentoasemalle, josta Finnairin suora reittilento tuo sinut Helsinkiin.

Seuraavat ohjelmalliset kaupunkimatkat Krakovaan

LÄHTÖ PALUU MATKA HINTA ALKAEN    
31.3. Su 7.4. Su Krakova ohjelmallinen su-su, Finnair 699,00 € VARAA
31.3. Su 4.4. To Krakova ohjelmallinen su-to, Finnair 599,00 € VARAA
4.4. To 7.4. Su Krakova ohjelmallinen to-su, Finnair 549,00 € VARAA
7.4. Su 14.4. Su Krakova ohjelmallinen su-su, Finnair 799,00 € VARAA
7.4. Su 11.4. To Krakova ohjelmallinen su-to, Finnair 649,00 € VARAA
11.4. To 14.4. Su Krakova ohjelmallinen to-su, Finnair 599,00 € VARAA
14.4. Su 21.4. Su Krakova ohjelmallinen su-su, Finnair 799,00 € VARAA
14.4. Su 18.4. To Krakova ohjelmallinen su-to, Finnair 699,00 € VARAA
18.4. To 21.4. Su Krakova ohjelmallinen to-su, Finnair 649,00 € VARAA
21.4. Su 28.4. Su Krakova ohjelmallinen su-su, Finnair 1 029,00 € VARAA